Notebookcheck Logo

Google Tensor G3: details onthuld voor nieuwe chipset die Pixel 8 en Pixel 8 Pro aandrijft

De Pro Pixel van dit jaar gaat volgens de geruchten terug naar een plat scherm. (Beeldbron: @OnLeaks & Smartprix)
De Pro Pixel van dit jaar gaat volgens de geruchten terug naar een plat scherm. (Beeldbron: @OnLeaks & Smartprix)
Naar verluidt zal de Tensor G3 een aangepaste Exynos 2300 blijven, ondanks dat Samsung heeft besloten de chipset niet aan te bieden in de nieuwe Galaxy S23-serie. Naar verluidt zal de Tensor G3 onder meer 9 CPU-kernen bevatten, waaronder een ARM Cortex-X3 prime core, en een Xclipse 930 GPU.

Naar verluidt is Google nog steeds van plan een van de Exynos 2300 afgeleide chipset te gebruiken in de Pixel 8-serie, die naar verwachting dit najaar zal verschijnen. Voor de context kan Google de Pixel 8 en Pixel 8 Pro in mei tijdens I/O 2023, wat ook zou kunnen zijn wanneer Google de Pixel 7a, Pixel Fold en Pixel Tablet. Overigens, renders voor dePixel 8enPixel 8 Prodoken eerder deze week op en onthulden verschillende ontwerpwijzigingen ten opzichte van de huidige Pixel 7 en Pixel 7 Pro.

Zoals de Tensor G2is de Tensor G3 volgens de geruchten een aangepaste versie van Samsung's Exynos-platform en niet slechts een rebranding. Aangezien Samsung dit jaar de Exynos-chipsets voor zijn vlaggenschip-smartphones heeft gedumpt, zou de Tensor G3 het eerste echte uitstapje voor de Exynos 2300 kunnen zijn. Naar verluidt heeft de Tensor G3 drie CPU core clusters, net als zijn voorganger. De Tensor G3 zal echter verschillende kerntellingen hebben in twee van de drie clusters, met deTensor G2biedt twee prime cores, twee performance cores en vier efficiency cores. Ter vergelijking, de Tensor G3 zou één Cortex-X3 kern hebben met een kloksnelheid van 3,09 GHz, vier Cortex-A715 prestatiekernen met een piekkloksnelheid van 2,65 GHz en vier Cortex-A510 kernen op 2,1 GHz die de efficiëntiecluster bedienen.

Bovendien zal de Tensor G3 ook de Xclipse 930 bevatten, een opvolger van de Xclipse 920 van de Exynos 2200. Ter referentie, deXclipse 920kwam iets tekort ten opzichte van de Adreno 730 in de Snapdragon 8 Gen 1 en de A15 Bionic GPU in onze benchmarks. Het valt echter nog te bezien of de Tensor G3 op 4 nm of 5 nm processen zal worden vervaardigd. Vermoedelijk zal Samsung Foundry de nodes produceren in plaats van TSMC, ten goede of ten kwade.

Bron(nen)

@_ImJason via Wccftech, @OnLeaks & Smartprix - Beeld krediet

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 03 > Google Tensor G3: details onthuld voor nieuwe chipset die Pixel 8 en Pixel 8 Pro aandrijft
Alex Alderson, 2023-03-17 (Update: 2023-03-17)