Notebookcheck Logo

LG kan LFP en 4680 batterijen leveren aan Tesla en Toyota nu het een fabriek in Arizona opricht

Nieuwe fabriek in Arizona gaat LFP en cilindrische batterijen maken (afbeelding: LG)
Nieuwe fabriek in Arizona gaat LFP en cilindrische batterijen maken (afbeelding: LG)
LG bevestigde een lanceerdatum voor de massaproductie van zijn eigen LFP-batterijen zoals die worden gebruikt in de standaard Model 3 en Model Y, die worden geleverd door het Chinese CATL. Het zei ook dat het dit jaar een batterijovereenkomst met Tesla zal afronden en een partnerschap met Toyota zal aangaan voor EV-cellen.

LG kan een rol spelen in Toyota's onlangs aangekondigde overstap naar zuiver elektrische voertuigen aangezien de CEO van zijn batterijdivisie bevestigde dat de joint venture met 's werelds grootste automaker doorgaat zoals gepland. Tijdens zijn jaarlijkse aandeelhoudersvergadering zei LG Energy ook dat een nieuwe Tesla-batterijovereenkomst tegen juli zal worden afgerond, samen met de plannen voor de batterijfabriek in Arizona:

We zullen een nieuwe cilindrische, ESS, en lithium ijzer fosfaat batterij fabriek bouwen in Queen Creek, Arizona, VS. De bouw van onze eigen fabriek in Arizona zal een kans zijn om te anticiperen op de snel groeiende Noord-Amerikaanse elektrische voertuigen en ESS markt. Wij zullen waarde bieden.

Het grote nieuws van het aandeelhoudersevenement is echter dat LG Energy in 2025 zal beginnen met de massaproductie van batterijen met de goedkopere en veiligere ijzerfosfaattechnologie. Dergelijke LFP-batterijen worden door Tesla gebruikt in zijn standaardreeks Model 3 en Model Y-voertuigen om de kosten te drukken met enig bereikoffer.

Tesla waarschuwt echter dat het basismodel Model 3 mogelijk niet langer in aanmerking komt voor het nieuwe belastingkrediet voor EV's van 7.500 dollar nadat de Schatkist haar richtlijnen over de made-in-US batterij eis vrijgeeft. De LFP-cellen in het standaardmodel 3 worden bijvoorbeeld in China gemaakt door 's werelds grootste fabrikant van EV-batterijen, CATL ( )zodat de Amerikaanse regering mogelijk geen subsidies meer verleent voor dergelijke elektrische voertuigen.

Het betrekken van LFP-batterijen van LG kan hier een oplossing zijn, aangezien Zuid-Korea een vrijhandelsovereenkomst met de VS heeft. Bovendien zijn Koreaanse fabrikanten van EV-batterijen begonnen hun toeleveringsketen te zuiveren van Chinese grondstoffen en onderdelenen verdubbelde hun plannen voor batterijenfabrieken in de VS.

Samsung kondigde ook aan dat het werkt aan een LFP-batterij die binnen een vergelijkbaar tijdsbestek op de markt zal worden gebracht en EV-fabrikanten een andere optie voor een gesubsidieerde leverancier zou bieden. De LG LFP-cellen kunnen echter naar Tesla en Toyota gaan, gezien de vandaag aangekondigde uitbreiding van de partnerschappen. De deals met 's werelds grootste EV en oudere autofabrikanten zouden ook de 4680-stijl cilindrische batterijen kunnen omvatten waaraan LG werktook.

De veilige en betaalbare ijzerfosfaatbatterijtechnologie wordt beschouwd als cruciaal voor het succes van het volgende EV-massatijdperk van auto's onder de 25.000 dollar, zoals de Tesla Model 2 die binnenkort op verschijnt of de VW ID.2alldus LG's LFP-fabrieken kunnen goed gepositioneerd zijn wat betreft de toekomstige vraag.

Koop de LG UltraGear QHD 27-Inch Gaming Monitor op Amazon

Bron(nen)

De Elec (1), (2)

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 03 > LG kan LFP en 4680 batterijen leveren aan Tesla en Toyota nu het een fabriek in Arizona opricht
Daniel Zlatev, 2023-03-24 (Update: 2023-03-24)