Notebookcheck Logo

Xiaomi 12 Ultra wordt gelanceerd met een 3D ToF-camera en Surge C2 ISP

De opvolger van de Mi 11 Ultra zou kunnen profiteren van een 3F ToF-camera en Surge C2-beeldsignaalprocessor. (Afbeelding bron: Xingye Jiang)
De opvolger van de Mi 11 Ultra zou kunnen profiteren van een 3F ToF-camera en Surge C2-beeldsignaalprocessor. (Afbeelding bron: Xingye Jiang)
Volgens berichten overweegt Xiaomi twee innovaties te introduceren met de aankomende Xiaomi 12 Ultra. Vermoedelijk heeft het bedrijf al verwijzingen toegevoegd voor een 3D ToF-camera en een Surge C2 ISP, beide gericht op het verbeteren van de beeldkwaliteit op zijn volgende vlaggenschip smartphone.
Alex Alderson, 🇺🇸 🇫🇷 ...

Xiaomiui heeft hints ontdekt naar de camera-indeling van de Xiaomi 12 Ultra in de MIUI-code. Volgens de geruchten is de Xiaomi 12 Ultra een exclusieve Chinese smartphone, die naar verwachting zal worden gelanceerd met Qualcomm's aankomende Snapdragon 8 Gen 1 Plus chipset. Ter referentie, Qualcomm wordt getipt om de Snapdragon 8 Gen 1 Plus aan te kondigen later deze maand met een node switch van Samsung naar TSMC.

Zoals Xiaomiui's screenshot hieronder laat zien, heeft de website code fragmenten gevonden met betrekking tot een 3D Time of Flight (ToF) camera, die de Mi 11 Ultra mist. Theoretisch zou de Xiaomi 12 Ultra een ToF-camera gebruiken om bokeh-effecten te verbeteren of om de oppervlakte, hoogte en breedte van objecten te meten. Kortom, ToF-camera's meten de diepte en afstand tussen hen en een bepaald object op basis van de bekende lichtsnelheid.

Xiaomiui voegt eraan toe dat de Xiaomi 12 Ultra ook zal beschikken over een 50 MP Leica-afgestemde primaire camera, naar verluidt de Sony IMX989. Bovendien zou de handset dubbele periscoop- en ultragroothoekcamera's van 48 MP bevatten, mogelijk beide met optische beeldstabilisatie (OIS). Overigens heeft Xiaomiui de specificaties herhaald die zijn geschetst door @Shadow_Leak, afzonderlijk besproken.

Verder beweert de website dat de Xiaomi 12 Ultra de Surge C2 zal debuteren, Xiaomi's volgende-generatie beeldsignaalprocessor (ISP). Vermoedelijk ingesteld om te concurreren met de Vivo V1 Pluszou de Surge C2 deSnapdragon 8 Gen 1 Plusvan beeldverwerking taken, zodat het zich kan concentreren op CPU en GPU taken in plaats daarvan. U kunt meer lezen over de originele Surge C1 in ons bijbehorende lanceringsartikel.

(Afbeelding bron: Xiaomiui)
(Afbeelding bron: Xiaomiui)
(Afbeelding bron: Xiaomiui)
(Afbeelding bron: Xiaomiui)

Bron(nen)

Xiaomiui (1) (2), Xingye Jiang - Afbeelding credit

Alex Alderson
Editor of the original article: Alex Alderson - Senior Tech Writer - 5766 articles published on Notebookcheck since 2018
contact me via: @aldersonaj
Ninh Duy
Translator: Ninh Duy - Editorial Assistant - 234272 articles published on Notebookcheck since 2008
contact me via: Facebook
Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 05 > Xiaomi 12 Ultra wordt gelanceerd met een 3D ToF-camera en Surge C2 ISP
Alex Alderson, 2022-05-13 (Update: 2022-05-13)