Notebookcheck Logo

Intel NUC 12 "Serpent Canyon" gaming mini-PC binnenkort met i7-12700H CPU en Arc A770M dGPU

De aankomende "Serpent Canyon" mini PC heeft een ruime keuze aan poorten. (Afbeelding Bron: Baidu)
De aankomende "Serpent Canyon" mini PC heeft een ruime keuze aan poorten. (Afbeelding Bron: Baidu)
Het all-Intel systeemaanbod wordt binnenkort uitgebreid met een NUC 12 "Serpent Canyon" gaming mini PC die wordt aangedreven door mobile-grade componenten zoals de i7-12700H processor en de Arc A770M dGPU met 16 GB VRAM. Het systeemchassis lijkt groter door de verbeterde koeloplossing, maar dit brengt ook een veel robuustere poortkeuze met zich mee, waaronder 2x Thunderbolt 4 en 2x DP 2.0 connectoren.

Met de introductie van de Arc Alchemist discrete GPU's, zal Intel eindelijk in staat zijn om systemen aan te bieden die uitsluitend worden aangedreven door eigen technologie. Dit geldt voor laptopsals voor desktop-systemenen zelfs voor zijn NUC mini PC's waarin gewoonlijk componenten van mobiele kwaliteit zijn geïntegreerd. Voor de liefhebbers van mini PC's heeft Intel al een grote sprong voorwaarts gemaakt met de NUC 12 Extreme "Dragon Canyon" modellen die vorig jaar werden gelanceerd met ondersteuning voor desktop-grade Alder Lake CPU's en full-size discrete GPU's, maar hoe zit het met de gebruikelijke modellen met een kleine vormfactor? Afgezien van de NUC Studio 12 Pro eerder dit jaar onthuld met Alder Lake-P CPU's, staat Intel op het punt een gamer-georiënteerde NUC 12 "Serpent Canyon" compacte mini-PC aan te kondigen die beschikt over een i7-12700H processor en een Arc A770M dGPU van mobiele kwaliteit, volgens een Baidu-post.

De foto's geplaatst op Baidu onthullen dat de aankomende "Serpent Canyon" mini PC's een aanzienlijk dikker profiel hebben met 2,5 L volume als gevolg van de toevoeging van meer koelopeningen en hoogstwaarschijnlijk grotere heatinks. Deze aanpassingen zijn noodzakelijk gezien het maximale TDP van 115 W van de i7-12700H en het TGP van 120-150 W van de A770M dGPU. Over de grafische oplossing gesproken, Intels eigen A770M met 16 GB VRAM zou een behoorlijke upgrade moeten zijn ten opzichte van de Nvidia RTX 2060 modellen met 12 GB in de meeste NUC 11 modellen.

Hoewel een groter chassis misschien afbreuk doet aan de voordelen van een ontwerp met een kleine vormfactor, biedt het ook een zeer robuuste poortkeuze die zelfs op full-size desktop pc's zeldzaam is. Het voorpaneel wordt geleverd met een UHS-II SDXC-kaartlezer, samen met een Thunderbolt 4 aansluiting, plus twee USB-A 3.2 poorten en een audio-aansluiting. Op het achterpaneel zien we vier extra USB-A poorten, nog een Thunderbolt 4 connector, nog een audio jack, een 2.5 GbE jack en drie video outputs. Het Baidu bericht beweert dat dit een van de eerste mini PC's is die beschikt over DP 2.0 uitgangen, en de HDMI-poort krijgt ook 2.1 specs.

Er wordt geen specifieke releasedatum gegeven, behalve de vage "coming soon" slagzin. Prijzen zullen waarschijnlijk aan de premium kant zijn gezien de poort selectie en het dGPU model.

 

Koop de Intel NUC 11 Extreme barebone mini PC met Intel Core i9-11900KB processor op Amazon

(Image Source: Baidu)
(Image Source: Baidu)
(Image Source: Baidu)
(Image Source: Baidu)
(Image Source: Baidu)
(Image Source: Baidu)
(Image Source: Baidu)
(Image Source: Baidu)

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 06 > Intel NUC 12 "Serpent Canyon" gaming mini-PC binnenkort met i7-12700H CPU en Arc A770M dGPU
Bogdan Solca, 2022-06-22 (Update: 2022-06-22)