Notebookcheck Logo

Huawei Mate 50 serie-compatibele 5G cases worden uitgebracht in China

Heb je 5G nodig voor je Mate 50? Dan heb je dit nodig. (Bron: WHYLAB via Weibo)
Heb je 5G nodig voor je Mate 50? Dan heb je dit nodig. (Bron: WHYLAB via Weibo)
Huawei's laatste reeks van premium phablets lanceerde met 4G/LTE-only versies van hun vlaggenschip-grade chipsets als gevolg van de Amerikaanse overheidsembargo's waaronder de OEM werkt. Volgens een eminente leaker kan een Mate 50-klant nu echter een nieuw accessoire van derden kopen dat sub-6GHz-connectiviteit aan het toestel verleent. De hoesjes zijn daarvoor zelfs uitgerust met een eigen chipset.

Huawei P50-serie gebruikers waren naar verluidt in staat om de OEM's te omzeilen onvermogen om 5G te gebruiken hardware in zijn nieuwere toestellen met een case geleverd door het bedrijf Soyealink. Nu, zoals WHYLAB heeft opgemerkt, is dezelfde optie beschikbaar geworden voor degenen die een nieuw vlaggenschip van de Mate 50-lijn bezitten of van plan zijn te bezitten.

Zijn 4 varianten werden geïntroduceerd met dezelfde Snapdragon 8 Gen 1 4G platform; maar ze kunnen blijkbaar worden opgewaardeerd naar 5G met een van hun nieuwe hoesjes...soort van. De accessoires zijn geschikt voor 5G-NR in een beperkte, standalone-only sub-6GHz modus, dankzij hun eigen geïntegreerde UDX710 chip van ZTE.

Het heeft dubbele Cortex-A55 kernen met een maximale snelheid van 1,35 GHz, en moet stroom halen uit de smartphone die compatibel is met de behuizing waarin hij zit via een ingebouwde USB type-C poort. Dan weer, deze internals lijken niet veel toe te voegen aan de diepte van de zaak.

Deze accessoires, blijkbaar ondersteund door China Telecomzijn beschikbaar voor de gehele Mate 50-serie, van het instapmodel 50 E tot de Porsche-branded RSen kosten naar verluidt 799 yuan (~US$113) per stuk.

Koop een ZTE Watch Live op Amazon

Deze Mate 50-serie cases zijn misschien een van de weinige die hun eigen specs lijsten nodig hebben. (Bron: WHYLAB via Weibo)
Deze Mate 50-serie cases zijn misschien een van de weinige die hun eigen specs lijsten nodig hebben. (Bron: WHYLAB via Weibo)
Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 09 > Huawei Mate 50 serie-compatibele 5G cases worden uitgebracht in China
Deirdre O'Donnell, 2022-09-22 (Update: 2022-09-22)