Notebookcheck Logo

Android 15 Beta 2 lanceert vandaag

Android 15 logo (Bron: Google)
Android 15 logo (Bron: Google)
Naar verwachting zal Google's tweede bèta van de volgende Android iteratie, die later vandaag gelanceerd zal worden, heel wat opvallende veranderingen bevatten. Hoewel de details nog niet beschikbaar zijn, zouden gebruikers van Google-smartphones vanaf de Pixel 6, evenals bezitters van een Pixel Tablet en Fold deze testversie later dit jaar moeten krijgen.

Vorige maand heeft Google de eerste Android 15 beta-release vrijgegeven, die exclusief was voor Pixel-apparaten. Nu de zomer nadert, zijn Android OEM's al begonnen met het testen van de pre-release Android 15 builds. Honor google heeft bijvoorbeeld al de eerste bèta beschikbaar gesteld voor de Magic6 Pro en Magic V2. Terug naar Google: de techgigant is nu klaar om Android 15 Beta 2 te lanceren.

Op de website Android Developers website wordt Android 15 Beta 2 bestempeld als "Incremental Beta-quality release" en de ontwikkelaarsacties richten zich op het voortzetten van de tests die gestart zijn met de eerste versie. Degenen die betrokken zijn bij het ontwikkelingsproces moeten letten op feedback van Android Beta-gebruikers terwijl ze doorgaan met vroege tests met als doel Android 15 en eventuele compatibiliteitsproblemen met SDK's en bibliotheken benadrukken. Op dit moment is de nieuwste versie beschikbaar en wordt door Google vermeld op de bovengenoemde websiteAndroid 15 Beta 1.2, die op 25 april werd uitgebracht.

De lijst met ondersteunde apparaten bij de lancering blijft hetzelfde, te beginnen met de Pixel 6 familie, maar ook de Pixel Fold en Pixel Tablet. De eerste stabiele builds worden in oktober verwacht voor Pixel-smartphones, een paar maanden later gevolgd door niet-Google-apparaten. Geïnteresseerden in een goede deal kunnen momenteel de Google Pixel 7a met 128 GB in Sea finish bij Amazon kopen voor $419 in plaats van $499 dankzij een korting van 16%.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
Codrut Nistor, 2024-05-15 (Update: 2024-05-15)