Notebookcheck

Genesis Helium 300BT ARGB Bluetooth luidsprekers hands-on: Meerdere lichttrucs en connectiviteitsopties, goed geluid, stijlvol ontwerp

Genesis Helium 300BT ARGB-luidsprekers hands-on (Bron: Own)
Genesis Helium 300BT ARGB-luidsprekers hands-on (Bron: Own)
De Genesis Helium 300BT ARGB wordt aangeprezen als "de eerste luidsprekers op de markt waarmee je de achtergrondverlichting kunt bedienen via een PC-moederbord", en levert ook een aangename audio-ervaring. Vandaag zal ik proberen de essentiële hoogte- en dieptepunten te vinden van dit audio accessoire dat zich richt op computergebruikers die van RGB verlichting houden.
Codrut Nistor (vertaald door DeepL / Ninh Duy), 🇺🇸 🇫🇷 ...
, , , , , ,
zoekrelatie.
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
 

Voor veel gamers is het uiterlijk van hun gaming hardware net zo belangrijk als de prestaties en functies die hun machine en accessoires bieden. Helaas waren degenen die ARGB-verlichting aan hun luidsprekers wilden toevoegen, tot nu toe alleen aangewezen op aangepaste oplossingen. Gelukkig zijn de onlangs uitgebrachte Genesis Helium 300BT ARGB-luidsprekers nu beschikbaar om deze niche te dekken.

Hoewel alles lijkt te draaien om verlichting en uiterlijk, is er wellicht meer aan de hand met deze sub-US$100 set luidsprekers en dat is precies wat ik vandaag zal proberen te onthullen.

Inhoud doos, ontwerp, bouwkwaliteit

Hoewel de Helium 300BT geen topproduct is, ziet de doos er goed uit en voelt goed aan, om nog maar te zwijgen van het geïnspireerde asymmetrische ontwerp en de bescherming die de (voor mij kleiner dan verwachte) luidsprekers krijgen. Naast de luidsprekers is er ook een chinch naar mini-jack kabel, evenals een kabel die kan worden gebruikt voor externe RGB controle en synchronisatie.

Alle bedieningsorganen (aan/uit-schakelaar, volume- en basregelknoppen, connectiviteitsmodus, ECO, RGB-modus) en aansluitingen bevinden zich op de rechter luidspreker, die ook de versterker bevat. De rechtse eenheid wordt op de linkse aangesloten met een kabel die minstens 40 cm (~15 inch) langer had moeten zijn. Wie deze luidsprekers op grote bureaus plaatst, zal problemen ondervinden met het plaatsen van deze luidsprekers in de hoeken, vooral als hij luidsprekerstatieven gebruikt die naar de diagonalen zijn gericht (zoals het geval is bij de Genesis Holm 510 RGB gaming bureau dat ik gebruik).

De bouwkwaliteit is goed en de gebruikte materialen voelen solide aan, hoewel het plastic aan de voorkant me wat dun lijkt. Uiteraard zou een houten frontpaneel mooi zijn geweest, maar we moeten altijd de prijs in het oog houden bij het beoordelen van dit product. Het tweeweg ontwerp zorgt voor een mooi visueel accent, maar de Genesis Helium 300BT ARGB beschikt ook over actieve tweeters (helaas niet gedetailleerd in de officiële specificaties).

Specs, functies, gebruik in de praktijk

De officiële specificatielijst vermeldt dat het frequentiebereik van de Helium 300BT ARGB het audiospectrum bestrijkt dat begint bij 100 Hz en eindigt bij 20 kHz, wat niet indrukwekkend is. Het volume dat deze luidsprekers kunnen bereiken is echter hoog genoeg voor algemeen gebruik en in sommige gebouwen zouden ze zelfs de aandacht van de buren kunnen trekken. Toen ik Genesis vroeg naar de vermogensdetails die niet op de officiële productpagina worden vermeld, kwam ik erachter dat de geteste PMPO-waarde 34 W is, dus na omrekening naar RMS is het resultaat 24 W voor het paar. Ik heb zelfs ontdekt dat de tweeters actief zijn en elk een vermogen hebben van 1,4 W, zodat elke laag/midden driver 10,6 W aan vermogen heeft. Tenslotte moet ik nog de impedantiewaarden vermelden: 4 Ohm voor de drivers in het laag/midden bereik en 8 Ohm voor de tweeters.

Helaas was ik niet in staat om het ARGB verlichtingsgedeelte te testen, dus heb ik alleen de ingebouwde RGB voorinstellingen gebruikt. De beschikbare verlichtingsmodi zijn regenboog, puls, muziekritme en ARGB. Als de ARGB-kabel niet is aangesloten, kan de gebruiker de verlichting van de luidsprekers uitschakelen.

Bij aansluiting op Bluetooth-bronnen is de enige beschikbare codec SBC. Hoewel dit allemaal prima is voor algemeen gebruik, vond ik de geluidskwaliteit aanmerkelijk beter toen ik de Helium 300BT ARGB op mijn computer aansloot via de Creative Sound Blaster X3 USB DAC. Als ik mijn ogen sloot en het volume opvoerde, zou ik zweren dat ik voor grotere luidsprekers stond. Maar door het volume te hoog te zetten, komen ook de beperkingen van deze luidsprekers naar voren. Ze zijn geweldig voor minder complexe muziek, vocale stukken, maar minder effectief voor heavy metal en ingewikkelde orkestwerken. Zelfs in deze situaties, wanneer de audiokwaliteit van de bron erg goed is, is het resultaat op zijn minst behoorlijk, zo niet behoorlijk goed.

Uiteindelijk hangt de audiokwaliteit ook af van de oren van de beoordelaar, dus ik sluit dit deel van de review af met een stukje ongecompliceerd advies voor degenen onder u met meer kieskeurige oren: Zorg ervoor dat u onboard audio oplossingen en lossy muziek via Bluetooth vermijdt.

Het goede, het slechte, en de waarheid

Hoewel de ARGB-verlichting voor veel klanten misschien het belangrijkste verkoopargument is, zijn de Genesis Helium 300BT ARGB-luidsprekers luidsprekers die hun werk beter doen dan verwacht, gezien hun formaat en prijs. Bluetooth-connectiviteit is ook een groot pluspunt, net als het geluid dat wordt geleverd door kasten die slechts 200 X 85 X 105 mm (7,87 X 3,35 X 4,13 in) meten. De ECO-modus is een geweldig idee, maar de tijd van stilte die de luidsprekers nodig hebben om in de stand-by modus van een uur te komen, moet worden verlaagd tot ten minste 20 minuten, zo niet 15 of 10 (mijn Fluid Audio FX8s gaan na ongeveer 9 minuten in de energiebesparingsmodus). Voor mij is de mogelijkheid om de verlichting uit te schakelen een enorm pluspunt. Door het bedieningspaneel aan de achterkant van de rechter luidspreker te plaatsen, zou het kabelbeheer een stuk eenvoudiger worden, en dit is een essentieel onderdeel voor veel gebruikers, zowel gamers als niet-gamers.

De kabel die de rechter- en linkerluidspreker verbindt is te kort (ongeveer 1,3 m/51 in) en maakt geen gebruik van een 3,5 mm aansluiting, dus het verlengen ervan kan een probleem zijn. De plastic frontpanelen zien er goed uit, maar voelen nogal fragiel aan. Toevoeging van ondersteuning voor de aptX codec zou geweldig zijn, maar dat zou waarschijnlijk ook leiden tot een prijsverhoging.

Na meer dan een week gebruik en gezien de functies, prijs en grootte, kan ik zeggen dat de Genesis Helium 300BT ARGB een product is dat boven zijn klasse uitsteekt. Als u er anders over denkt, voel u dan vrij om uw mening in de commentaarsectie met de rest van ons te delen.

Disclaimer: De auteur van deze review heeft de Genesis Helium 300BT ARGB luidsprekers gratis ontvangen van Genesis voor testdoeleinden.

Bron(nen)

Genesis (officiële productpagina)

Codrut Nistor
Editor of the original article: Codrut Nistor - Senor Tech Writer - 5414 articles published on Notebookcheck since 2013
Ninh Duy
Translator: Ninh Duy - Editorial Assistant - 176934 articles published on Notebookcheck since 2017
contact me via: Facebook
Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Testrapporten > Genesis Helium 300BT ARGB Bluetooth luidsprekers hands-on: Meerdere lichttrucs en connectiviteitsopties, goed geluid, stijlvol ontwerp
Codrut Nistor, 2021-04-13 (Update: 2021-04-13)