Notebookcheck Logo

Eerste Tesla-reclame zegt dat benzinedampen giftig zijn en prijst de alledaagse geneugten van het rijden in een Model 3 aan

De eerste Tesla-reclame is getiteld 'Drive to Believe' (afbeelding: Tesla Asia/Twitter)
De eerste Tesla-reclame is getiteld 'Drive to Believe' (afbeelding: Tesla Asia/Twitter)
Met het oog op de toenemende concurrentie op het gebied van elektrische voertuigen heeft Elon Musk gezegd dat Tesla heeft besloten tot een proefreclame en de allereerste Tesla-reclame is nu naar buiten gebracht in zijn meest concurrerende markt. Daarin worden de alledaagse kenmerken van de Model 3 aangeprezen, die hem onderscheiden van de andere nieuwkomers in het EV-veld.

Tesla heeft wat zijn eerste speciale reclamespot lijkt te zijn vrijgegeven, nadat Elon Musk vorige week tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering bevestigde dat de automaker "een beetje reclame gaat proberen en kijken hoe het loopt". Dat is een nogal nieuw idee voor Tesla, want tot nu toe heeft het bedrijf alleen vertrouwd op vermeldingen van zijn opvallende EV-functies zoals autonoom rijden, wat cult-volgers, en algemene publiciteitsstunts van zijn CEO Elon Musk, die zei: "Ik realiseerde me niet dat mensen het zo graag wilden" over gewone advertenties.

Destijds zei hij dat hij zich pas sinds kort met reclame bezighoudt, dus er zit nog geen groots concept achter, maar een week later is de eerste advertentie al geplaatst door Tesla Asia, waar het de zwaarste concurrentie ondervindt. De advertentie heeft als kopregel "Drive to Believe" en prijst de alledaagse deugden van de Model 3 aan, een van Tesla's bestsellers.

De advertentie wil antwoord geven op de vraag waarom een Tesla EV kiezen en somt alle grote en kleine kenmerken op die de elektrische sedan biedt aan mensen die veel onderweg zijn. In de advertentie zegt de drukke moeder Felicia dat de Model 3 "er anders uitzag en anders aanvoelde op vele kleine manieren die misschien niet op voorhand duidelijk zijn."

Na een lange dag rijden voor haar werk als financieel manager, bijvoorbeeld, waardeert ze de optie Autosteering die haar Model 3 helpt in zijn baan te blijven zonder te slingeren in haar vermoeidheid. De andere punten waarop Tesla probeert te hameren zijn de veiligheidsvoorzieningen zoals het kinderslot, dat moeders geruststelt, en het entertainment in de auto dat de Model 3 biedt om hen bezig te houden.

In een niet zo subtiele uithaal naar auto's die op gas rijden, noemt Felicia de giftigheid van benzinedampen en de stank van tankstations, en hoe milieubewust haar keuze voor de Model 3 is.

Al met al lijkt het erop dat Tesla de toenemende concurrentie op de ouderwetse manier zal bestrijden, met een brute prijzenoorlog en een ontluikende reclamecampagne die toekomstige klanten zal helpen te leren wat een Tesla-auto onderscheidt van de rest van het EV-pakket.

Koop de 48A Tesla Wall Connector met 24" kabel op Amazon

Bron(nen)

Tesla Azië (Twitter)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 05 > Eerste Tesla-reclame zegt dat benzinedampen giftig zijn en prijst de alledaagse geneugten van het rijden in een Model 3 aan
Daniel Zlatev, 2023-05-24 (Update: 2023-05-24)