Notebookcheck Logo

Honor kondigt Android 15 Beta Programma aan voor Magic6 Pro en Magic V2 smartphones

Honor heeft zijn Android 15 Beta Programma afgetrapt met zijn nieuwste vlaggenschip smartphones. (Afbeeldingsbron: Honor)
Honor heeft zijn Android 15 Beta Programma afgetrapt met zijn nieuwste vlaggenschip smartphones. (Afbeeldingsbron: Honor)
Honor heeft onthuld dat het nu van start is gegaan met het bètaprogramma Android 15. Het nieuwe bètaprogramma begint met de Magic6 Pro en Magic V2, ondanks dat deze laatste pas sinds kort in aanmerking komt voor Android 14.

Er is ongeveer een maand verstreken sinds Honor testers rekruteerde voor zijn Magic V2 Android 14 Beta Programma. Het lijkt erop dat Honor nu begonnen met de distributie van een stabiele versie van Android 14 naar hetzelfde apparaat. Het is echter vermeldenswaard dat het bedrijf nog niet officieel heeft bevestigd dat dit het geval is.

In plaats daarvan heeft Honor zijn Android 15 Beta Programma aangekondigd voor de Magic V2en voor de Magic6 Pro (momenteel $1.049,99 op Amazon). Voor de context: terwijl Honor de Magic6 Pro en Magic V2 wereldwijd slechts een maand na elkaar uitbracht, werd Android 14 vooraf geïnstalleerd op de eerstgenoemde en Android 15 op de laatstgenoemde. Dus, hoewel Android 15 de eerste van vier grote MagicOS updates is voor de Magic6 Prozal het de tweede van vier zijn voor de Magic V2.

In een persbericht verklaart Honor dat het op 10 mei begonnen is met de distributie van Android 15 Beta 1. Wij hebben echter nog geen extern bewijs gevonden dat dit ook daadwerkelijk gebeurd is. We hebben echter nog geen extern bewijs gevonden om aan te tonen dat dit is gebeurd. Honor voegt eraan toe dat het zijn Android 15 Beta Program alleen heeft opengesteld voor ontwikkelaars, waarvoor er blijkbaar geen openbare werving is. Het bedrijf voegt binnen hetzelfde persbericht het volgende toe over Android 15:

Geoptimaliseerde privacy en veiligheid

Met Android 15 kunnen gebruikers hun persoonlijke gegevens beter beschermen in een veiligere apparaatomgeving. Er wordt een SDK-sandbox geïntroduceerd, waarmee services zoals reclame in een sandbox kunnen worden uitgevoerd, zodat apps van derden geen privégegevens van gebruikers kunnen verzamelen. Om de privacy-ervaring van de gebruiker verder te verbeteren, introduceert Android 15 een verbeterde Privacy Indicator met een nieuw beheerportaal voor machtigingen, waarmee gebruikers zich meer bewust zijn van de status van hun privacybescherming, bij het beheren en oproepen van machtigingen voor functies zoals camera of microfoon.

Verbeterde prestaties en vermogen

Android 15 gaat door met het verfijnen van het Android Dynamic Performance Framework (ADPF), dat helpt bij het beheren van hoe energie-intensieve apps, zoals gaming-apps, samenwerken met het energiesysteem van het apparaat, waardoor het apparaat beter kan reageren op aanvragen van de GPU, CPU en het koelsysteem, en apps met langlopende achtergrondtaken energiezuiniger kan laten werken.

Android 15 optimaliseert verder gepersonaliseerde functies. Voor het maken van foto's via apps voor sociale media kunnen de in-app camera's nu bijvoorbeeld de intensiteit van de flitser regelen. Ontwikkelaars kunnen Android API's, tools en bronnen van Google gebruiken om verder te optimaliseren voor meer gepersonaliseerde gebruikersscenario's.

Bron(nen)

Honor

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 05 > Honor kondigt Android 15 Beta Programma aan voor Magic6 Pro en Magic V2 smartphones
Alex Alderson, 2024-05-15 (Update: 2024-05-15)