Notebookcheck Logo

Alle Model Y en Model 3 met pixelmatrixkoplampen krijgen Tesla's Adaptieve grootlichtmodus

Midnight Cherry Red Model Y met matrixkoplampen (Afbeelding: Vision E Drive/YT)
Midnight Cherry Red Model Y met matrixkoplampen (Afbeelding: Vision E Drive/YT)
Het lijkt erop dat de nieuwe adaptieve koplampmodus die Tesla onlangs heeft vrijgegeven voor de verse Model 3 Highland facelift niet lang exclusief zal blijven.

Tesla's homologatieafdeling in Fremont, die verantwoordelijk is voor het ter goedkeuring voorleggen van specificaties en functionaliteitsupgrades aan de regelgevende instanties van de Europese Unie, heeft goed nieuws voor oudere Model Y- en Model 3-eigenaars.

In zijn recente aanvragen voor een Europees typecertificaat noemt Tesla de "introductie van adaptief grootlicht" als een op handen zijnde upgrade voor zowel de Model Y als voor oudere Model 3 modellen.

Een dergelijke vermelding werd eerder opgegraven voor de Model 3 Highland facelift uit dezelfde regelgevende database en die heeft net zijn Adaptief grootlicht modus. Aangezien de goedkeuring van de adaptieve koplampen van de Highland op 3 november werd geregistreerd, en die van de Model Y op 3 januari staat, zou de software-updateversie van Tesla die de adaptieve koplampen op de Y ontgrendelt, later deze maand kunnen verschijnen.

Het is niet duidelijk of en wanneer de Adaptive High Beam-modus naar de Amerikaanse modellen van Tesla komt, maar dat hangt waarschijnlijk af van wettelijke goedkeuringen die Europa blijkbaar al heeft verleend, omdat het veel langer ervaring heeft met matrixkoplampen op voertuigen van lokale fabrikanten. Voor de rest zijn alle Tesla's met de PixCell-achtige matrixkoplampen die het Tesla-logo kunnen weergeven uitstekende kandidaten voor de adaptieve grootlichtfunctie.

Dit omvat Model 3 modellen sinds de eerste update, evenals recente Model Y en Model S/X voertuigen. Tesla heeft zojuist vrijgegeven de Model 3 Highland ook vrijgegeven in de VS, dus het is mogelijk dat Tesla eerst de adaptieve koplampmodus ontgrendelt op de facelift en vervolgens overgaat op zijn Model Y bestseller op tijd voor zijn eigen Juniper opfrissing in de zomer.

Koop de 48A Tesla Muurconnector met 24" kabel op Amazon

Model Y goedkeuring adaptieve koplampen
Model Y goedkeuring adaptieve koplampen

Bron(nen)

Julien (@eivissacopter/X)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 02 > Alle Model Y en Model 3 met pixelmatrixkoplampen krijgen Tesla's Adaptieve grootlichtmodus
Daniel Zlatev, 2024-02- 2 (Update: 2024-02- 2)