Notebookcheck

OnePlus Buds Z2 TWS review - Doet de betaalbare ANC-hoofdtelefoon je de OnePlus Buds Pro vergeten?

De OnePlus Buds Z2 overtuigen met een goed geluid in de test
De OnePlus Buds Z2 overtuigen met een goed geluid in de test
De OnePlus Buds Z2 zijn relatief goedkope True Wireless in-ears met actieve ruisonderdrukking met een MSRP van minder dan 100 euro (~$114). Lees of de draadloze Bluetooth hoofdtelefoon het geld waard is en een aankoop rechtvaardigt in de review van de nieuwste OnePlus TWS.
Marcus Herbrich (vertaald door DeepL / Ninh Duy), 🇺🇸 🇩🇪 ...
, , , , , ,
zoekrelatie.
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
 

OnePlus' nieuwste true-wireless in-ears combineren de 11mm drivers van de OnePlus Buds Pro met iets minder functies en het typische ontwerp van hun Buds Z-serie. De Buds Z2 heeft Dolby Atmos-ondersteuning en een batterijduur tot 38 uur. Een transparantiemodus maakt ook deel uit van de uitrustingslijst, die wordt afgerond met een aanraakgevoelig oppervlak voor het regelen van het afspelen en Bluetooth 5.2 met een lage latency van slechts 94 ms.

De OnePlus Buds Z2 kunnen via de website van de fabrikant worden besteld in Pearl White en Obsidian Black voor een MSRP van 99 euro (~$113). De OnePlus TWS waren tijdens de testperiode echter al verkrijgbaar via amazon.de voor 69 euro (~$78), wat aanzienlijk goedkoper is.

Draagstijl In-ear
Verbindingsmogelijkheden Bluetooth 5.2
Luidsprekers 11 mm driver, dynamisch, 20 - 20.000 Hz
Audio codecs SBC, AAC
Oplaad poort USB-C
draadloos opladen niet ondersteund
Gewicht (per oortelefoon) 4,6 g
Gewicht (laadkoffer) 42 g
Microfoons 3 microfoons per oortelefoon
Bij de levering inbegrepen: koptelefoon, oplaadetui, siliconen oorkussens (S, M, L), documentatie, veiligheids- en garantiekaart, USB-oplaadkabel (Type C)
Prijs (RRP) 99 Euro (~$113)

Verwerking en ergonomie - OnePlus Buds Z2 in twee kleuren

OnePlus Buds Z2 in Parelmoer witte kleur
OnePlus Buds Z2 in Parelmoer witte kleur

Zoals het Pro-modelis de kleurkeuze van de OnePlus Buds Z2 beperkt tot een zwarte en een witte variant. Het ontwerp van ons testexemplaar in Obsidian Black is relatief gevoelig voor vingerafdrukken door de hoogglanzende afwerking, maar voelt wel prettig aan. Het ontwerp van de in-ears is meer gericht op de Buds Pro dan op de OnePlus Buds Z. De Chinese fabrikant heeft het over een 15 procent kortere steel van de Buds Z2 in vergelijking met de voorganger.

Het IP55-gecertificeerde binnenwerk van de Buds Z2 wordt gecombineerd met een waterafstotende nanocoating ter bescherming tegen corrosie. De IP55-certificering belooft voldoende bescherming tegen zweet- of regendoordringing, en OnePlus heeft het erover dat hun True-Wireless in-ears zijn ontworpen om af en toe te worden afgespoeld voor eenvoudige reiniging. Bescherming tegen vloeistoffen wordt ook geboden door de oplaadhoes, maar slechts volgens IPX4.

We vinden de OnePlus TWS comfortabel om dragen, en de in-ears houden ook goed genoeg voor normaal dagelijks gebruik. De hoofdtelefoon weegt een goede 4 gram (~0,14 oz) per stuk en is dus aangenaam licht. De OnePlus hoofdtelefoon wordt niet negatief opgemerkt bij dagelijks gebruik, zelfs niet voor langere periodes. Het plaatsen van de in-ears in de case is een beetje "fiddly".

Het oplaadetui is ook gemaakt van glanzend zwart plastic en weegt samen met de hoofdtelefoon ongeveer 42 g (~1,5 oz). De behuizing is degelijk afgewerkt, maar het deksel van ons testexemplaar vertoont enige speling en wiebelt daardoor een beetje. De behuizing wordt echter veilig gesloten met een magneet.

Test OnePlus Buds Z2 TWS
Test OnePlus Buds Z2 TWS
Test OnePlus Buds Z2 TWS
Test OnePlus Buds Z2 TWS

Apparatuur en bediening - OnePlus TWS met Dolby Atmos

De OnePlus Buds Z2 hebben een oortelefoon pasvorm test
De OnePlus Buds Z2 hebben een oortelefoon pasvorm test

Net als bij de Buds Pro kan de OnePlus Buds Z2 eenvoudig worden gekoppeld met een OnePlus smartphone na het openen van de oplaadcase. Koppelen met een externe speler gebeurt via Bluetooth 5.2 met OnePlus Fast Pair. Dit laatste wordt echter alleen ondersteund door smartphones uit de OnePlus 6-serie en hoger die al op Android 11 draaien. Gebruikers van andere smartphonefabrikanten hebben de officiële applicatie "HeyMelody" nodig - die kan worden gedownload op Google Play en in de iOS App Store.

De app kan worden gebruikt om de twee aanraaksensoren te configureren, firmware-updates te laden of de oortelefoon te zoeken. Een equalizer wordt nog steeds niet aangeboden, en Audio ID is ook voorbehouden aan het Pro-model. Wel kunnen de noise cancelling modi ook bij de Buds Z2 worden aangepast.

Er kan worden gekozen uit twee soorten ANC "Normaal" en "Maximaal", die volgens de fabrikant ruis tussen 25 dB(A) en 40 dB(A) uit het geluidsbeeld moeten filteren. Er is ook een transparantiemodus om de omgeving beter waar te nemen en met mensen op afstand te kunnen communiceren zonder de oordopjes uit te hoeven doen.

Er is echter geen app nodig om tussen de verschillende modi te schakelen; in plaats daarvan kan gebruik worden gemaakt van gebaren. Dit houdt in dat het ronde gebied op de behuizing met de aanraaksensoren een paar seconden wordt ingedrukt. Daarnaast wordt een enkele aanraking tot een triple-tap gebaar ondersteund. De inputs worden goed herkend, maar enigszins vertraagd.

Naast een mono modus zodat zowel het linker als het rechter in-ear onafhankelijk gebruikt kunnen worden, is ook Dolby Atmos aan boord. Ondersteuning voor dit meeslepende audioformaat, inclusief de drie geluidsmodi "film", "muziek" en "mobiel gamen", wordt echter alleen geboden door OnePlus smartphones. De Buds Z2 beschikt ook over een draagdetectie die het afspelen van muziek of films automatisch stopt wanneer de hoofdtelefoon van het oor wordt gehaald.

Test OnePlus Buds Z2 TWS
Test OnePlus Buds Z2 TWS
Test OnePlus Buds Z2 TWS

Stemkwaliteit - Buds Z2 met 3 microfoons

Gesprekken aannemen of beëindigen met een tikbeweging met de OnePlus Buds Z2
Gesprekken aannemen of beëindigen met een tikbeweging met de OnePlus Buds Z2

De True Wireless in-ears van OnePlus kunnen gemakkelijk worden gebruikt als headset voor telefoongesprekken of Skype-vergaderingen. Een multipoint-verbinding van twee of meer apparaten tegelijk wordt echter niet ondersteund

Storende omgevingsgeluiden zouden met behulp van drie MEMS-microfoons tot 40 dB(A) worden gereduceerd. De ruisonderdrukkende tegenfrequenties verminderen wind- en omgevingsgeluid. De Chinese fabrikant adverteert zijn TWS met een speciaal ontwerp, dat windruis veroorzaakt door luchtwrijving zou moeten onderdrukken en zo de stemkwaliteit verbeteren

De OnePlus Buds Z2 doen hun werk aantrekkelijk tijdens alledaagse gesprekken. Onze bellers worden goed weergegeven, ook al lijdt de natuurlijkheid van de stem er een beetje onder. Onopvallende achtergrondgeluiden worden merkbaar onderdrukt zodra we beginnen te praten. Windruis wordt zeer goed afgeschermd; het wordt niet of nauwelijks opgemerkt door onze gesprekspartner. Luchtbewegingen zijn echter zeer duidelijk waarneembaar voor gebruikers van de Buds Z2, wat vooral merkbaar is bij vlagerige wind tijdens telefoongesprekken.

Geluidskwaliteit - OnePlus Buds Z2 met rijk geluid

De OnePlus Buds Z2 beschermen hun drager ook merkbaar passief tegen omgevingsgeluid.
De OnePlus Buds Z2 beschermen hun drager ook merkbaar passief tegen omgevingsgeluid.

Een dynamische 11 mm driver is verantwoordelijk voor de geluidsweergave van de Buds Z2, die volgens OnePlus een frequentierespons van 20 tot 20.000 hertz zou moeten dekken. Technisch gezien zijn er geen verschillen met het vlaggenschip van de TWS, de OnePlus Buds Pro.

We gebruiken de AAC-codec met de Buds Z2 in de test omdat de betaalbare hoofdtelefoon van OnePlus niet kan rekenen op de LHDC-ondersteuning van het Pro-model, ook al is deze standaard momenteel slechts in enkele smartphonemodellen geïmplementeerd. Desondanks leveren de Buds Z2 een vergelijkbaar goed geluidsprofiel.

De verbinding met onze test smartphone Samsung Galaxy Z Fold3is via Bluetooth 5.2. De geluidsweergave van de in-ears is helder en gedifferentieerd. De Buds Z2 gedragen zich evenwichtig, werken vocale details goed uit en scoren met een harmonieuze muziekweergave. Voor de prijsklasse tot 100 euro zijn we erg te spreken over de geluidskwaliteiten en zouden we de Buds Z2 aanraden aan bijvoorbeeld de Honor Earbuds 2 Lite wat betreft geluidskwaliteit. Een sterk punt van de OnePlus TWS is het maximale volume. Als je graag heel hard van je muziek geniet, zijn de Buds Z2 een goede keuze.

Volgens de fabrikant kan de latency worden teruggebracht tot maximaal 94 ms, zolang er een huidige OnePlus-smartphone mee wordt gekoppeld en de Pro-gamingmodus is ingeschakeld. De offset tussen geluid en beeld is echter ook laag met onze Samsung telefoon. Net als het Pro-model ondersteunt de Buds Z2 3D-geluid via de hoofdtelefoon wanneer een filmtitel met Dolby Atmos beschikbaar is.

De ANC-functie, die voor veel gebruikers erg belangrijk is, filtert ruis merkbaar uit het geluid, maar externe ruis dringt duidelijk door in de Buds Z2 van OnePlus. Een hoorbare ruis is zeer aanwezig in rustige achtergrondgeluiden, vooral met maximale ANC - zelfs in vergelijking met andere TWS - maar het is alleen vervelend als de hoofdtelefoon heel stil wordt gebruikt.

De actieve ruisonderdrukking van de OnePlus-hoofdtelefoon vermindert monotoon straatlawaai met lage frequenties stevig, maar de ANC van de Buds Z2 is niet echt een hoogtepunt. Er dringt nog steeds behoorlijk wat lawaai door tot de gebruiker, vooral "schrille" geluidsbronnen zoals trein- of remgeluiden van voertuigen. Ook de tegenhanger "transparantie" bevalt ons minder dan bij de concurrentie. Stemmen zijn moeilijk te verstaan bij vrij luide muziekweergave. Geluiden worden ook slechts zeer discreet doorgegeven aan de gebruiker. Hier zien we nog potentieel voor firmware updates

Batterijduur - OnePlus TWS met goed uithoudingsvermogen

Structuur van de OnePlus Buds Z2
Structuur van de OnePlus Buds Z2

OnePlus claimt een runtime van maximaal 38 uur voor zijn oortjes in combinatie met de oplaadcase, zolang audioweergave plaatsvindt met de ANC-modus uitgeschakeld. Elke in-ear heeft een geïntegreerde batterij met een capaciteit van 40 mAh, die kan worden bijgevuld met de 520 mAh energieopslag van de opbergcase. Dankzij de in-house flash-charge technologie zou 10 minuten opladen voldoende moeten zijn om tot twee uur luisterplezier te garanderen.

We krijgen een goede runtime van ongeveer 6,5 tot 7 uur zonder actieve ruisonderdrukking met de Buds Z2 bij een volume van ongeveer 80 procent en het continu afspelen van muziek. Dit is over het algemeen in lijn met de specificaties van OnePlus. Het is echter slechts iets minder dan 4 uur in ANC-modus in onze test, wat iets minder is dan de fabrikant opgeeft voor zijn TWS.

Test conclusie van de OnePlus Buds Z2

In review: OnePlus Buds Z2. Test monster geleverd door OnePlus Duitsland
In review: OnePlus Buds Z2. Test monster geleverd door OnePlus Duitsland

De mid-range TWS van OnePlus blijken zeer goede echte draadloze in-ear hoofdtelefoons met actieve ruisonderdrukking in de test, vooral in het licht van de straat prijzen die aanzienlijk gedaald kort na de release. In termen van geluid, vinden we de Buds Z2 op gelijke voet met de eigenPro-model en ook in directe vergelijking met de Xiaomi FlipBuds Pro slaat de OnePlus koptelefoon een goed figuur. De runtimes zijn niet slecht, hoewel andere TWS in deze prijsklasse, zoals de Honor Earbuds 2 Liteaanzienlijk langer meegaan

De OnePlus Buds Z2 bieden een geweldig geluid en zeer luide muziekweergave - een uitdaging voor de concurrentie voor 70 euro (~$80).

Wat we minder goed vinden zijn de ANC functies en de transparantie modus, die we ons beide herinneren als beter op de OnePlus Buds Pro. In vergelijking met het vlaggenschip TWS met intelligente en dynamische ruisonderdrukking, moeten de Buds Z2 opofferingen doen. Het beperkte aantal ondersteunde Bluetooth codecs kan ook bekritiseerd worden voor een MSRP van iets minder dan 100 euro (~ $114), en OnePlus biedt nog steeds geen equalizer.

Ninh Duy
Editor of the original article: Ninh Duy - Editorial Assistant - 214745 articles published on Notebookcheck since 2008
contact me via: Facebook
Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Testrapporten > OnePlus Buds Z2 TWS review - Doet de betaalbare ANC-hoofdtelefoon je de OnePlus Buds Pro vergeten?
Marcus Herbrich, 2022-01-12 (Update: 2022-01-12)