Notebookcheck

Genesis Holm 510 RGB gaming bureau hands-on: Meer dan alleen veel ruimte en RGB-verlichting

Genesis Holm 510 RGB gaming bureau met Helium 300BT ARGB luidsprekers en Thor 400 RGB toetsenbord (Bron: Eigen)
Genesis Holm 510 RGB gaming bureau met Helium 300BT ARGB luidsprekers en Thor 400 RGB toetsenbord (Bron: Eigen)
Gaming bureaus komen vaak met RGB-verlichting en een paar andere gimmicks die niet rechtvaardigen hun prijs. Naast de vrij gebruikelijke verlichting, kabel organizer en beker / hoofdtelefoon houders, Genesis gooit ook in een draadloze lader en een USB 3.0 hub. Vandaag zullen we zien of deze genoeg zijn om de Holm 510 concurrerend te maken of dat dit gewoon weer een veel te duur gaming bureau is.
Codrut Nistor (vertaald door DeepL / Ninh Duy), 🇺🇸 🇮🇹 ...
, , , , , ,
zoekrelatie.
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
 

Gaming-accessoires bestrijken de hele prijsklasse van de markt, maar ze komen vaak met een prijsstijging van ten minste 15 procent ten opzichte van hun niet-gaming tegenhangers met vergelijkbare specs en functies voor geen bijzondere reden. Het lijkt erop dat het dragen van het label "gaming" voor sommige merken voldoende is om de prijzen van bepaalde producten te verhogen en hevig verzet te veroorzaken bij gamers over de hele wereld. Dit gezegd zijnde, wil ik onze geliefde lezers vriendelijk vragen om hatelijke opmerkingen te vermijden. Immers, men zou gewoon de materialen kunnen pakken die nodig zijn om een gewoon bureau te bouwen, het schilderen, het bedekken met koolstofvezel materiaal, wat RGB verlichting toevoegen, een kopjesmap, een scharnier voor koptelefoons, een draadloze oplader, enzovoort... of niet.

De Genesis Holm 510 RGB kost momenteel ongeveer US$320 en wordt geleverd met de eerder genoemde accessoires en zelfs nog iets extra's. Uiteindelijk is de beslissing om hem wel of niet te kopen geheel aan jou. De hands-on review van vandaag probeert mijn eigen ervaring ermee te delen en te wijzen op een paar hoogtepunten en schaduwrijke plekjes, meer niet.

Inhoud van de doos, montage, bouwkwaliteit

Omdat ik op verschillende websites veel commentaar heb gezien dat deze gaming desk een flinterdun bureau is, zal ik dit vanaf het begin aanpakken. De doos met alle accessoires en beschermend materiaal die ik ontving had een gewicht van 29,5 kg (65 pounds), en het tafelblad alleen heeft 15 kg (33 pounds). Hoewel ik misschien een paar klachten heb over de kwaliteit van de metalen onderdelen, ziet het tafelblad er goed uit en voelt het solide aan. Uiteraard had ik geen gereedschap om tests uit te voeren, maar het is niet aan te raden om erop te gaan zitten, voor het geval je het je afvroeg.

Naast het tafelblad en het metalen frame bevat de doos ook houders voor bekers en koptelefoons, luidsprekerstandaards, een voedingsstrip (te klein voor mijn APC UPS), en de afstandsbediening.

Hoewel de assemblage niet aanbevolen is om door één persoon te worden gedaan, is het me toch gelukt. Er is niets ingewikkelds aan, gewoon geduld hebben en de instructies volgen. Als een schroef er niet in lijkt te passen of als het metalen frame niet goed uitgelijnd lijkt, maak je dan geen zorgen. Het eindresultaat is tenslotte het belangrijkste.

Helaas voelt het metalen frame niet zo stevig aan als het tafelblad. De gaten zien er slecht uit en de schroeven zijn ook niet goed afgewerkt. De verstelbare voetjes zijn geweldig om de Holm 510 aan het eind van het hele proces in een stabiele positie te zetten.

Als laatste opmerking over het ontwerp en de montage moet ik erop wijzen dat de luidsprekerplanken geen bevestigingsgaten onder de tafel hebben, wat een geweldig idee zou zijn geweest. In de handleiding worden ze gemonteerd met de voorkant naar de gebruiker toe, op de hoeken van het bureau. Op de officiële website zijn ze naar achteren geplaatst, naar voren gericht. Naar mijn mening zien ze er beter uit naar de diagonalen gericht, maar dit brengt ook een probleem met zich mee voor diegenen die gebruik maken van de Genesis Helium 300BT ARGB luidsprekers gebruiken, die een aansluitkabel hebben die gewoon te kort is om ze in deze positie op de standaard te plaatsen.

Functies, gebruik in de praktijk

Al het bovenstaande zou u een idee moeten hebben gegeven over wat er mogelijk is met de Genesis Holm 510 RGB. De RGB verlichting is interessant en kan op een vrij discreet niveau worden ingesteld. Na het voltooien van het assemblageproces, kan ik zeggen dat het bureau stabiel genoeg aanvoelt, hoewel ik er zeker van ben dat de algehele stabiliteit nog wat verbeterd kan worden door een steviger metalen frame te gebruiken. Het oppervlak voelt en ziet er geweldig uit. De essentiële afmetingen zijn 160 X 75 cm (63 X 30 inch), met een hoogte van 75 cm die met ongeveer 1 cm kan worden aangepast (wordt nergens vermeld, maar is mogelijk).

De USB 3.0 hub is een leuke toevoeging, maar wordt niet van stroom voorzien, dus het aansluiten van drie externe schijven die wel van USB-voeding worden voorzien, is misschien geen goed idee. Een paar extra accessoires voor het geleiden van kabels zou leuk zijn geweest, maar ik denk dat het retailpakket fatsoenlijk is zoals het nu is.

De hoofdtelefoonhouder doet zijn werk uitstekend, maar een paar extra montageposities voor de bekerhouder zouden geweldig zijn geweest (bijvoorbeeld vooraan in het midden aan beide zijden, of helemaal links/rechts). Ik moet echter benadrukken dat zowel de beker- als hoofdtelefoonhouders in dezelfde hoek kunnen worden gemonteerd, hoewel het resultaat nogal onhandig zou kunnen zijn.

Wie de luidsprekerstandaarden niet gebruikt, kan ze gewoon vergeten, hoewel ze nuttig kunnen zijn voor het opbergen van kleinere voorwerpen.

Het goede, het slechte, en de waarheid

De Genesis Holm 510 RGB ziet er goed uit voor een gaming bureau dat ook in een zakelijke omgeving kan worden gebruikt. De USB-hub en draadloze oplader zijn zeer nuttige toevoegingen en de grootte van het tafelblad is zeer royaal. Het tafelblad ziet er goed uit en voelt goed aan. Degenen die van RGB-verlichting houden, hebben een flink aantal instellingen tot hun beschikking.

Helaas voelen de metalen onderdelen nogal goedkoop en broos aan. De afwerking van alle elementen is voor verbetering vatbaar, terwijl ook het montagesysteem en het ontwerp van de luidsprekerstandaarden moeten worden verfijnd. Ten minste een extra opbergmandje om onder de tafel te plaatsen zou ook mooi zijn.

Al het bovenstaande in overweging nemend, kan ik concluderen dat de Genesis Holm 510 RGB iets te duur is. Het concept is erg goed, en een paar ontwerp ideeën kunnen worden uitgevoerd zonder hoge kosten om het hele product te verbeteren. Uiteraard zou een prijsverlaging (of een drastisch verbeterde kwaliteit van de metalen onderdelen) de waarde kunnen verhogen.

Disclaimer: De auteur van deze review heeft het Genesis Holm 510 RGB gaming bureau van Genesis gratis ontvangen om te testen.

Bron(nen)

Genesis (officiële productpagina)

Codrut Nistor
Editor of the original article: Codrut Nistor - Senor Tech Writer - 5414 articles published on Notebookcheck since 2013
Ninh Duy
Translator: Ninh Duy - Editorial Assistant - 176934 articles published on Notebookcheck since 2017
contact me via: Facebook
Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Testrapporten > Genesis Holm 510 RGB gaming bureau hands-on: Meer dan alleen veel ruimte en RGB-verlichting
Codrut Nistor, 2021-04-12 (Update: 2021-04-12)