Notebookcheck Logo

Garmin Venu 2 Plus ECG App ontsluit langverwachte functie in de Verenigde Staten

Garmin activeert eindelijk de ECG App. (Bron: Garmin)
Garmin activeert eindelijk de ECG App. (Bron: Garmin)
Garmin heeft aangekondigd dat de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) eindelijk zijn ECG-app voor de Venu 2 Plus heeft goedgekeurd. Daarom kunnen haar toestellen in dit land nu voor het eerst gebruik maken van de elektrocardiografische hardware in hun wearable. Gebruikers kunnen hun "revolutionaire" hartgrafieken direct op hun pols bekijken of synchroniseren met de Connect smartphone app.

Voor elektrocardiografie geschikte wearables, waarvan er steeds meer ook smartwatches bedoeld voor de algemene consumentenmarkt, zullen naar verwachting een industrie van 35,45 miljard dollar vertegenwoordigen industrie tegen 2027.

Dat kan een deel van de reden zijn dat Garmin de Venu 2 Plus als een ECG-geschikt smartwatch bij de lancering; het vereiste echter FDA goedkeuring nodig voor de activering.

Nu die goedkeuring er is, heeft de OEM zijn ECG App onthuld, de UI waarmee de Venu 2 Plus gebruik kan maken van zijn geavanceerde functie.

Het kan worden gebruikt om 30-seconden cardiogrammen op te nemen en ze onmiddellijk op het horloge te visualiseren, of ze te synchroniseren met hun mobiele apparaat via Garmin Connect.

De OEM beweert dat zijn nieuwe ECG App in staat is atriale fibrillatie (AFib) en een nieuwe vorm van gezondheidstracering in het algemeen.

Garmin gaat niet zo ver om de Venu 2 Plus nu als een klinisch apparaat, maar suggereert wel dat een gebruiker ECG App-gegevens kan verzamelen om zijn arts op de hoogte te houden van zijn gezondheidsstatus. Het is vanaf nu beschikbaar als onderdeel van de wearable's v.11.21 software update.

Koop een Venu 2 Plus op Amazon

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 01 > Garmin Venu 2 Plus ECG App ontsluit langverwachte functie in de Verenigde Staten
Deirdre O'Donnell, 2023-01-25 (Update: 2023-01-25)