Notebookcheck Logo

Youtuber onderzoekt hoe het opstarten van Linux vanaf Google Drive veranderingen in pc-eigendom teweeg kan brengen

Afbeeldingsbron: Arch, Google - bewerkt
Afbeeldingsbron: Arch, Google - bewerkt
Een recente video van Mental Outlaw onderzoekt wat het betekent om te kunnen booten vanaf Google Drive, hoe het mogelijk is en hoe dit proof of concept toekomstige PC-hardware zou kunnen beïnvloeden.

Het is echt mogelijk om een besturingssysteem in de cloud op te starten met behulp van Google Drive. Het bewijs van het concept komt uit een onlangs gepubliceerde blogpost op "Ersei 'n Stuff"waarin de reis en het proces van het booten van Arch Linux gedetailleerd wordt beschreven, a lichtgewicht versie van Linux, rechtstreeks vanaf Google Drive. Echter, Mental Outlaw wijst erop dat dit proces meer afwijkt van een traditionele opstartvolgorde dan alleen opstarten vanaf Google Drive. Hij legt uit dat de laptop die in het bootproces wordt gebruikt, lokaal opgeslagen Linux kernel initramfs gebruikt om FUSE uit te voeren. FUSE wordt gebruikt om het Linux-bestandssysteem op Google Drive te mounten om het "boot"-proces te voltooien.

Met het geschetste proces beweert Mental Outlaw dat dit "een kleine stap in de richting van thin client-cloudcomputers" is voor de bredere tech-industrie. Thin client-apparaten zijn apparaten zoals Google Chromebooks of een soortgelijk apparaat dat voor de meeste processen afhankelijk is van cloud computing. Mental Outlaw zei vervolgens dat het opstarten van uw besturingssysteem uit de cloud "zowel positieve als negatieve" mogelijkheden biedt. Eén voordeel is dat uw besturingssysteem hetzelfde beschermingsniveau heeft als gegevens die in de cloud zijn opgeslagen. En als het besturingssysteem niet meer werkt of gecompromitteerd is, kan het besturingssysteem opstarten vanaf een eerder functioneel snapshot. Mental Outlaw vermeldt dat de snapshotfunctie ransomware-aanvallen kan beperken en dat deze systemen gebruik zouden kunnen maken van cloud-gebaseerde antivirusupdates, vergelijkbaar met die in Microsoft Defender.

Voor Mental Outlaw is het eerste negatieve aspect van cloud computing dat "u het echt niet uw computer of uw opslag kunt noemen" omdat de feitelijke opslaghardware eigendom is van bedrijven zoals Google, Microsoft of andere aanbieders van cloudsystemen. Nu het besturingssysteem als een clouddienst is inbegrepen, is Mental Outlaw bezorgd dat gebruikersgegevens, privacy en zelfs de mogelijkheid om uw computer op te starten door techgiganten zullen worden gecontroleerd. Zoals met de meeste nieuwe diensten in de afgelopen jaren, waarschuwt Mental Outlaw dat de "belofte van extra veiligheid en gemak" die cloud computing biedt, ten koste gaat van de vrijheid van de gebruiker. Om de volledige video te bekijken of voor meer informatie, kunt u de onderstaande bronnen raadplegen.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 07 > Youtuber onderzoekt hoe het opstarten van Linux vanaf Google Drive veranderingen in pc-eigendom teweeg kan brengen
Stephen Pereyra, 2024-07-10 (Update: 2024-07-10)