Notebookcheck Logo

Apple belooft iPhone 12-update om stralingsproblemen in Frankrijk op te lossen en verkoopverbod te voorkomen

Apple komt met software-update om stralingsproblemen iPhone 12 door Franse autoriteiten op te lossen
Apple komt met software-update om stralingsproblemen iPhone 12 door Franse autoriteiten op te lossen
Apple heeft verduidelijkt dat het een OTA-update zal uitbrengen om de bezorgdheid van de Franse overheid over de hoge straling van de iPhone 12 weg te nemen. Dit komt in het kielzog van het ultimatum dat Frankrijk aan de reus Cupertino heeft gesteld om de verkoop van de iPhone 12 in het land te verbieden als het probleem niet wordt opgelost. In tegenstelling tot de meeste andere landen die SAR-waarden voorschrijven voor het hoofd en het hele lichaam, voert Frankrijk ook SAR-tests uit voor ledematen en had de iPhone 12 43,5% hogere RF-emissies dan toegestaan.

Eerder deze week verbood het Franse nationale frequentieagentschap of Agence Nationale des Fréquences (ANFR) verboden verkoop van deiPhone 12op grond van bewijs dat de telefoon een hogere Specific Absorption Rate (SAR) heeft dan de wettelijke limiet, wat betekent dat het hogere niveaus van elektromagnetische straling uitzendt dan toegestaan.

Apple heeft nu echter verzekerd dat het snel een software-update zal uitbrengen die mogelijk tegemoet komt aan de zorgen van de Franse toezichthouder. Het bedrijf zei,

We zullen een software-update uitbrengen voor gebruikers in Frankrijk om tegemoet te komen aan het protocol dat wordt gebruikt door de Franse toezichthouders. We hopen dat iPhone 12 in Frankrijk verkrijgbaar blijft. Dit heeft te maken met een specifiek testprotocol dat wordt gebruikt door Franse toezichthouders en is geen veiligheidsprobleem."

De Franse overheid zei dat het blij is met Apple's oplossing en zal het testen versnellen om de iPhone 12 verkoop in het land te hervatten. Het land heeft op dit moment geen problemen gemeld met andere iPhone 12-modellen. Het is vermeldenswaard dat Apple officieel is gestopt met de verkoop van de iPhone 12-serie in september 2022, maar het toestel is nog steeds verkrijgbaar bij andere retailers.

Frankrijk gebruikt zijn eigen testprotocol voor radiofrequente (RF) emissies. De tests van het land begonnen in 2020 met het opnemen van SAR-waarden voor ledematen naast de conventionele metingen voor hoofd en lichaam, die de meeste landen gebruiken. Deze tests voor ledematen werden uitgevoerd op een afstand van 0 mm, in tegenstelling tot de 5 mm die werd gebruikt voor het lichaam, waar de iPhone 12 faalde.

Voor niet-ingewijden: SAR-waarden geven de hoeveelheid RF-energie aan die door het lichaam van het bronapparaat wordt geabsorbeerd. Deze limieten worden voorgeschreven door de International Commission for Non-Ionizing Radiation Protection (ICNIRP). De ICNIRP legt beperkingen op op SAR-waarden voor werknemers en het algemene publiek, samen met waarden voor het hele lichaam en specifieke gebieden.

In het geval van particulieren is bijvoorbeeld een maximum van 2 W/kg toegestaan voor het hoofd en de romp, terwijl maximaal 4 W/kg is toegestaan voor de ledematen, beide gemiddeld over 10 g weefselmassa. Landen definiëren hun eigen SAR-waarden, die vaak strenger zijn dan de ICNIRP-aanbevelingen, en OEM's van telefoons moeten hieraan voldoen om hun toestellen op deze markten te mogen verkopen.

Dat gezegd hebbende, zijn SAR-waarden alleen ontoereikend om het effect van RF-emissies van een telefoon op een individu te bepalen. Ze zijn meer een barometer om te bevestigen dat de telefoon niet meer RF uitzendt dan toegestaan en deze waarden zijn niet echt vergelijkbaar tussen apparaten.

Volgens de US FCCwordt alleen de hoogste SAR-waarde onder de slechtste omstandigheden of het hoogste stroomverbruik op de doos vermeld. In de praktijk hangt de SAR-waarde op een bepaald moment af van een groot aantal factoren, waaronder de efficiëntie van de telefoonradio, de locatie van het mobiele signaal, de positie en manier waarop de gebruiker de telefoon vasthoudt en het gebruik van handsfree accessoires.

Koop de Casetify Impact MagSafe hoes voor de iPhone 15 Pro Max op Amazon

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 09 > Apple belooft iPhone 12-update om stralingsproblemen in Frankrijk op te lossen en verkoopverbod te voorkomen
Vaidyanathan Subramaniam, 2023-09-17 (Update: 2023-09-17)