Notebookcheck Logo

LG kan Apple Car business winnen in 2023 als het begint met het ombouwen van de voormalige telefoonfabriek voor EV-laders

LG begint aan een grote productiestoot voor EV-laders (afbeelding: LG)
LG begint aan een grote productiestoot voor EV-laders (afbeelding: LG)
LG heeft een kans om volgend jaar deel uit te maken van de toeleveringsketen van Apple Car, aangezien het bedrijf overschakelt op de productie van EV-laadstations, kabels en connectoren. LG heeft zijn voormalige telefoonfabriek aangepast voor deze taak, terwijl het al 's werelds tweede grootste fabrikant van EV-batterijen is, aangezien het cellen levert aan Tesla en vele anderen

LG is van plan zijn activiteiten op het gebied van componenten voor elektrische voertuigen te diversifiëren naar geïntegreerde oplaadoplossingen zoals stations, kabels, connectoren en besturingssoftware, zo melden Koreaanse media. De fabriek waar het zijn afgeschreven Android handsets maakte, wordt nu omgebouwd tot een fabriek voor EV-laadsystemen, met als doel die volgend jaar bij supermarkten en winkelcentra te installeren.

LG produceert al EV-batterijen voor Tesla en anderen, en is zelfs van plan om de toeleveringsketen van 4680 cellen te betreden door Panasonic te verslaan met zijn eigen spel. LG is na CATL 's werelds grootste producent van batterijen voor elektrische auto's, met een marktaandeel van 14% in november. De orders voor Tesla Vision zelfrijdende camerasystemen zijn verdeeld over LG en SamsunglG levert ook flexibele OLED-schermen met een lange levensduur voor infotainmentsystemen voor EV's, zoals het Hyperscreen van stijl tot stijl in de Mercedes EQSeen prestatie die Samsung nog moet leveren.

LG streeft ernaar dat de meeste van zijn dochterondernemingen iets produceren voor de groeiende elektrische auto-industrie, en de EV-laadinfrastructuur business is nu in een speciale afdeling, omdat de wereldwijde markt voor levering en onderhoud van laders naar verwachting zal groeien tot de kolossale US$ 325 miljard in 2030. Het doel is om "een waardeketen van productie tot exploitatie van laadstations" op te bouwen en "uit te groeien tot een aanbieder van geïntegreerde oplossingen die software en hardware omvat".

Volgens Kim Dong-won, analist bij KB Securities, is er momenteel veel gerommel in de toeleveringsketen van EV's in verband met het naar verluidtvernieuwde Apple Car projectaangezien bedrijven zich positioneren om potentiële bestellingen voor onderdelen van Apple in de wacht te slepen. "Als Apple van plan is een Apple auto te lanceren, zal het vanaf volgend jaar beginnen met het configureren van de toeleveringsketen voor onderdelen," merkt hij op, en voegt eraan toe dat "er een grote kans is op samenwerking met de LG Group."

LG is al een gevestigde leverancier van onderdelen voor iPhones en zal naar verwachting beginnen met de levering van OLED-schermen voor toekomstige Macs en iPads. Het heeft daarom een goede kans om te worden beschouwd als een Apple auto-onderdelen leverancier als het prioriteit geeft aan haar EV-component business en dat kan de reden zijn waarom het nu investeert in het opladen van oplossingen, of het bevorderen van leidinggevenden aan het hoofd van haar elektrische auto push.

Koop de LG 55" OLED evo C2 4K Smart TV op Amazon

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 12 > LG kan Apple Car business winnen in 2023 als het begint met het ombouwen van de voormalige telefoonfabriek voor EV-laders
Daniel Zlatev, 2022-12- 2 (Update: 2022-12- 2)