Notebookcheck Logo

Geruchte PlayStation 5 Pro release in 2024 kan Sony's PS5 console generatie verdienpotentieel maximaliseren

De Sony PlayStation 5 Pro zou verbeterde ray-tracing tools met zich mee kunnen brengen voor universele 4K 60 FPS gaming. (Beeldbron: Concept Creator/Unsplash - bewerkt)
De Sony PlayStation 5 Pro zou verbeterde ray-tracing tools met zich mee kunnen brengen voor universele 4K 60 FPS gaming. (Beeldbron: Concept Creator/Unsplash - bewerkt)
Een nieuw PlayStation 5 Pro rapport van een insider uit de game-industrie heeft beweerd dat de mid-generatie console upgrade al in ontwikkeling is en zelfs in 2024 gelanceerd zou kunnen worden. De informatie over de potentiële PS5 Pro release komt van dezelfde bron die details onthulde over een aankomende herziene PS5 console met een afneembare schijf.

Na de uitspraak van een tech-savvy commenter dat Sony misschien niet de middelen heeft om een PlayStation 5 Pro console te produceren, komt er een andere bekende tech reporter die beweert dat de PS5 Pro ontwikkeling al begonnen is. Tom Henderson van Insider Gaming is transparant genoeg in zijn berichtgeving om te vermelden dat de informatie over de PS5 Pro wel erg klinkt als een "vertrouw me, bro" soort gerucht, maar hij houdt ook vol dat er nieuwe PS5-consoles komen vóór de PlayStation 6 zijn kans krijgt om te schitteren.

Volgens de bron is er zelfs een "voorlopige releasedatum" van eind 2024 voor de PlayStation 5 Pro (waarschijnlijk november als we uitgaan van Sony's lanceringsgeschiedenis voor de PlayStation-serie). Hoewel sommigen misschien beweren dat dat te vroeg zou zijn voor een mid-generatie release, is het de moeite waard om te onthouden dat de PlayStation 4 werd gelanceerd in november 2013 en vervolgens de PS4 Pro en PS4 Slim verschenen nauwelijks drie jaar later in eind 2016 (met een PS4 Pro-revisie die in 2017 werd gelanceerd). Het is niet verrassend dat er geen PS5 Pro specs worden aangeboden, maar je kunt bijna garanderen dat Mark Cerny waarschijnlijk kijkt naar het stimuleren van ray-tracing mogelijkheden op zijn minst, als hij betrokken is bij het ontwerp ervan.

Interessant is dat een van de verklaringen in dit nieuwe PS5 Pro-gerelateerde rapport luidt dat deze middengeneratie lancering "slechts het begin is van nieuwe hardware voor PlayStation-gebruikers deze generatie". Als deze naamloze bron echt kennis heeft van wat er gaande is met de ontwikkeling, dan zou het tijd kunnen zijn om de archaïsche naamgevingsidealen van "Pro" en "Slim" overboord te gooien nu Sony mogelijk de PS5-productielijn opvoert voor een hele reeks console-revisies. De geruchte PS5 met afneembare schijf heeft nog steeds geen bevestigde unieke naam en de PS5 Pro kan uiteindelijk iets heel anders gaan heten.

Ongetwijfeld zou zo'n "PS5 Pro lancering in 2024" schema Sony helpen om het verdienpotentieel dat de PlayStation 5 generatie biedt te maximaliseren. De originele PS5 en PS5 Digital Edition consoles worden nog steeds in grote aantallen verkocht (meer dan 32 miljoen verscheepte eenheden), en Sony weet heel goed hoe de zaken zich ontwikkelen wanneer Pro/Slim/Lite/Ultra/Mystery-modellen worden toegevoegd aan de generatie van een populair consumentenelektronica-apparaat. Zo was de PlayStation 4 Pro medio 2017 al goed voor 20% van alle PS4-consoles die toen werden verkocht. Veelzeggend is dat 40% van die PS4 Pro verkopen werden gedaan door klanten die al een PS4 bezaten en aan het upgraden waren. Loyale fans zullen altijd de kas van hun favoriete bedrijf vullen.

Koop een PS5 DualSense Edge Draadloos Controlemechanisme op Amazonië

Bron(nen)

Insider Gaming & @_Tom_Henderson_ & IGN & VGChartz

Concept video: Concept Schepper

Teaser afbeelding (bewerkt): Concept Creator & Florian Haun op Unsplash

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 03 > Geruchte PlayStation 5 Pro release in 2024 kan Sony's PS5 console generatie verdienpotentieel maximaliseren
Daniel R Deakin, 2023-03-15 (Update: 2023-03-15)