Notebookcheck Logo

Xiaomi 12 Pro "Max": Een nieuwe vlaggenschipvariant is naar verluidt gespot op een Chinees register in aanloop naar de lancering

Kan de Xiaomi 12 familie nog groter worden? (Bron: Xiaomi)
Kan de Xiaomi 12 familie nog groter worden? (Bron: Xiaomi)
De vermeende detectie van een nieuw Xiaomi-toestel op een officiële Chinese database heeft geleid tot speculaties dat het zal worden onthuld als een nieuwe variant van de 12-serie van Android vlaggenschip smartphones. Echter, in plaats van een eerder-geruchten model zoals de 12 Ultra, heeft dit toestel een volledig nieuw modelnummer, en wordt nu dus getipt om in plaats daarvan een (letterlijk) maxed-out Pro te worden.

Xiaomi heeft misschien meerdere opvolgers van 2021's Mi 11 tot nu toe; hoewver, de OEM wordt gezegd te zijn nog lang niet klaar voor het jaar in dit opzicht. Er wordt gezegd dat ze de markt zo veel mogelijk wil verzadigen, met alternatieven variërend van de 12 Lite naast de 12X, die binnenkort wellicht gezelschap krijgt van de 12S neven, om nog maar te zwijgen van de potentieel top-end 12 Ultra.

Nu, Xiaomi lijkt echt toegewijd aan het houden van mensen denken (en typen) hun gemeenschappelijke noemer gedurende 2022: dat klopt, nog een 12-serie variant is nu naar verluidt op komst. Woord van deze aankomende optie zou kunnen worden afgedaan in het gezicht van zo veel geruchten over al de anderen: echter, volgens de betrouwbare leaker Digital Chat Stationonderscheidt het zich door zijn nieuwe codenaam en modelnummer.

Dienovereenkomstig, is het blijkbaar gecertificeerd in China als de Xiaomi 2207122MC, terwijl de meeste aankomende alternatieven zijn gekoppeld aan identifiers in de trant van 2206nnnXX tot nu toe. Echter, aangezien deze blijkbaar de codenaam L2M heeft, laat Digital Chat Station doorschemeren dat het hoogstwaarschijnlijk iets te maken heeft met de 12 Pro (of "L2", terwijl van de Ultra wordt gezegd dat het de L1is en de 12S de L2S enzovoort).

Dit nieuwe toestel, nu voorlopig genoemd de "Xiaomi 12 Pro Max" (hoewel er andere geldige kandidaten zijn, 12M en 12T inbegrepen), wordt nu voorspeld te verschijnen in de tweede helft van 2022 (2H2022). Enig woord over hoe het kan verschillen van de huidige serie vlaggenschip is nog niet bekend

Xiaomi's laatste vermeende officiële certificering wakkert geruchten over de release van de 12-serie opnieuw aan. (Bron: Digital Chat Station via Weibo)
Xiaomi's laatste vermeende officiële certificering wakkert geruchten over de release van de 12-serie opnieuw aan. (Bron: Digital Chat Station via Weibo)
Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 05 > Xiaomi 12 Pro "Max": Een nieuwe vlaggenschipvariant is naar verluidt gespot op een Chinees register in aanloop naar de lancering
Deirdre O'Donnell, 2022-05- 7 (Update: 2022-05- 7)