Notebookcheck Logo

Google Pixel 7a: Prototype van nieuwe mid-range smartphone belandt op veilingsite

De Pixel 7a moet het gat tussen de Pixel 6a en de Pixel 7 overbruggen. (Beeldbron: nikoskom-94)
De Pixel 7a moet het gat tussen de Pixel 6a en de Pixel 7 overbruggen. (Beeldbron: nikoskom-94)
Een prototype van de Pixel 7a is opgedoken op eBay, waarschijnlijk drie maanden voor de officiële release van het toestel. Terwijl het gerucht gaat dat het toestel in de winkel ongeveer 500 euro gaat kosten, wordt het prototype verkocht voor bijna 5x die prijs.

Een eBayer met de gebruikersnaam nikoskom-94 beweert 'het Pixel 7a prototype' te verkopenwat mogelijk het toestel is dat verscheen op Facebook marktplaats een paar maanden geleden. Ter referentie, het getoonde model is niet hetzelfde dat Zing-nieuws beoordeelde, die het 'G'-logo van Google had. In plaats daarvan heeft het apparaat een heel ander logo, wat gebruikelijk is bij prototype-eenheden. Het lijkt meer op een Pac-Man-silhouet dan op het 'G'-logo van Google.

Zoals de onderstaande screenshots laten zien, hoopte nikoskom-94 het bieden te beginnen bij 5.000 US$ en bood een Buy It Now-prijs van 12.000 US$. Vervolgens verlaagde de e-betaler het prototype tot US$2.500 zonder een bod te ontvangen, voordat hij het verder liet zakken tot US$1.650. Op het moment van schrijven is de veiling teruggekeerd naar US$2.550 en eindigt zaterdag. De huidige prijs is nog steeds buitengewoon hoog voor een prototype dat vastzit in fastboot modus omdat Google het op afstand heeft gewist. Om de een of andere reden ontbreekt ook de SIM-lade.

De Pixel 7a zal naar verwachting in mei debuteren tijdens Google's I/O 2023 keynote, mogelijk naast de Pixel Fold en Pixel Tablet. Op basis van de conferentie van vorig jaar zou Google zijn I/O 2023 keynote ook kunnen gebruiken om de Pixel 8 en Pixel 8 Pro, renders en afmetingen daarvan doken eerder deze week op. Het gerucht gaat dat de Pixel 7a lanceren in juni voor ongeveer € 500 met 8 GB RAM en 128 GB opslagruimte.

(Beeldbron: eBay)
(Beeldbron: eBay)
(Beeldbron: eBay)
(Beeldbron: eBay)
(Beeldbron: eBay)
(Beeldbron: eBay)

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 03 > Google Pixel 7a: Prototype van nieuwe mid-range smartphone belandt op veilingsite
Alex Alderson, 2023-03-16 (Update: 2023-03-16)