Notebookcheck Logo

Apple AirTag concurreert met Google's 'Zoek mijn apparaat' tracker

Het 'Find My Device'-netwerk van Google kan het 'Find My'-netwerk van Apple nog niet helemaal bijbenen. (Afbeeldingsbron: Pebblebee / Apple)
Het 'Find My Device'-netwerk van Google kan het 'Find My'-netwerk van Apple nog niet helemaal bijbenen. (Afbeeldingsbron: Pebblebee / Apple)
Een paar weken geleden lanceerde Google eindelijk een echt alternatief voor Apple AirTag, aangezien zijn 'Find My Device'-netwerk theoretisch op dezelfde manier werkt als Apple's 'Find My'-netwerk, maar dan gebaseerd op Android smartphones in plaats van iPhones. Een vergelijking laat zien hoe de twee netwerken zich tot elkaar verhouden.

Tot nu toe was de AirTag de top dog op de trackermarkt nadat Apple zijn concurrent Tile voorbijstreefde. De belangrijkste reden waarom AirTags zo betrouwbaar werken, is dat ze door elke iPhone gevolgd kunnen worden zonder dat er een app geïnstalleerd hoeft te worden. Google biedt al een paar weken een vergelijkbare functie aan, aangezien het 'Find My Device'-netwerk ontworpen is om compatibele trackers te detecteren zodra een Android smartphone binnen bereik komt.

Zoals gebruikelijk bij Google hebben gebruikers een veel grotere selectie trackers. De uitrol van het netwerk is echter nog maar net begonnen en dat blijkt ook in de praktijk. Reddit gebruiker u/chiselplow vergeleek een Apple AirTag met trackers van Pebblebee om te zien welk netwerk momenteel effectiever werkt. Hiervoor werden beide producten in dezelfde doos verpakt en met een pakketdienst binnen de VS verzonden. Terwijl de AirTag in staat was om continu updates te geven over zijn huidige locatie, werd de locatie van Pebblebee voor het eerst na elf uur doorgegeven toen het pakket aankwam bij een USPS-distributiecentrum.

De volgende dag bleef Apple's AirTag zijn positie doorgeven, terwijl Pebblebee zijn meest recente locatie "vergat" en in plaats daarvan de tracker weergaf als nog steeds bij het huis van de afzender. Twee dagen later bereikte het pakket zijn bestemming zonder ook maar één update van de Pebblebee tracker. Een van de grotere problemen met Google's netwerk is waarschijnlijk het feit dat gebruikers eerst 'Find My Device' tracking moeten activeren, terwijl Apple's 'Find My' netwerk standaard geactiveerd is op iPhones. Het zal waarschijnlijk nog wel even duren voordat Google Apple op dit gebied kan inhalen. Tile pakt het ondertussen anders aan en bereidt zich voor op de lancering van trackers die kunnen worden gelokaliseerd kunnen worden via satelliet.

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 07 > Apple AirTag concurreert met Google's 'Zoek mijn apparaat' tracker
Hannes Brecher, 2024-07- 9 (Update: 2024-07- 9)