Notebookcheck

JOMISE K7 1600P smart dashcam hands-on: Goede videokwaliteit, maar nogal zwakke software-ondersteuning

JOMISE K7 1600P dashcam hands-on review Notebookcheck.net (Bron: Eigen)
JOMISE K7 1600P dashcam hands-on (Bron: Eigen)
Met een SONY IMX415 sensor binnenin is de JOMISE K7 1600P een dashcam die 170 graden breed bereik biedt, een parkeermodus, een mobiele app om video's te downloaden en te bekijken, een herinnering voor het veranderen van verkeerslicht en nog veel meer. Hoewel het een paar eigenaardigheden heeft, is dit een goede keuze voor bestuurders die op zoek zijn naar een virtuele getuige voor het geval er iets ergs gebeurt.
Codrut Nistor (vertaald door DeepL / Ninh Duy), 🇺🇸 🇮🇹 ...

Hoewel de titel van de productpagina op Amazon luidt "JOMISE 1600P 60 FPS Smart Dash Cam met Wi-Fi GPS Parking Monitor, Ahead Car Move Reminder, Traffic Lights Change Reminder, Custom Screen Saver, 2" Touch Screen, Night Vision, G-Sensor, Loop Recording," lijkt het erop dat de dash cam die ik een paar rondjes heb kunnen rijden (als bijrijder, om eerlijk te zijn) moet worden aangeduid als "JOMISE K7" of gewoon "K7" en niets meer dan dat.

De hoogtepunten van dit product van een van de vele opkomende Chinese merken die aanwezig zijn op Amazon, eBay en andere grote online winkels zijn onder andere de mogelijkheid om 1600P 30 fps of Full HD 60 fps video's op te nemen, ingebouwde GPS, G-sensor, een mobiele app voor zowel iOS als Android apparaten, evenals real-time herinneringen die u helpen bij te houden met de verkeerslicht veranderingen en de auto voor u.

Laten we deze camera eens nader bekijken. Hij is uitgerust met een SONY IMX415-sensor en kan worden aangeschaft voor minder dan 115 dollar, afhankelijk van de lopende promoties en beschikbare coupons.

Verpakking & Uiterlijk

De detailhandelsverpakking is eenvoudig en onthult helaas niet veel over het merk JOMISE en het product zelf. Er staat geen productnaam op de doos, en zelfs de handleiding is nogal algemeen. Op de voorkant van de handleiding, boven en onder de afbeelding van de dashcam, kunnen we gemakkelijk lezen "Model: K7" en "Dashcam-K7", maar geen spoor van JOMISE.

In de hierboven genoemde gebrekkige doos zit de dashcam zelf, de handleiding, een lange USB kabel, en een auto-aansteker adapter voor die kabel. De kabel is lang genoeg om rond de voorruit te gaan, zelfs in brede en hoge auto's (kan waarschijnlijk ook mooi in bussen, maar ik was alleen in staat om hem te installeren voor het testen in mijn vaders Volkswagen Golf Mk5). Daarnaast is er ook nog een stukje statische folie om onder de kleeflaag te plakken. Zoals ik in sommige gebruikersreviews kon zien, is de K7 beter direct aan te brengen zonder dat vel. In mijn geval viel het statische vel na ongeveer drie weken van de voorruit, hoewel het perfect was aangebracht.

De camera zelf ziet er goed uit en is over het algemeen vrij discreet. Het plastic voelt stevig aan en is aangenaam om te hanteren, hoewel ik het niet als eersteklas materiaal zou bestempelen. Desalniettemin is de K7 goed voor de prijs als we het hebben over bouwkwaliteit en materialen. Jammer genoeg is zwart de enige kleur optie.

 

Functies, de interface, en de mobiele app

De Sony IMX415 sensor in de JOMISE K7 kan tot 1600p, standaard resolutie is 1440p, maar na het heen en weer schakelen tussen de beschikbare instellingen kwam ik tot de conclusie dat [email protected] fps de beste keuze is, beeldkwaliteit vs. gebruikte opslagruimte.

De beschikbare video-encoderingsopties zijn H.264 en H.265. Het lijkt er echter op dat in beide gevallen de opgenomen video's niet gemakkelijk op een computer kunnen worden afgespeeld. Gelukkig heb ik ze geüpload naar YouTube en werden ze met succes geconverteerd. Toch is dit een probleem dat in de toekomst via een firmware update zou moeten worden opgelost.

Volgens de gebruikershandleiding is 1080p de enige resolutie die 60fps opnames ondersteunt. Voor zowel 1600p als 1440p zijn de enige beschikbare opties 30 fps en 25 fps. Helaas is de interface van de camera vooralsnog alleen beschikbaar in het Engels en Chinees, want het toevoegen van meer talen zou het bereik op de wereldmarkt zeker verbeteren.

De mobiele app voor Android werkte perfect op de Poco M3 van mijn vader en ik had geen problemen met het instellen van de camera en het opstarten ervan. Degenen die beweren dat het gebruik van de mobiele app na het eerste instellingsgedeelte zinloos is, moeten gewoon de grootte van het touchscreen en de beschikbare opties op de K7 zelf bekijken en dan nog eens nadenken. Het is immers veel eenvoudiger om gewoon de interessante delen uit een video-opname te knippen, ze via WiFi naar de telefoon te uploaden en ze vervolgens naar behoefte te delen in plaats van de microSD-kaart eruit te halen en ermee rond te lopen.

De herinneringen wanneer het verkeerslicht verandert of de auto voor je wegrijdt zijn nuttig en werken zoals bedoeld. De parkeerstand is erg handig, en aangezien de G-sensor geen botsing detecteerde omdat die er niet was, heeft hij alleen gewone beelden opgenomen. Hoewel de meeste gebruikers voor grotere microSD kaarten zullen gaan, moet ik zeggen dat een 16 GB genoeg is om 1080p video op te nemen bij 60 fps gedurende ongeveer 3 uur en half, misschien 4 (ik heb niet veel aandacht besteed aan dit detail).

Voor de laatste gedachten, moet ik ook toevoegen dat de paar seconden autonomie die de minuscule 150 mAh batterij van de K7 biedt, het verschil kunnen maken tussen het hebben van bewijs van iemands schuld of hem ermee weg laten komen. Uiteraard zou een power pack met een meer royale autonomie leuk zijn om te hebben in de opvolgers van deze dashcam.

Het goede, het slechte, en de waarheid

De JOMISE K7 1600P zou een betere verkoopdoos moeten krijgen, een verbeterde handleiding en niet te vergeten een mobiele app om hem tot zijn recht te laten komen. De dashcam zelf is zeer goed voor de prijs en dit zou alles moeten zijn wat telt, ware het niet dat het downloaden/bekijken van films onhandig verloopt of dat het display nogal klein is.

Ik kon de films van de microSD kaart niet afspelen op mijn PC, maar nadat ik ze geüpload had naar YouTube, werden ze geconverteerd en kon ik ze eindelijk bekijken. Gelukkig zijn er geen problemen bij het bekijken van de video's die door de K7 zijn opgenomen met behulp van de mobiele app.

Uiteindelijk bevelen de rij-herinneringen en de beeldkwaliteit de K7 alleen al aan. Het is echter misschien niet de beste keuze voor starters en mensen met een slecht gezichtsvermogen (het toevoegen van ondersteuning voor spraakopdrachten om korte clips van een vaste lengte op te slaan zou bijvoorbeeld geweldig zijn). Zoals in het begin vermeld, kunt u de JOMISE K7 1600P op Amazon kopen.

Disclaimer: De auteur van deze review heeft de K7 dashcam van JOMISE gratis ontvangen om te testen.

Bron(nen)

Eigen

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Testrapporten > JOMISE K7 1600P smart dashcam hands-on: Goede videokwaliteit, maar nogal zwakke software-ondersteuning
Codrut Nistor, 2021-03-17 (Update: 2021-03-17)
Codrut Nistor
Editor of the original article: Codrut Nistor - News Editor - 5404 articles published on Notebookcheck since 2013