Notebookcheck Logo

HMD debuteert robuuste smartphone met 64MP camera Android met verdacht bekende specificaties (en naam)

De 'nieuwe' XR21. (Bron: HMD)
De 'nieuwe' XR21. (Bron: HMD)
HMD - dat nu smartphones uitbrengt onafhankelijk van de gebruikelijke Nokia merknaam - heeft zijn allereerste robuuste smartphone aangekondigd. Het toestel heeft een Corning Gorilla Glass Victus-scherm van 120Hz, een "AI" hoofdcamera en een batterij die naar schatting 2 dagen meegaat. De nieuwigheid wordt echter enigszins verstoord door het feit dat het een vrij flagrante re-branding van een bestaand toestel is.

HMD's laatste smartphone van eigen merk lancering is misschien niet is niet helemaal volgens plan verlopen; maar HMD hoopt misschien op beter met een nieuw toestel dat wel de koers aan te houden hoe extreem ook, omdat het "vakkundig gemaakt is om bijna elke omgeving aan te kunnen".

Dat zouden wij in de loop van een recensie kunnen beoordelen - ware het niet dat we dat in feite al gedaan hebben hebben gedaan al hebben gedaan. De HMD XR21 is ogenschijnlijk de 2023 Nokia smartphone met dezelfde naam dezelfde naamalleen met een ander merk.

De 'nieuwe' versie van hetzelfde Snapdragon 695-aangedreven toestel met 6,49 inch beeldscherm is nog steeds "Made in Europe", zij het zonder vermelding van de 3 jaar garantie of driedubbele grote Android upgrades (of Limited Editionwat dat betreft).

De prijs is €599,99 (~$649) met 6GB RAM en 128GB interne opslag, tegenover $499,99 voor een Nokia XR21 met dezelfde specificaties en zwarte kleur op Amazon.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 05 > HMD debuteert robuuste smartphone met 64MP camera Android met verdacht bekende specificaties (en naam)
Deirdre O'Donnell, 2024-05-15 (Update: 2024-05-15)