Notebookcheck Logo

Valve werkt volgens geruchten aan Android emulator voor Steam

SteamDB heeft een onbekende app met Waydroid artwork (Afbeeldingsbron: Valve en SteamDB [bewerkt])
SteamDB heeft een onbekende app met Waydroid artwork (Afbeeldingsbron: Valve en SteamDB [bewerkt])
Een bekende leaker en SteamVR data miner genaamd Bradley Lynch meldt dat Valve werkt aan een Android emulator. Lynch heeft vijf apps gespot in een pakket op SteamDB, waarvan er twee nieuw artwork tonen dat verwijst naar Waydroid, een open-source en gratis Android emulator.

Valve werkt naar verluidt aan de integratie van de Waydroid Android emulator in Steam. Voor degenen die het niet weten, Waydroid is een open-source Android emulator waarmee Linux-gebaseerde systemen, zoals het Steam Deck, Android apps kunnen draaien via Linux namespaces.

Met deze open-source emulator kan een volwaardig Android systeem binnen een container werken, en het kan native-achtige prestaties leveren. Bradley Lynch, een bekende leaker en SteamVR dataminer, heeft een SteamDB-pakket gevonden dat vijf apps bevat. Twee daarvan tonen nieuw artwork dat naar Waydroid verwijst.

Waydroid heeft momenteel ondersteuning voor Intel en AMD GPU's, maar dat zou geen probleem zijn voor Steam-integratie, aangezien deze integratie waarschijnlijk voor Steam Deck zou zijn. Het heeft een aangepaste AMD Zen 2 APU met RDNA 2 GPU. Als dit waar is, hebben gebruikers een gemakkelijke manier om meer games en apps te draaien op de gaming-handheld.

SteamDB onthult dat Valve al sinds 30 mei werkt aan een Steam-app met het logo van Waydroid sinds 30 mei. De laatste update die de database laat zien is van vier dagen geleden, wat betekent dat er nog steeds aan de integratie wordt gewerkt. Bradley Lynch geeft hier meer inzicht in in zijn tweet, die hieronder voor u is bijgevoegd.

Koop een Anberic RG353V Android gaming handheld bij Amazon

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 07 > Valve werkt volgens geruchten aan Android emulator voor Steam
Abid Ahsan Shanto, 2024-07- 9 (Update: 2024-07- 9)