Notebookcheck Logo

LG Display verplaatst productie exclusief naar OLED.EX panelen voor toekomstige OLED Smart TV's

LG OLED.EX-panelen zouden binnen een jaar of zo meer verspreid moeten worden. (Beeldbron: LG)
LG OLED.EX-panelen zouden binnen een jaar of zo meer verspreid moeten worden. (Beeldbron: LG)
LG Display heeft aangekondigd dat alle toekomstige OLED panelen gebaseerd zullen zijn op de OLED.EX technologie, een paneeltype dat deuterium gebruikt voor verbeterde efficiëntie. De verandering zou moeten betekenen dat goedkopere OLED Smart TV's ook zullen profiteren van helderdere panelen, zij het misschien alleen wanneer LG Display de voorraden van oudere OLED panelen uitput.

LG Display heeft bevestigd dat het de productie van OLED-panelen heeft omgeschakeld over zijn Chinese en Zuid-Koreaanse fabrieken. Geschetst in een verklaring aan FlatpanelsHDbeweert het bedrijf dat het ergens in Q2 2022 is overgestapt op het gebruik van EX-technologie in al zijn OLED TV-schermen. Ter referentie, OLED.EX panelen maken gebruik van deuterium, wat twee primaire voordelen oplevert ten opzichte van conventionele OLED panelen.

Enerzijds werken OLED.EX-panelen efficiënter, waardoor de algemene prestaties volgens LG zijn verbeterd. Anderzijds zorgen de deuteriumverbindingen in deze panelen ervoor dat LED's helderder kunnen werken, met een geciteerde tot 30% hogere piekhelderheid dan de OLED-panelen van LG Display. OLED.EX panelen kunnen ook dunnere randen ondersteunen, met een mogelijke rand van 4 mm rond een 65-inch scherm.

Helaas betekent de exclusieve productie van OLED.EX voor OLED TV's niet dat alle nieuwe Smart TV's met de nieuwe displaytechnologie zullen worden verkocht. In plaats daarvan zullen LG Display en zijn partners waarschijnlijk een tijdje duren voordat de voorraden van bestaande panelen zijn uitgeput. Toch zou de overgang van LG Display moeten betekenen dat bijna alle grote Smart TV-fabrikanten, behalve Samsung, binnenkort OLED.EX-panelen zullen leveren in hun OLED-assortiment.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 11 > LG Display verplaatst productie exclusief naar OLED.EX panelen voor toekomstige OLED Smart TV's
Alex Alderson, 2022-11-29 (Update: 2022-11-29)