Notebookcheck Logo

VisionBook Air Max Ultra: Eindelijk een volledig randloos Apple MacBook-beeldscherm

VisionBook Air Max Ultra: een product uit de creatieve en humoristische verbeelding van een YouTuber (Afbeelding: Luke Miani)
VisionBook Air Max Ultra: een product uit de creatieve en humoristische verbeelding van een YouTuber (Afbeelding: Luke Miani)
YouTuber Luke Miani introduceert de VisionBook Air Max Ultra, een concept dat een scherm zonder rand toevoegt aan een MacBook Air M2 / M1, waardoor deze zowel lichter als compacter wordt. Maar hoe werkt het en wat zijn de praktische voordelen?

Eindelijk een scherm zonder rand op een MacBook Air met een Apple M2 of M1: Dat is wat YouTuber Luke Miani biedt met zijn nieuwe "VisionBook Air Max Ultra" concept. De contentmaker staat erom bekend dat hij zijn MacBooks onthoofdt om ze een nieuw leven te geven, ondanks een kapot beeldscherm.

In zijn nieuwste video https://www.youtube.com/watch?v=QUa_pPUbpGQ (die aan het einde van dit artikel is ingesloten) neemt Miani 32 stappen om het beeldscherm van zijn MacBook Air 13 M2 los te schroeven, en combineert vervolgens de laptop zonder hoofd met zijn Apple Vision Pro. Verrassend genoeg kan de Apple laptop zelfs zonder eigen beeldscherm met de Vision Pro gekoppeld worden, aangezien de antennekabels voor de draadloze modules zich niet in het chassis van het beeldscherm bevinden.

Afbeelding: Luke Miani
Afbeelding: Luke Miani

De onthoofde MacBook Air wordt gedetecteerd en er verschijnt een virtueel beeldscherm boven de "laptop". Het scherm kan precies op de plek van het fysieke scherm worden geplaatst en de grootte ervan kan worden aangepast. Zoals al bekend is, kunnen er extra virtuele vensters van het Vision OS in de fysieke omgeving worden geplaatst en via het toetsenbord en het Touchpad van de onthoofde MacBook Air worden bediend.

Aangezien alle functies natuurlijk ook gebruikt kunnen worden met een gewone MacBook Air of MacBook Prois het praktische gebruik beperkt. Er zijn echter twee zeer interessante aspecten om te overwegen:

Ten eerste kan een MacBook Air M1 / M2 met een kapot scherm nog steeds gebruikt worden zonder extern beeldscherm, dus hij kan onderweg gebruikt worden. Dit is natuurlijk alleen financieel zinvol als u al een Vision Pro bezit. Ten tweede, en veel interessanter, is de creatieve en vooral humoristische reclameclip die begint op minuut 8:40 in de ingesloten video. Het bevat slogans zoals "Je kunt geen scherm kraken dat er niet is".

In dit artikel is gebruik gemaakt van automatische vertaling.

Bron(nen)

Luke Miani (YouTube), iFixitafbeeldingen: Luke Miani

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 02 > VisionBook Air Max Ultra: Eindelijk een volledig randloos Apple MacBook-beeldscherm
Marvin Gollor, 2024-02-11 (Update: 2024-02-11)