Notebookcheck Logo

M1 Pro: Een veelzijdige en draagbare dubbele monitor die aanraakinvoer ondersteunt

Nieuwe monitor bestaat uit twee beeldschermen. (Afbeeldingsbron: Bsconn)
Nieuwe monitor bestaat uit twee beeldschermen. (Afbeeldingsbron: Bsconn)
De M1 Pro is een monitor die ontworpen is voor draagbaarheid. Hij bestaat uit twee afzonderlijke beeldschermen die in verschillende posities kunnen worden gebruikt dankzij het 360°-scharnier. Vingerinvoer wordt ondersteund.

De M1 Pro is vooral een apparaat voor digitale nomaden die onderweg extra schermruimte nodig hebben. Het bestaat uit twee afzonderlijke beeldschermen die elk 16 inch diagonaal meten en een resolutie van 1.920 x 1.200 hebben. Afhankelijk van de toepassing zou dit moeten resulteren in een aanzienlijk hogere productiviteit. De twee afzonderlijke schermen zijn verbonden door een scharnier, wat een flexibele positionering mogelijk moet maken. Dit maakt het mogelijk om de twee schermen horizontaal op te stellen - het onderste scherm wordt dan op zijn plaats gehouden door een standaard. Verticale positionering is ook mogelijk, wat bijvoorbeeld voordelen kan bieden bij het werken met tekstdocumenten - conventionele beeldschermen bieden deze optie ook, die bekend staat als de pivotmodus.

Het onderste scherm geeft niet alleen beelden weer, maar verwerkt ook aanraakinvoer. Beeldsignalen worden via mini-HDMI of USB-C naar de schermen gestuurd, maar er is een USB-kabel nodig voor de stroomvoorziening, tenminste als er een HDMI-verbinding wordt gebruikt. Er zijn twee luidsprekers geïnstalleerd, die stereogeluid leveren zonder dat er een extern geluidssysteem nodig is. De twee monitoren zelf zijn niet al te krachtig, ondersteunen slechts een verversingssnelheid van 60 Hz en zijn dus ontworpen voor algemeen gebruik, niet voor videospellen. De maximale helderheid is gespecificeerd op 250 cd/m² en de contrastverhouding op 1.200:1.

De prijs van de M1 Pro is $369,99. Verzending is gratis voor klanten in de VS. Importkosten zijn waarschijnlijk bij de prijs inbegrepen, maar er kan ook een vast bedrag in rekening worden gebracht door het verzendbedrijf dat verantwoordelijk is voor de inklaring.

Een mogelijk alternatief: Koop een draagbare monitor van Eviciv bij Amazon.

De twee monitoren kunnen in pivotmodus worden gebruikt. (Afbeeldingsbron: Bsconn)
De twee monitoren kunnen in pivotmodus worden gebruikt. (Afbeeldingsbron: Bsconn)
Het onderste scherm kan aanraakinvoer verwerken. (Afbeeldingsbron: Bsconn)
Het onderste scherm kan aanraakinvoer verwerken. (Afbeeldingsbron: Bsconn)

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 07 > M1 Pro: Een veelzijdige en draagbare dubbele monitor die aanraakinvoer ondersteunt
Silvio Werner, 2024-07- 9 (Update: 2024-07- 9)