Notebookcheck Logo

UNISOC T760 6nm 5G mobiel platform gelanceerd in India

UNISOC T760 5G-chipset onthuld in India (Bron: UNISOC)
UNISOC T760 5G-chipset onthuld in India (Bron: UNISOC)
UNISOC heeft de T760 6 nm 5G SoC officieel in India gelanceerd. Deze chipset beschikt over geavanceerde technologie met een kleine kernarchitectuur en een krachtige GPU. De UNISOC T760 5G-chipset zou kunnen debuteren met de aankomende HMD-smartphone.

UNISOC, een wereldwijde leverancier van chipsetoplossingen voor draadloze communicatie, heeft vandaag officieel aangekondigd de lancering van de T760 5G SoC in India aangekondigd. De nieuwste chipset heeft geavanceerde functies die de smartphone-industrie waarschijnlijk digitaal zullen transformeren.

De UNISOC T760 5G SoC is ontwikkeld met de geavanceerde 6 nm EUV-procestechnologie en maakt gebruik van de Arm 4 x A76 big + 4 x A55 minor core-architectuur. Deze SoC wordt verder vergezeld door een Arm Mali-G57 MC4 GPU om geweldige prestaties en efficiëntie te bieden voor een perfecte gebruikerservaring.

Deze nieuwe generatie chipset is ontworpen voor harde decodering/4K@30fps codering en decodering, wat kan leiden tot multimediatoepassingen van hoge kwaliteit. Bovendien ondersteunt de UNISOC T760 een beeldscherm met FHD+ resolutie en een vernieuwingsfrequentie tot 120Hz voor geen randen en professioneel vloeiende beelden.

Een van de pluspunten van de UNISOC T760 is dat hij een speciale NPU integreert met een AI-rekenkracht van 3,2 TOPS om geavanceerde AI-functies en -toepassingen te ondersteunen, wat zorgt voor een verbeterde gebruikersinteractie en algemene prestaties. Het is ook uitgerust met de nieuwste UNISOC Vivimagic 6.0 imaging engine en Acutelogic 3A technologie, die ultraheldere quad-camera's tot 64 miljoen pixels ondersteunt.

UNISOC heeft de multimode geïntegreerde innovatieve architectuur met AI intelligente aanpassingstechnologie geïntegreerd in de T760 SoC, om het algehele stroomverbruik in 5G-datascenario's met 37% en in 5G-stand-byscenario's met 18% te verlagen. Deze optimalisaties zorgen voor een langere batterijlevensduur en effectiviteit voor gebruikers.

UNISOC zegt op dat het bedrijf al deals heeft gesloten met belangrijke OEM spelers voor de T760 chipset, waarna het product binnenkort op de Indiase markt zal worden gelanceerd. Er is een duidelijke kans dat de chip eerst naar HMD-telefoonsvolgens de berichten, waardoor UNISOC's leidende positie in de smartphone-industrie verder wordt verstevigd.

UNISOC T760 specificaties (Bron: UNISOC)
UNISOC T760 specificaties (Bron: UNISOC)

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 07 > UNISOC T760 6nm 5G mobiel platform gelanceerd in India
Aditya Rasik, 2024-07- 9 (Update: 2024-07- 9)