Notebookcheck Logo

Analist schetst stappenplan voor iPhone-schermen Apple tot 2026 en geeft ook details over de grotere schermformaten van iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max

Het dubbele ponsgaatje zou nog wel een paar jaar mee kunnen gaan. (Afbeelding bron: MacRumors)
Het dubbele ponsgaatje zou nog wel een paar jaar mee kunnen gaan. (Afbeelding bron: MacRumors)
Na jaren van alleen maar inkepingen wordt nu verwacht dat Apple tussen dit jaar en 2026 iPhones uitbrengt met dubbele ponsgaten, onderpaneel Face ID hardware en alle camera's onder het paneel. Ook wordt nu aangenomen dat de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max grotere beeldschermen krijgen dan hun voorgangers.

Ross Young van Display Supply Chain Consultants (DSCC) heeft bizarre uitspraken gedaan over iPhones tot halverwege dit decennium. Volgens de analist zullen "technische uitdagingen ... evenals de kostenvereisten van de paneelfabrikanten" Apple ervan weerhouden om tot 2026 frontcamera's onder het paneel te introduceren met de iPhone 18 Pro en iPhone 18 Pro Max.

Young denkt echter dat Apple in 2024 zal overstappen op Face ID-hardware onder het paneel, te beginnen met de iPhone 16 Pro en iPhone 16 Pro Max. Zoals de onderstaande afbeelding ook laat zien, verwacht Young dat iPhone 14 Pro- en iPhone 15 Pro-modellen een pilvormige uitsparing voor Face ID-hardware en een secundaire ponsopening voor een frontcamera zullen hebben.

Ter vergelijking: Apple zal de gewone iPhone-modellen pas volgend jaar, bij de iPhone 15-serie, voorzien van een pijler- en perforatiedisplay. Kortom, Apple zal de displaystijlen gelijktrekken voor de iPhone 15-serie en opnieuw in 2025 met de iPhone 17-serie.

Overigens zullen deze wijzigingen in de displaystijl resulteren in verschillende paneelformaten tussen de generaties. Naar verluidt zullen de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max op de markt komen met een iets groter display dan hun voorgangers, mede vanwege de slankere bezels. Het verschil zal echter klein zijn, zoals de onderstaande vergelijking laat zien:

  • iPhone 13 Pro: 6,06-inch
  • iPhone 14 Pro: 6,12-inch
  • iPhone 13 Pro Max: 6,68-inch
  • iPhone 14 Pro Max: 6,69-inch
(Foto bron: Ross Young)
(Foto bron: Ross Young)

Bron(nen)

@DSCCRoss (1) (2) (3), MacRumors - Afbeelding credit

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 05 > Analist schetst stappenplan voor iPhone-schermen Apple tot 2026 en geeft ook details over de grotere schermformaten van iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max
Alex Alderson, 2022-05-11 (Update: 2022-05-11)