Notebookcheck Logo

Directe Tesla Model Y prijsverlagingen voor kopers in de VS: de basisversie kost nu $35.490 met direct belastingvoordeel

De prijsverlagingscampagne voor de Model Y begint in de VS (Afbeelding: Tesla)
De prijsverlagingscampagne voor de Model Y begint in de VS (Afbeelding: Tesla)
Tesla heeft eindelijk zijn directe Model Y prijsverlagingscampagne naar de VS gebracht. Na het verlagen van de wereldwijde Model Y-prijzen, maar alleen het introduceren van verborgen prijzen door het stapelen van incentives in de VS, komt Tesla's Model Y-prijsverlaging nu ook naar Amerikaanse kopers.

Tot nu toe heeft Tesla geen directe prijsverlagingen doorgevoerd voor zijn best verkochte Model Y in de VS, maar wel overal elders de MSRP-tags laten vallen, van Canda waar een Model 3 nu evenveel kost als een Model Y, tot Europa en China, waar Tesla de strijd aangaat met BYD met Model Y-prijsverlagingen en talloze andere kortingen.

In de VS hield Tesla echter de directe prijsverlagingen van de Model Y tegen en bood in plaats daarvan voor het eerst het stapelen van incentives aan toekomstige Model Y-eigenaars aan, waardoor ze de top van de onmiddellijke belastingkrediet bovenop inventariskortingen en gratis FSD of levenslang Superchargen transfers. Tot nu.

Lagere Model Y-prijzen komen naar de VS

Tesla brengt nu voor het eerst een "tijdelijke" Model Y prijsverlaging naar enkele Amerikaanse versies. De startprijs van de Model Y voor de basisversie met RWD is nu $ 35.490 met de federale belastingkorting, terwijl de Model Y Long Range $ 40.490 kost na de overheidssubsidie die nu direct bij aankoop wordt toegepast. Dit is vóór alle andere kortingen voor inventaris, staat of Cybertruck-reserveringshouders.

Deze 2%-2,5% Tesla Model Y prijsverlagingen zijn bescheidener dan de tot wel 9% in Europa, maar de ongekende stapeling van incentives kan ertoe leiden dat de prijs van een nieuwe Model Y onder de $30.000 komt te liggen met alle federale kortingen, staatskortingen en voorraadkortingen. En dan hebben we het nog niet eens over de extra korting van $1000 die vroege Cybertruck reserveringshouders kunnen krijgen voor de aankoop van een nieuwe Tesla.

Tesla's Model Y is nu 's werelds populairste voertuig, en verslaat Toyota's RAV4 en Corolla, dus deze prijsverlagingen halverwege het kwartaal zijn des te onorthodoxer voor de EV-maker van Elon Musk. Tesla zegt dat "de prijzen op 1 maart met $1.000 of meer zullen stijgen," en spoort iedereen aan om de auto te kopen om de verkoopcijfers van februari op te krikken.

Elon Musk zei ook dat de gratis FSD-overschrijvingen vorig jaar een "eenmalig iets" waren, maar Tesla stapelt de gratis overschrijving nu bovenop alle andere kortingen en stimulansen die het kan bedenken, dus hopelijk wordt de huidige "tijdelijke" Model Y-prijsverlaging permanent als de kwartaalcijfers naderen.

Koop de 80A Tesla Gen 2 Muurconnector met 24' kabel op Amazon

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 02 > Directe Tesla Model Y prijsverlagingen voor kopers in de VS: de basisversie kost nu $35.490 met direct belastingvoordeel
Daniel Zlatev, 2024-02-11 (Update: 2024-02-11)