Notebookcheck Logo

Apple de marketing van de Vision Pro EyeSight-functie lijkt meer virtueel dan werkelijkheid

De EyeSight-functie zoals die op Apple wordt geadverteerd, ziet er in werkelijkheid bijna niet zo uit. (Afbeelding: Apple)
De EyeSight-functie zoals die op Apple wordt geadverteerd, ziet er in werkelijkheid bijna niet zo uit. (Afbeelding: Apple)
Applede EyeSight-functie is op de markt gebracht als een belangrijk verschilpunt tussen de Vision Pro-headset en andere AR/VR-headsets die al op de markt zijn. In de praktijk werkt de functie echter lang niet zo goed als in de reclame op Applewordt weergegeven.

Eén aspect van de Vision Pro dat verrassend was, is het opvallende verschil tussen de marketingfoto's van de EyeSight-functie van de Vision Pro en hoe het er in het echt uitziet. Voor niet-ingewijden: EyeSight is een naar buiten gericht scherm aan de voorkant van de Vision Pro dat camera's in de headset gebruikt om de ogen van de drager naar buiten te projecteren naar iedereen in de buurt. Voorafgaand aan de lancering van de Vision Pro werd EyeSight op de markt gebracht als een kenmerkende functie van de Vision Pro, waarmee deze zich onderscheidde van andere headsets op de markt die het gezicht van de gebruiker volledig afschermen van anderen. Apple legt de functie uit op zijn website:

Apple Vision Pro helpt u om verbonden te blijven met de mensen om u heen. EyeSight laat uw ogen zien en laat de mensen in uw omgeving weten wanneer u apps gebruikt of volledig opgaat in een ervaring. Wanneer er iemand nadert, laat Apple Vision Pro u tegelijkertijd de persoon zien en onthult het uw ogen.

Op basis van de marketingfoto's is het niet ongewoon dat mensen deze functie verwarren met een volledig transparant venster aan de voorkant van de headset. Sinds de AR/VR-headset op 2 februari in de verkoop is gegaan, is het echter duidelijk geworden dat Apple's marketing niet helemaal transparant is geweest, zoals op promotiefoto's van de functie te zien is. Zoals u kunt zien op de foto's bij het artikel, is er een duidelijk verschil tussen de promotiefoto's en de foto's van Vision Pro-klanten die de EyeSight-functie gebruiken.

In plaats van dat u de ogen van de Vision Pro-drager duidelijk kunt zien, biedt het naar buiten gerichte OLED-paneel een zeer korrelig beeld dat vaak wordt verduisterd door het lenticulaire effect van de buitenste glaslaag, met een blauwachtige gloed die van de voorkant van de headset afstraalt wanneer deze door de drager wordt gebruikt. Dit camoufleert de ogen van de drager alleen maar meer voor de buitenstaander, die waarschijnlijk niet weet wat de gloed moet voorstellen tenzij het hem of haar van tevoren is uitgelegd. Toch laat Apple's marketing zien dat mensen de headset op openbare plaatsen gebruiken, inclusief in vliegtuigen. Hij wordt ook automatisch geactiveerd wanneer de headset merkt dat er iemand nadert - wat in een vliegtuig één van de bemanningsleden of willekeurige passagiers kan zijn.

Applede marketingfoto's laten ook zien dat de ogen van de drager zich bevinden waar u ze zou verwachten in verhouding tot de rest van het onbedekte of getoonde gezicht. De ogen lijken precies waar ze zouden moeten zijn ten opzichte van het voorhoofd, de neus, de mond, de wangen en de kaak. In werkelijkheid lijken ze zich echter te bevinden waar de wenkbrauwen of zelfs het voorhoofd van de drager zich zouden bevinden. Dit geeft de indruk dat het gezicht van de drager abnormaal langgerekt is. Dus terwijl de functie bedoeld was om interacties met mensen die de headset dragen "natuurlijker" te maken, zorgt het eigenlijk voor het tegenovergestelde effect, waardoor interacties tussen de drager en waarnemers vreemder en bizarder worden dan anders het geval zou zijn geweest.

In dit vroege stadium lijkt het er niet op dat er duidelijke oplossingen zijn voor de problemen die de EyeSight-functie op dit moment met zich meebrengt. Een software-update zou de prestaties van de functie kunnen verbeteren als de pixelvorming iets te maken heeft met de camera's en de videoverwerking. Het is echter mogelijk dat het probleem ligt bij de kwaliteit van het paneel dat Apple gebruikt en de materialen tussen het paneel en de buitenkant van de Vision Pro. Dat zou een veel grotere uitdaging zijn om te repareren.

Op het moment van schrijven heeft Apple nog geen publiekelijk commentaar gegeven over de prestaties van de EyeSight-functie van de Vision Pro, maar we zullen de kwestie zeker in de gaten houden.

*Opmerking: Het artikel is bijgewerkt om te verduidelijken dat de blauwe gloed aangeeft dat de drager inhoud bekijkt.

Koop de Meta Quest 3 bij Amazon vanaf 499 dollar.

Apple influencer Sam Kohl ziet er opvallend korrelig en met een lang gezicht uit op deze foto met zijn Vision Pro. (Afbeelding: @iupdate)
Apple influencer Sam Kohl ziet er opvallend korrelig en met een lang gezicht uit op deze foto met zijn Vision Pro. (Afbeelding: @iupdate)
De opname van MKHBD heeft de merkbare blauwe tint, pixelvorming en oogverplaatsing. (Afbeelding: @MKHBD)
De opname van MKHBD heeft de merkbare blauwe tint, pixelvorming en oogverplaatsing. (Afbeelding: @MKHBD)

Bron(nen)

Eigen

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 02 > Apple de marketing van de Vision Pro EyeSight-functie lijkt meer virtueel dan werkelijkheid
Sanjiv Sathiah, 2024-02-11 (Update: 2024-02-11)