Notebookcheck

ElecJet Apollo Ultra hands-on: S Werelds snelste en bijna perfecte powerbank

ElecJet Apollo Ultra GaN power bank hands-on review (Bron: Own)
ElecJet Apollo Ultra GaN-energiebank (Bron: Eigen)
Lichter dan zijn concurrenten en met minder dan 30 minuten nodig om van volledig leeg naar volledig opgeladen te gaan, is de ElecJet Apollo Ultra een 10.000 mAh powerbank die de lat erg hoog legt. Vandaag nemen we hem onder de loep en kijken we of er genoeg in zit om de prijs van US$99 te rechtvaardigen.
Codrut Nistor (vertaald door DeepL / Ninh Duy), 🇺🇸 🇨🇳 ...
, , , , , ,
zoekrelatie.
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
 

Hoewel er veel goede powerbanks op de markt zijn, zijn er grenzen aan de gewone lithium batterijen die in de meeste worden gebruikt. De ElecJet Apollo Ultra maakt gebruik van grafeen composiet cellen, die betere prestaties leveren op alle gebieden, inclusief duurzaamheid. Alvorens verder te gaan, adviseer ik degenen die meer willen weten over deze technologie en de aanpak van ElecJet om een paar minuten vrij te maken endit artikel te lezen.

Degenen die alleen de basis willen weten, moeten onthouden dat grafeen een bijna perfecte elektriciteitsgeleider is die ook zes keer lichter en niet minder dan 200 keer sterker is dan staal. Aangezien grafeen ook een perfecte warmtegeleider is, ligt het voor de hand dat de ElecJet Apollo Ultra powerbank die gebruik maakt van grafeen powercellen lichter, sneller en koeler is onder zware belasting in vergelijking met powerbanken die gebruik maken van traditionele lithium cellen. Voorlopig lijkt het er ook op dat het de snelste 10.000 mAh powerbank is, met minder dan 30 minuten nodig voor een volledige lading.

Inhoud doos, ontwerp, bouwkwaliteit

Aangezien wat ik heb ontvangen niet exact het eindproduct is en de naam op de doos PowerPie_P10X zegt, zal ik niets zeggen over de informatie die op de verpakking staat. Het spreekt voor zich dat degenen die de ElecJet Apollo Ultra bestellen, een detailhandelsdoos zullen ontvangen met de juiste naam en accurate technische informatie. Naast de power pack bevat het pakket dat ik ontving ook een zwarte draagtas en een enkele USB-C naar USB-C kabel die de indrukwekkende laadsnelheid van 100 W ondersteunt.

In aanvulling op het bovenstaande bevatten sommige retailpakketten mogelijk ook een 100 W PD-stroomadapter. De adapter die ik heb gekregen is vrij zwaar met een gewicht van 210 gram (0,46 pond), terwijl de powerbank ongeveer 255 gram (0,56 pond) weegt.

Er is niets speciaals te zeggen over het ontwerp, zoals je kunt zien op de foto's hierboven, maar degenen die hun accessoires kleurrijk willen hebben kunnen waarschijnlijk stickers gebruiken om wat leven in de mix te brengen (uiteraard zijn er geen meegeleverd in het pakket). Aan de andere kant hebben de kabel, de draagtas en de powerbank de look en feel van premium producten. Hetzelfde kan gezegd worden van de voedingsadapter die ik heb ontvangen, maar diegenen die de ElecJet Apollo Ultra zonder adapter kopen (of ergens heen gaan en vergeten deze te halen) moeten weten dat elk accessoire met een vermogen van 100 W PD voldoende is. Uiteraard zullen langzamere laders ook werken, maar de laadtijd zal toenemen naar gelang hun capaciteiten.

Specs, functies, gebruik in de praktijk

De essentiële specificaties van de ElecJet Apollo Ultra zien er goed uit, als we de nogal beperkte capaciteit buiten beschouwing laten (daarover straks meer): maar liefst 2.500 life cycles, dus als je de batterij dagelijks oplaadt, zou hij ruwweg 7 jaar mee moeten gaan; één USB-A poort en één USB-C; ruwweg het formaat van een smartphone (130X66X17 mm of 5,12X2,6X0,67 in). De oplaadtijd bij 100 W bedroeg in mijn tests ongeveer 28 minuten. Bij gebruik van langzamere laders kan de tijd die nodig is voor een volledige lading gemakkelijk meer dan een uur bedragen, maar de opgewekte warmte neemt ook merkbaar af.

Hoewel de energie-efficiëntie van minstens 85 procent (vergeleken met de gemiddelde 70 procent van andere powerbanks) uitstekend is, betekent dit nog steeds dat de 10.000 mAh capaciteit van de ElecJet Apollo Ultra niet genoeg is om een 5.000 mAh batterij meer dan één keer volledig op te laden. Mijn ervaring is dat het opladen van de Xiaomi Mi 10T Pro bijna 80 procent van de capaciteit van de powerbank. Echter, het kunnen leveren van 87 W laadstroom via USB-C is een geweldige eigenschap, zodat de gebruiker gemakkelijk een MacBook Pro kan opladen met de ElecJet Apollo Ultra. Helaas kan een volledig geladen powerbank (37 Wh) de accu van Apple's laptop (60 Wh) slechts voor 50 procent opladen.

Om terug te komen op de temperatuur, moet ik zeggen dat zowel de oplader als de powerbank behoorlijk warm worden na een oplaadsessie van 100 W die slechts 28 minuten duurde. Het is echter nooit een probleem om ze even vast te houden. Hoewel ik niet over de middelen beschik om de temperatuur te meten, kan ik garanderen dat beide accessoires niet warmer worden dan 45°C (113°F).

Het zal geen verrassing zijn dat de ElecJet Apollo Ultra twee apparaten tegelijk kan opladen. In dit geval wordt het maximale uitgangsvermogen verdeeld over de twee poorten (18 W op USB-A en tot 87 W via USB-C). In de meeste gevallen zullen gebruikers een smartphone of een tablet en accessoires zoals een TWS-oplaadhoes of een smartwatch opladen, dus de capaciteit van 10.000 mAh van deze powerbank is meer dan genoeg om die klus één keer te klaren, misschien zelfs twee keer als de telefoon een batterij heeft met een vrij lage capaciteit.

Gezien al het bovenstaande is de ElecJet Apollo Ultra bijna perfect zoals hij is, dus nu is de tijd gekomen om dit artikel af te sluiten.

Het goede, het slechte, en de waarheid

Wie altijd haast heeft, zal zeker blij zijn met 's werelds snelst oplaadbare powerbank van 10.000 mAh, hoewel een hogere capaciteit vaak zou helpen. De ElecJet Apollo Ultra ziet er echter goed uit, is zeer gemakkelijk mee te nemen, raakt niet oververhit, en belooft ook een zeer lange levensduur in vergelijking met veel van de powerbanks die momenteel op de markt zijn.

Het enige zwakke punt van de ElecJet Apollo Ultra op het eerste gezicht is de capaciteit, waardoor hij minder aantrekkelijk is voor mensen die telefoons met grote batterijen gebruiken of willen dat hun powerbank een volledige lading voor de batterij van hun laptop kan bevatten. Deze powerbank kan de meeste iPhone-modellen die tot nu toe zijn uitgebracht minstens twee keer volledig opladen, dus Apple fans zullen er zeker blij mee zijn. Tijdens het testen merkte ik dat zodra het batterijniveau daalt tot 5 procent, zelfs bij het opladen van een wearable of een TWS oplaadcase, de ElecJet Apollo Ultra in minder dan een minuut tot nul daalt

Met een speciale VIP prijs voor onze lezers van slechts US$69, is de ElecJet Ultra Apollo een van de beste cadeaus voor deze feestdagen die men zich kan bedenken. De deal omvat ook een USB-C-naar-USB-C kabel en een extra jaar garantie. Degenen die powerbanks willen kopen voor hun familie of vrienden kunnen ook profiteren van de 5X deal die beschikbaar is op de eerder genoemde Indiegogo pagina. Deze deal verlaagt de prijs met 37 procent, helemaal naar US$315. Hoewel de USB-C kabel is inbegrepen, is er geen extra garantie.

Aangezien ik altijd op zoek ben naar de beste deals op veel tech-gebieden, zijn power banks geen uitzondering. Als u denkt dat er iets beters is dan de ElecJet Apollo Ultra dat ik deze winter zou moeten bekijken, voel u dan vrij om uw bevindingen met de rest van ons te delen in de commentaar sectie.

Disclaimer: De auteur van deze review heeft de ElectJet Apollo Ultra power bank gratis ontvangen van ElecJet voor testdoeleinden.

Codrut Nistor
Editor of the original article: Codrut Nistor - Senior Tech Writer - 5520 articles published on Notebookcheck since 2013
Ninh Duy
Translator: Ninh Duy - Editorial Assistant - 214745 articles published on Notebookcheck since 2008
contact me via: Facebook
Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Testrapporten > ElecJet Apollo Ultra hands-on: S Werelds snelste en bijna perfecte powerbank
Codrut Nistor, 2021-12-17 (Update: 2021-12-17)