Notebookcheck Logo

Jeff Bezos verkoopt Amazon-aandelen ter waarde van $2 miljard

Jeff Bezos (Beeldbron: Amazon.com)
Jeff Bezos (Beeldbron: Amazon.com)
Amazon.com oprichter Jeff Bezos heeft ongeveer 12 miljoen aandelen van het bedrijf verkocht, wat ongeveer $2 miljard opbrengt. Deze stap komt kort nadat Bezos een plan aankondigde om zijn aandelen het komende jaar te verkopen.

Jeff Bezos, de oprichter van Amazon.comheeft ongeveer 12 miljoen aandelen van het online detailhandels- en clouddienstenbedrijf verkocht voor ongeveer $2 miljard, zoals vrijdag bleek uit een bedrijfsdossier. Dit volgt op zijn aankondiging eerder deze maand van een plan om het komende jaar tot 50 miljoen aandelen te verkopen.

De verkoop vond plaats op woensdag en donderdag 8 en 9 februari, zoals blijkt uit de archieven. Bezos had eerder plannen bekendgemaakt om zijn aandelen op 2 februari te verkopen, mogelijk profiterend van een stijging in de aandelenkoersen die hem dicht bij het heroveren van de titel van 's werelds rijkste persoon bracht.

Volgens het meest recente jaarverslag van Amazon werd het verkoopplan voor het eerst goedgekeurd op 8 november 2023, onder voorbehoud van enkele wijzigingen, en zal het naar verwachting op 31 januari 2025 afgerond zijn. De oprichter van Amazon heeft voor meer dan $30 miljard aan aandelen verkocht sinds het begin van de records in 2002, met een totaal van $20 miljard verhandeld in 2020 en 2021. Hij heeft zich vooral gericht op het schenken van aandelen; alleen al in november ontvingen non-profitorganisaties schenkingen ter waarde van ongeveer $230 miljoen.

In 1994 startte Bezos Amazon als online detailhandelaar. Hij verliet zijn positie als CEO in 2021 en werd uitvoerend voorzitter. Op basis van de Bloomberg Billionaires Indexis hij momenteel de op één na rijkste persoon ter wereld. Hij heeft nu vanaf vrijdag een nettowaarde van $199,5 miljard, een aanzienlijke stijging van $22,6 miljard dit jaar.

"Amazon Unbound: Jeff Bezos and the Invention of a Global Empire" is een uitgebreid Kindle-boek dat een diepgaand inzicht geeft in de reis van Jeff Bezos, de oprichter van Amazon.com. Het boek is momenteel verkrijgbaar op Amazon voor $14,99, met 25% korting.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 02 > Jeff Bezos verkoopt Amazon-aandelen ter waarde van $2 miljard
Robert Gelo, 2024-02-11 (Update: 2024-02-11)