Notebookcheck Logo

Nieuwe AI-functie komt naar verluidt naar YouTube Music

Bieden AI-functies YouTube Music waar voor hun geld? (Afbeeldingsbron: Alvaro Reyes op Unsplash)
Bieden AI-functies YouTube Music waar voor hun geld? (Afbeeldingsbron: Alvaro Reyes op Unsplash)
In een poging om AI opnieuw te gebruiken om de concurrentie voor te blijven, test Google een nieuwe "Any way you like"-functie die door AI gegenereerde radiostations aanbiedt die zijn afgestemd op de persoonlijke smaak en voorkeuren van de luisteraar.

Kunstmatige intelligentie ontwikkelt zich razendsnel en Google is hier niet van gevrijwaard. Binnenkort introduceert het een veelgevraagde functie in de vorm van door AI gegenereerde afspeellijsten voor zijn YouTube Music-service. Deze nieuwe functie gaat "Vraag naar muziek zoals u wilt" heten.

YouTube Music zal niet de eerste zijn die door AI gegenereerde afspeellijsten introduceert, maar het zal vrijwel zeker ook niet de laatste zijn. Spotify heeft nog niet zo lang geleden een soortgelijke functie geïmplementeerd. Google hoopt dat "Ask for music any way you like" uiteindelijk in staat zal zijn om nauwkeurigere en relevantere resultaten te leveren dan vergelijkbare functies van de concurrentie.

Op dit moment hebben nog maar weinig gebruikers toegang tot de functie, maar uit de rapporten blijkt dat er nog veel werk aan moet worden verricht. Zo was er een gebruiker die een "Queer hip-hop beats"-vraag indiende en als resultaat meer club-georiënteerde tracks dan hip-hop kreeg. Aangezien de functie nog in de beginfase van het testen zit, is er nog tijd voor het bedrijf om de problemen op te lossen en deze functie mogelijk om te zetten in een ervaring die niet alleen bruikbaar is, maar ook iets waar luisteraars niet zonder kunnen.

Er is op dit moment nog geen indicatie van wanneer de uitrol naar een groter publiek zal beginnen.

Het bedrijf, dat eigendom is van Alphabet, is druk bezig geweest met het introduceren van allerlei functies zoals de "You sing it, we play it" functie waarmee de gebruiker het liedje dat hij wil horen kan zingen, YouTube Music het voor hem kan laten detecteren en afspelen voor een Shazam-achtige ervaring.

Kunstmatige intelligentie + eenvoud = genialiteit (Afbeelding Bron: Igor Omilaev op Unsplash)
Kunstmatige intelligentie + eenvoud = genialiteit (Afbeelding Bron: Igor Omilaev op Unsplash)

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 07 > Nieuwe AI-functie komt naar verluidt naar YouTube Music
Jonathan Bester, 2024-07- 9 (Update: 2024-07- 9)