Notebookcheck Logo

Gerucht | Apple schorst BOE als leverancier van iPhone 13-schermen wegens een geschil over het ontwerp van onderdelen

Is de levering van iPhone 13 weer in gevaar gekomen? (Bron: Apple)
Is de levering van iPhone 13 weer in gevaar gekomen? (Bron: Apple)
Apple bOE, de Chinese specialist op het gebied van beeldschermen, doet momenteel een beroep op een aantal bedrijven om de schermen te leveren voor nieuwe toestellen van zijn iPhone 13-vlaggenschipreeks van mobiele toestellen. Naar verluidt heeft de Chinese beeldschermspecialist echter een pauze moeten inlassen bij de uitvoering van zijn bestelling bij de reus uit Cupertino, omdat hij bezwaar heeft gemaakt tegen een ongeoorloofde wijziging die aan de onderdelen in kwestie is aangebracht.

iPhone displays zijn niet OLED nog niet zo lang, hoewel hun oorsprong al sterk wordt geassocieerd met LG of Samsung. Er is echter een extra bron van deze high-end mobiele panelen, en dat is BOE. Zijn banden met Apple als leverancier zouden kunnen helpen bij zijn toenemende bekendheid als naam in de panel-tech arena.

Volgens de Zuid-Koreaanse industrieblog TheElecheeft deze relatie mogelijk een wegversperring gevonden. Het lijkt erop Apple (een OEM die gewend is aan een hoog niveau van inbreng in en controle over de onderdelenbestellingen die het laat uitvoeren) erachter is gekomen dat BOE is doorgegaan en een wijziging heeft aangebracht in de OLED panelen die naar verluidt bestemd zijn voor de nieuwe 6.1-inch iPhone 13 eenheden zonder haar klant uit Cupertino vooraf te raadplegen.

Deze wijziging bestaat blijkbaar uit niet veel meer dan een kleine verandering in de breedte van een geïntegreerd circuit (IC) geassocieerd met de iPhone 13 scherm van de dunne-filmtransistor (TFT) laag. Naar verluidt is deze overtreding echter voldoende om de strenge normen van Apple te omzeilen, hetgeen resulteert in een impasse waardoor BOE's 13-serie OLED-productielijn sinds februari 2022 niet meer actief is.

Er zijn alternatieve verklaringen voor deze stopzetting bij BOEechter alternatieve verklaringen, zoals vermeende plannen van Samsung's kant om andere spelers uit te sluiten van de OLED spel door gebruik te maken van haar intellectueel eigendom met betrekking tot de technologie. Tot dusver is nog niet bekend of deze kennelijke onderbreking in de levering van panelen gevolgen zal hebben voor de plannen voor de productie van nieuwe iPhone productie in het tweede kwartaal van 2022.

Hoe dan ook, TheElec gelooft dat BOE weinig gevaar loopt om permanent te worden losgelaten als leverancier van Apple: de hardwaregigant zal hen waarschijnlijk aanhouden als partner, al is het maar als hefboom bij prijsonderhandelingen met Samsung of LG in de nabije toekomst.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 05 > Apple schorst BOE als leverancier van iPhone 13-schermen wegens een geschil over het ontwerp van onderdelen
Deirdre O'Donnell, 2022-05- 9 (Update: 2022-05- 9)