Notebookcheck Logo

Amerikaanse EV-batterijprojecten nemen toe na de subsidievraag van het Witte Huis. LG plant nieuwe kathodefabriek in Tennessee voor GM

LG verplaatst meer projecten voor de productie van EV-batterijen naar Amerikaanse bodem (foto: LG)
LG verplaatst meer projecten voor de productie van EV-batterijen naar Amerikaanse bodem (foto: LG)
Met de nieuwe subsidievereisten voor elektrische voertuigen van de Inflation Reduction Act in het vooruitzicht, onderzoeken batterijproducenten steeds vaker of ze hun productie naar de VS kunnen verplaatsen. Het meest recente voorbeeld is LG, dat met zijn Columbus-project in Tennessee zijn eigen Amerikaanse celfabrieken van ruwe kathodematerialen wil voorzien.

LG is van plan nog een batterijfabriek in de VS te bouwen, melden Koreaanse media, ditmaal voor de productie van hoogwaardig kathodemateriaal zoals precursoren. Die gaan in de kathodeproductie ongeveer 40% van de kosten van een batterij uitmaken, dus LG streeft ernaar de ruwe kathodematerialen zelf te produceren, aangezien het in de VS ook verschillende andere batterijprojecten heeft voor complete pakketten.

LG is niet alleen een van de belangrijkste leveranciers van Tesla-batterijen op met het oog op de 4680-celprijs, maar heeft ook contracten met Ford, de VS en de VS ook contracten voor de EV-ambities van Ford, General Motors of Volkswagen. Volgens de recente Inflation Reduction Act overheid subsidie-eisen EVmoeten niet alleen voertuigen of batterijen, maar ook elektrodematerialen worden betrokken uit de VS of landen waarmee de VS vrijhandelsovereenkomsten heeft gesloten, in een duidelijke poging om de grootste leverancier van batterijen of materialen, China, uit te sluiten.

De drie grote Zuid-Koreaanse batterijfabrikanten - LG, Samsung en SK On - hebben allemaal joint ventures met Amerikaanse autofabrikanten en zijn driftig op zoek naar uitbreiding van hun fabrieksprojecten op Amerikaanse bodem om te voldoen aan de federale eisen voor het verkrijgen van de 7.500 dollar subsidie per nieuwe elektrische auto die zal lopen tot 2032. Naar verluidt zijn ze zelfs begonnen met om hun toeleveringsketen te zuiveren van batterijgrondstoffen uit Chinaen LG's geplande kathodefabriek project genaamd Columbus is een verdere stap in die richting.

LG zal daar naar verluidt hoog-nikkel-kathodemateriaal maken voor elektrische voertuigen, met een productiecapaciteit tot 120.000 ton wanneer het Columbus-project is voltooid. LG heeft al een cellenfabriek van 2,3 miljard dollar in de maak op de locatie in Tennessee, die vooral bedoeld is om het contract met General Motors voor zijn Ultium EV-platform uit te voeren batterijen, en het hoog-nikkel kathodemateriaal kan daar heel goed terechtkomen.

Toen LG om commentaar werd gevraagd, bevestigde het dat "overwegingen voor investeringen in kathodematerialen in Noord-Amerika in volle gang zijn, en definitieve besprekingen met klanten en verwante organisaties over locatie, capaciteit, investeringskosten, volume, enz. aan de gang zijn."

Koop de 50A ChargePoint Home Flex EV-lader op Amazon

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 11 > Amerikaanse EV-batterijprojecten nemen toe na de subsidievraag van het Witte Huis. LG plant nieuwe kathodefabriek in Tennessee voor GM
Daniel Zlatev, 2022-11-15 (Update: 2022-11-15)