Notebookcheck

Poco M3 hands-on: Op een dag met de meest betaalbare Poco tot nu toe

Poco M3 Cool Blue achterkant en camera montage close-up (Bron: Eigen)
Poco M3 Koele Blauwe rug (Bron: Eigen)
Hoewel een full-on review binnenkort live gaat, omdat ik de Poco M3 heb gekocht als cadeau voor mijn ouders (zij zullen beslissen wie hem mag houden), kon ik de drang niet weerstaan om hem voor een dagje mee te nemen. Hoewel niet perfect, kunnen we, als we ook rekening houden met de prijs, concluderen dat dit toestel een meesterwerk is.
Codrut Nistor (vertaald door DeepL / Ninh Duy), 🇺🇸 🇫🇷 ...

Gisteravond heb ik de Poco M3 ontvangen die ik de dag ervoor had gekocht. Aangezien dit toestel op 22 december in Roemenië werd gelanceerd en er nog steeds markten zijn die het verwachten, is hier mijn eendaagse praktijkervaring met deze betaalbare Poco telefoon. In dit artikel zal ik de M3 vaak vergelijken met mijn Xiaomi Mi A1, die ik nog steeds gebruik en een lanceerprijs had die 80% hoger was dan die van de Poco M3. De basisvraag is heel eenvoudig: Hoeveel telefoon krijg je voor de prijs van de Poco M3 (in Roemenië betekent dit ~ US$175 voor de 4/128 GB variant)?

Eerste indrukken, hoogtepunten

Hoewel gemaakt van kunststof (inclusief frame) voelt de Poco M3 solide aan en ziet er geweldig uit. De achterkant is niet gemaakt van gewoon plastic, maar gebruikt een leerachtige textuur die geen vingerafdrukken aantrekt. Aan de andere kant wordt het transparante beschermhoesje dat in de winkeldoos zit in een paar seconden vuil. Het waterdruppelontwerp helpt om de grootte redelijk te houden voor een display dat meer dan 6,5 inch in diagonaal is. De rechterzijde biedt plaats aan de vingerafdrukscanner/aan/uitknopcombo en de volumewip, de 3,5 mm audio-aansluiting zit aan de bovenzijde en de USB-C bevindt zich aan de onderzijde. De SIM- en microSD-lade, waarin twee SIM's en een microSD-kaart kunnen worden geplaatst, bevindt zich aan de linkerkant. De Mi A1 ziet er na drie jaar gebruik nog steeds beter uit, maar we moeten altijd rekening houden met de prijsfactor.

Toen ik de Poco M3 uit de doos haalde, had hij een batterijlading van 47%. Terwijl ik dit schrijf, luister ik naar muziek op YouTube Music en de batterij staat op 4%. De 43% die tot nu toe is gebruikt, leverde me echter meer dan 4 uur SoT op, waarvan het grootste deel besteedde aan het maken van foto's, het opzetten van verschillende apps, het draaien van de Geekbench, enzovoort. Ik zou niet verbaasd zijn om de enorme 6.000 mAh batterij te zien die zo'n 10 uur SoT levert bij regelmatig gebruik.

De vingerafdruklezer, die zich op de aan/uit-knop bevindt, lijkt op het eerste gezicht onhandig, vooral als hij van een handset komt met de lezer op de achterkant. Ik ontdekte echter dat hij uiterst vlot en vrij gemakkelijk te bereiken is, hoewel ik nog steeds de voorkeur geef aan de gekozen sensorlocatie voor de Mi A1 en gelijkaardige handsets.

Het display is een beetje donker naar mijn smaak, en de kleuren zijn een beetje te warm voor mij. Gelukkig zijn er nogal wat aanpassingen die gebruikt kunnen worden om de kleuren te tweaken. Al met al denk ik dat het display voldoende is voor de prijscategorie waarin de Poco M3 zit

Cameramateriaal, prestaties en audio

Op het eerste gezicht is de camera verrassend goed. Hoewel autofocus nogal wat pijn lijkt te doen, vooral bij het maken van video's onder zware lichtomstandigheden, kan een beetje geduld bij het maken van foto's tot uitstekende resultaten leiden.

Zo vond ik de Mi A1 iets beter bij het maken van foto's zonder effect, maar de HDR-stand op de Poco M3 levert iets betere resultaten op. De Night Mode is ook goed geïmplementeerd en de gegenereerde beelden kunnen zonder problemen worden gebruikt op sociale media, maar bij nadere beschouwing blijkt een gebrek aan detail en kleurafwijkingen. De Portrait mode is in orde en werkt beter dan het equivalent op de Mi A1 bij weinig licht, maar het genereert ook zeer luidruchtige beelden in dergelijke omstandigheden.

Tot slot is de handmatige modus beter dan wat ik op de Mi A1 krijg, met een rijke selectie van belichtingstijd en ISO-instellingen, hoewel de standaard fotomodus die kiest voor belichtingstijd en ISO automatisch een zeer goed werk lijkt te doen door beide zo laag mogelijk te houden in de meeste gevallen.

Het prestatieniveau van de QualcommSnapdragon 662-gedreven Poco M3 is uitstekend voor de prijs (zie de Geekbench screenshots die ik aan het eind van het artikel heb bijgevoegd) en ik heb er zelfs met veel plezier Call ofDuty Mobile een paar

minuten op gespeeld en alles werkte soepel. De 64 GB versie gebruikt UFS 2.1 geheugen, terwijl de 128 GB versie UFS 2.2 bevat.

De lijst van Poco M3 functies die veel duurdere handsets tegenwoordig veel te vaak overslaan bevat ondersteuning voor FM Radio, een IR blaster, en omgekeerd opladen.

De gesprekskwaliteit is in beide richtingen uitstekend in vergelijking met mijn oude Mi A1. Het luidsprekervolume in normale gesprekken is merkbaar hoger en - althans volgens mijn ouders - klinkt mijn stem aan de andere kant glashelder, twijfelachtig beter dan wanneer ik mijn oude telefoon gebruik.

Als ik verder ga terwijl ik in het audioterrein blijf, moet ik eraan toevoegen dat de Poco M3 twee luidsprekers heeft die een redelijk stereogeluid produceren. Niets verbazingwekkends dus, maar wel erg goed voor de prijs. Een ander goed onderdeel is de ondersteuning van de aptXcodec, iets wat ontbreekt in de Mi A1. Maar de kers op de taart van de Poco M3, althans in mijn boek, is de audiouitgang die via de 3,5 mm aansluiting wordt bereikt. De Mi A1 is geweldig in deze afdeling en rijdt mijn eerbiedwaardige KossPorta Pro precies zoals ik het wil. Zonder al te veel in details te treden, denk ik dat "beter" genoeg is om te beschrijven wat de Poco M3 hier kan doen.

Slotgedachten

Dit gezegd zijnde, kan ik alleen maar concluderen dat de Poco M3 zeer moeilijk te verslaan zal zijn in zijn prijscategorie, in ieder geval tot het komende voorjaar. Als je de foto's die ik tijdens mijn eerste dag met de Poco M3 heb gemaakt, inclusief een paar gemiste foto's en ook een paar RAW-foto's (nog een groot pluspunt voor deze telefoon), van dichtbij wilt bekijken, ga dan maar eens kijken.dit archief(720 MB).Dit andere archiefbevat een paar soortgelijke opnamen die zijn gemaakt met de Mi A1 op dezelfde locatie en op hetzelfde tijdstip van de dag. Tot slot, deze twee video's (1:02,0:30) laten zien hoe goed (of slecht, afhankelijk van hoe je het bekijkt) de Poco M3 's nachts is.

Koop de Poco X3 NFC 6/128 GB op Amazonië

 
 
 
 

Bron(nen)

Eigen

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Testrapporten > Poco M3 hands-on: Op een dag met de meest betaalbare Poco tot nu toe
Codrut Nistor, 2020-12-25 (Update: 2020-12-25)
Codrut Nistor
Editor of the original article: Codrut Nistor - News Editor