Notebookcheck Logo

Intel NUC 12 Enthusiast: Aankomende mini-pc-configuraties duiken op in aanbiedingen van retailers

De Intel NUC 12 Enthusiast zal worden geleverd met tal van poorten en connectiviteit. (Afbeelding bron: Intel)
De Intel NUC 12 Enthusiast zal worden geleverd met tal van poorten en connectiviteit. (Afbeelding bron: Intel)
Een van Intels volgende generatie mini-PC's is online opgedoken in vier aanbiedingen van detailhandelaars. De mini-PC wordt verkocht als de NUC 12 Enthusiast, maar krijgt de codenaam Serpent Canyon. De mini-PC-serie zal beschikbaar zijn met een keuze uit Intel Arc Graphics discrete GPU's. De prijzen kunnen oplopen tot bijna US$ 1.500 voor sommige configuraties, en beginnen niet bij minder dan US$ 1.000.

Leaker @momomo_usheeft lijsten ontdekt van detailhandelaren voor Intel NUC 12, een serie mini-pc's met de codenaam 'Serpent Canyon'. Onthuld door Provantage, de modelnummers in kwestie zijn NUC12SNKI54, NUC12SNKI72, en NUC12SNKI73. Terwijl de specificaties voor Intel NUC 12 machines al zijn uitgelekt, heeft Provantagede prijzen voor de hele reeks uitgelicht.

Specifiek, Provantagedat de Intel NUC 12 zal beginnen bij ongeveer US$1,040 voor een barebones systeem. Het is de moeite waard om in gedachten te houden dat Intel meer dan vier configuraties zal aanbieden. Deze vier vertegenwoordigen echter instap-, middenklasse- en high-end modellen, met de Arc A550M, Arc A730M en Arc A770M getoond. Dienovereenkomstig zou de NUC 12-serie een prijzige aangelegenheid kunnen worden, ongeacht de gekozen configuratie. Overigens impliceert het verschijnen van lijsten met detailhandelaren in dit stadium dat Intel dicht bij een formele aankondiging is, ook al zullen de eenheden misschien nog een tijdje op zich laten wachten.

Gebaseerd op eerdere lekkenzal Intel de NUC 12-serie verkopen als NUC 12 Enthusiast. Naar verluidt zullen de mini-pc's alleen beschikbaar zijn met Core i5-12500H of Core i7-12700H processoren, die respectievelijk 16 threads en 20 threads bieden. Beide processoren zijn 45 W en maken deel uit van de Alder Lake-H-serie met Iris Xe Graphics G7 iGPU's. Ook zou de NUC 12 Enthusiast moeten lanceren met dubbele M.2 2280-slots, Thunderbolt 4-poorten aan de voor- en achterkant en Amazon Alexa-ondersteuning via een quad-mic array die beam-forming ondersteunt. Helaas blijft het onduidelijk wanneer precies een van deze 230 x 180 x 60 mm machines beschikbaar zal zijn, noch in welke markten anders dan Noord-Amerika.

(Afbeelding bron: Provantage)
(Afbeelding bron: Provantage)

Bron(nen)

Provantage (1) (2) (3) (4) via @momomo_us

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 08 > Intel NUC 12 Enthusiast: Aankomende mini-pc-configuraties duiken op in aanbiedingen van retailers
Alex Alderson, 2022-08- 5 (Update: 2022-08- 5)