Notebookcheck Logo

Amazon Echo Spot (2024) lanceert met nieuw ontwerp, beter geluid en 44% lanceringskorting

Amazon herlanceert de Echo Spot, maar met een kleiner scherm. (Afbeeldingsbron: Amazon)
Amazon herlanceert de Echo Spot, maar met een kleiner scherm. (Afbeeldingsbron: Amazon)
De verkoop van de Amazon Echo Spot werd vijf jaar geleden stopgezet, en nu brengt Amazon de compacte slimme thuisspeaker met geïntegreerd touchscreen en Alexa-spraakbesturing opnieuw uit. Voor de lancering wordt de nieuwe Echo Spot geleverd met een aanzienlijke korting van 44%.

De Amazon Echo Spot werd voor het eerst gelanceerd in 2018, maar werd het jaar daarop stopgezet. Vijf jaar later presenteert Amazon nu een nieuw model dat er in principe uitziet als een Echo Pop, maar de bovenste helft van de voorkant is vervangen door een rechthoekig touchscreen van 2,8 inch met een resolutie van 320 x 240 pixels.

Hierdoor is het scherm veel kleiner dan het ronde scherm van de eerste generatie Echo Spot, maar heeft Amazon wel een naar voren gerichte luidspreker met een diameter van 44,5 millimeter kunnen installeren, wat een beter geluid belooft. De Echo Spot (2024) wordt voornamelijk op de markt gebracht als wekker, wat niet verrassend is gezien zijn compacte formaat. Het aanraakscherm toont niet alleen een klok en aankomende alarmen, maar stelt gebruikers ook in staat om smart home-apparaten te bedienen, de weersvoorspelling te bekijken of agenda-items weer te geven.


Naast het aanraakscherm is er ook stembediening via Amazon Alexa aan boord voor de bediening van de slimme speaker. De microfoons kunnen via een knop aan de bovenkant worden gedempt voor privacy. Er kan ook muziek naar de Echo Spot (2024) gestreamd worden via Bluetooth. Het apparaat heeft een MediaTek MT8519 ARM-chip, 1 GB RAM, 8 GB opslagruimte en ondersteuning voor WiFi 5, zowel 2,4 GHz als 5 GHz.

Prijs en beschikbaarheid

De Amazon Echo Spot (2024) is verkrijgbaar voor een adviesprijs van $79,99. In de aanloop naar Amazon Prime Day wordt de nieuwe Echo Spot echter voor slechts $44,99 aangeboden aan Prime-leden. De slimme thuisluidspreker is verkrijgbaar in zwart, wit of blauw.


Bron(n)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 07 > Amazon Echo Spot (2024) lanceert met nieuw ontwerp, beter geluid en 44% lanceringskorting
Hannes Brecher, 2024-07- 9 (Update: 2024-07- 9)