Notebookcheck Logo

Volkswagen kondigt Scout elektrische pick-up en robuuste SUV-modellen aan

Volkswagen is van plan het merk Scout nieuw leven in te blazen met EV-pickup- en R-SUV-modellen. (Afbeelding bron: Volkswagen)
Volkswagen is van plan het merk Scout nieuw leven in te blazen met EV-pickup- en R-SUV-modellen. (Afbeelding bron: Volkswagen)
Volkswagen heeft plannen onthuld om het merk Scout nieuw leven in te blazen met twee nieuwe EV's. De fabrikant zal in 2026 pick-up- en ruige SUV-modellen produceren, waarvan de prototypes volgend jaar worden verwacht. Volgens geruchten zou de SUV kunnen wedijveren met de Rivian R1S, met prijzen vanaf ongeveer 40.000 dollar.
Polly Allcock, 🇺🇸 🇫🇷 ...

Volkswagen heeft aangekondigd dat het het merk Scout zal elektrificeren met twee nieuwe modellen. De volledig elektrische pick-up en de robuuste SUV (R-SUV) zullen in de VS op de markt worden gebracht, met een geplande start van de productie in 2026. Prototypes van de voertuigen zullen naar verwachting volgend jaar worden onthuld.

Het bedrijf zei dat de EV's zouden worden ontworpen en geproduceerd in de VS en "gebouwd op een nieuw technisch platformconcept". Tegelijk met de aankondiging werden conceptafbeeldingen vrijgegeven, die suggereren dat de voertuigen zouden kunnen wedijveren met de Rivian R1T en R1S.

Volkswagen verklaarde ook dat het Scout als een onafhankelijk bedrijf zou oprichten na de overname van het merk vorig jaar. In de verklaring bevestigde Volkswagen dat het mikt op een aandeel van 10% in de Amerikaanse EV-markt en dat R-SUV- en pick-upmodellen van vitaal belang zouden zijn om die markt te ontsluiten.

De beslissing om het merk Scout nieuw leven in te blazen werd eerder deze maand gestemd. De geruchten over de voertuigen begonnen vorig jaar te circuleren toen Motor Trend berichtte over opmerkingen van Johan De Nysschen, COO van de Volkswagen Group of America

Het artikel suggereerde dat Volkswagen van plan is om een vanafprijs van 40.000 dollar te hanteren voor de R-SUV. Dit zou een veel lagere kostprijs zijn dan de 72.500 dollar vanafprijs van de Rivian R1S.

Koop de EV/oplader voor elektrische voertuigen op Amazon

Polly Allcock
Editor of the original article: Polly Allcock - Tech Writer - 315 articles published on Notebookcheck since 2021
Ninh Duy
Translator: Ninh Duy - Editorial Assistant - 233844 articles published on Notebookcheck since 2008
contact me via: Facebook
Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 05 > Volkswagen kondigt Scout elektrische pick-up en robuuste SUV-modellen aan
Polly Allcock, 2022-05-13 (Update: 2022-05-13)