Notebookcheck Logo

2024 Model 3 Performance-prijs 30% hoger dan Long Range nu Tesla zich voorbereidt op Q2-release met Chinese versie met drie motoren

Het nieuwe Model 3 Performance kan het stralende logo van S Plaid dragen (afbeelding: Tesla/edited)
Het nieuwe Model 3 Performance kan het stralende logo van S Plaid dragen (afbeelding: Tesla/edited)
Tesla heeft de oude Model 3 Performance editie uit zijn configurator verwijderd met de release van de Highland refresh en heeft alle vermeldingen verwijderd. Deze stap lijkt een voorbereiding te zijn op de release van de Model 3 Performance uit 2024, die een prijskaartje van $55.000 zal krijgen.

Een vreemd uitziende Model 3 werd vorige week betrapt toen hij overdekt als testmuil door de straten van San Francisco reed, en hij leek te verschillen van de Highland facelift die Tesla net in de VS had uitgebracht. Sommigen beweerden dat dit de langverwachte Prestaties omdat hij een agressievere bumperlip en rode remklauwen had.

Het is niet de eerste keer dat de sportieve Model 3 bedekt met een zeil testrondjes maakt, terwijl een Tesla Australië vorige maand meldde dat er begin 2024 een nieuwe Performance-uitvoering zal verschijnen. Deze zal naar verluidt "een paar dingen bevattendie we op tafel hebben laten liggen" in de oorspronkelijke Model 3 Performance, die werd uitgebracht tijdens Elon Musks "productiehel" van de OG Model 3.

2024 Model 3 Performance prijs en releasedatum

  • Maart-april 2024
  • $55,000

Naast Tesla's fabriek in Fremont wordt de Performance-versie van de Highland blijkbaar ook gemaakt in Giga Shanghai, melden lokale insiders. De Performance-uitvoering zal het equivalent van $ 55.000 kosten wanneer deze ergens in maart-april wordt uitgebracht, zo voegden ze eraan toe.

Dat is ongeveer 30% meer dan de huidige topversie van de Model 3 Long Range in het configuratierooster van Tesla en als diezelfde verhouding wordt aangehouden voor de Amerikaanse versies, zou de Model 3 Performance uit 2024 duurder kunnen zijn dan zijn voorganger die Tesla net heeft uitgefaseerd.

Ontwerp en specificaties van de nieuwe Model 3 Performance

De 2024 Tesla Model 3 Performance zal naar verwachting een koolstofvezel lipspoiler hebben om te laten zien wie de baas is over de Highland-versies, evenals het Model S/X Plaid stralende logo boven de dubbele motoraanduiding aan de achterkant.

Hij zou ook kunnen worden geleverd met bredere hoofdsteunen en voorstoelen met meer lendensteun voor die bochten die bij hoge snelheden worden genomen, en de optie bieden om de hoofdsteun van de middelste achterbank weg te laten voor beter zicht en een nog netter uiterlijk. Een nieuwe set 20-inch "Warp" velgen is ook een gegeven, samen met prestatiegerichte remmen, ophanging en bandenupgrades.

Over het exacte bereik en de acceleratiespecificaties van de 2024 Model 3 Performance wordt nog gezwegen, maar een nieuw detail is de mogelijke toevoeging van een tri-motoroptie die exclusief kan blijven voor Tesla-fans in China, en die de geruchtmakende Ludieke badge van eer.

Koop de 80A Tesla Gen 2 Muurconnector met 24" kabel op Amazon

Bredere voorstoelen met betere lendensteun
Bredere voorstoelen met betere lendensteun
2024 Model 3 Prestaties vs Long Range velgen
2024 Model 3 Prestaties vs Long Range velgen
Het logo van Model S Plaid zou het kunnen maken op de Model 3 Performance van 2024
Het logo van Model S Plaid zou het kunnen maken op de Model 3 Performance van 2024

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 01 > 2024 Model 3 Performance-prijs 30% hoger dan Long Range nu Tesla zich voorbereidt op Q2-release met Chinese versie met drie motoren
Daniel Zlatev, 2024-01-30 (Update: 2024-01-30)