Notebookcheck Logo

LG verrast met Android 12 update met beveiligingspatch van juni 2022 voor LG Wing

De LG Wing heeft Android 12 ontvangen, zijn tweede grote OS-update tot nu toe. (Afbeelding bron: NotebookCheck)
De LG Wing heeft Android 12 ontvangen, zijn tweede grote OS-update tot nu toe. (Afbeelding bron: NotebookCheck)
LG is begonnen met de upgrade van de Wing naar Android 12, zeven maanden na de laatste OS-update van het toestel. Android 12 brengt verschillende veranderingen aan het toestel en bevat de laatste set van Android beveiligingspatches. Android wordt eerst in Zuid-Korea uitgerold, is meer dan 1,5 GB download en is de voorlaatste OS-upgrade van de LG Wing.

LG is begonnen met de uitrol van Android 12 naar de Wing, een van zijn laatste smartphones. Uitgerust met een Snapdragon 765G en twee displays, de LG Wing kwam met Android 10. Terwijl deLG Wingin oktober 2020 arriveerde, duurde het tot november 2021 voordat LG een updateWinghandsets naar Android 11. Daarom leek het onwaarschijnlijk dat deWing Android 12 zou zien voordat Google Android 13 uitbracht.

Gelukkig is dit niet het geval, hoewel voorlopig alleen voor de Zuid-Koreaanse markt. Het kostte Verizon echter maar tot half december 2021 om de Android 11 update voor de Wing af te ronden, dus we kunnen 6 weken verwijderd zijn van Android 12 debuting op de Wing in de VS. Helaas heeft LG niet bevestigd wanneer de Android 12 update zal debuteren op niet-vergrendelde handsets in andere regio's, zoals Europa. Hoe dan ook, Android 12 arriveert als F100N30b, ongeveer een 1,5 GB download. F100N30b bevat overigens de set beveiligingspatches voor juni 2022 op Android.

Zoals de schermafbeelding hieronder laat zien, bevat LG's changelog verschillende wijzigingen, waaronder het toevoegen van een groen pictogram bovenaan het scherm wanneer de camera of microfoon actief is. LG maakt het ook mogelijk om Google-apps te thematiseren op basis van de kleur van je achtergrond. Daarnaast heeft LG de lay-out van de bediening van YouTube-video's op het tweede scherm gerepareerd. Een eerdere update voorkwam dat de YouTube-app een wazige video-thumbnail toonde als achtergrond voor het tweede scherm. Het lijkt erop dat LG ook de systeemanimaties heeft herwerkt, zij het op subtiele wijze.

Android 12 is ook niet de laatste halte voor de LG Wing. Zoals we bespraken vorig jaar, heeft LG toegezegd om Android 13 te leveren aan het toestel, evenals aan de Velvet. Het valt nog te bezien wanneer LG Android 13 naar een van beide smartphones zal brengen, maar het is bemoedigend om te zien dat LG Android 12 naar deWingslechts zeven maanden na zijn laatste grote OS update. Toch zou het verrassend zijn als LG Android 13 zou leveren voor deWingvoor 2023.

(Beeld bron: LG Korea)
(Beeld bron: LG Korea)

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 06 > LG verrast met Android 12 update met beveiligingspatch van juni 2022 voor LG Wing
Alex Alderson, 2022-06-29 (Update: 2022-06-29)