Notebookcheck

UGREEN HiTune T2 TWS hands-on: Niets bijzonders, maar goede waarde voor de prijs

UGREEN HiTune T2 TWS en oplaadkoffer (Bron: Eigen)
UGREEN HiTune T2 TWS en oplaadkoffer (Bron: Eigen)
Met een lanceringsprijs van minder dan US$30, wordt de UGREEN HiTune T2 geleverd met Qi draadloos opladen ondersteuning, tot 4 uur autonomie op een enkele lading, een aantrekkelijk design, en een goede geluidskwaliteit. De bouwkwaliteit is ook in orde, en de HiTune T2 is ook IPX5-geclassificeerd voor weerstand tegen water en zweet.
Codrut Nistor (vertaald door DeepL / Ninh Duy), 🇺🇸 🇫🇷 ...

Als het aankomt op producten die hun werk goed doen, zelfs voor kieskeurige consumenten, is UGREEN een van die merken die vaak de juiste snaar raken. Vandaag is het tijd voor de gloednieuwe HiTune T2 TWS. Ik heb deze buds al meer dan een week in gebruik en nu kan iedereen die geïnteresseerd is de HiTune T2 bemachtigen voor slechts US$26,99. De normale verkoopprijs van US$39.99 gaat omlaag dankzij de 20% kortingscode HITUNET2D1 en de US$5 Amazon coupon verstrekt door UGREEN. De exclusieve kortingscode is geldig tot 23:59 op 13 april.

Dit gezegd zijnde, zal ik overgaan tot de review zelf, die korter zal zijn dan gewoonlijk, maar eerlijk als altijd.

Verpakking en uiterlijk

De doos die de UGREEN HiTune T2 beschermt is precies zoals ik verwachtte van dit merk: fysiek stevig, met een eenvoudig ontwerp dat alle essentiële informatie op de achterkant herbergt, en met (bijna) alles wat nodig is om ten volle te genieten van het product binnenin. Ik moet het "bijna" gedeelte benadrukken omdat de oplaadcase draadloos opladen ondersteunt, maar er is geen draadloze oplader inbegrepen.

De doos bevat de UGREEN HiTune T2 TWS oordopjes en het bijbehorende oplaadetui, een snelstartgids, en een USB Type-C oplaadkabel die helaas niet bij de kleur van de oordopjes en het etui past. Ik weet dat dit geen probleem is, maar het zou leuk zijn geweest om een witte oplaadkabel te hebben die past bij de witte oordopjes en het hoesje.

Gezien het ontwerp van de oordopjes zijn er geen siliconen dopjes nodig. Hoewel dit als een pluspunt kan worden beschouwd, kan het ontwerp zelf een probleem zijn, omdat ik denk dat de "one size fits all"-benadering niet de beste is als het gaat om oordopjes. Maar we zullen het in het volgende deel over de ergonomie hebben.

Specs, functies, gebruik in de praktijk

De hoogtepunten van de specs lijst zijn onder andere omgevingsruisonderdrukking, 14,2 mm Titanium-gecoate dynamische driver, 60 ms ultra-lage latency, normale en game audio modi, maar alleen ondersteuning voor de AAC en SBC audio codecs. Voor mij is een grotere en betere driver niet genoeg zonder aptX ondersteuning, maar daar kom ik later nog op terug. Om het deel over de essentiële specs en functies af te sluiten, moet ik ook de 1,5 uur noemen die nodig is om de buds en de case op te laden, evenals de 4 uur autonomie op een enkele lading (de case houdt ongeveer vier meer ladingen vast, dus het kan 20 uur meer bieden).

Mijn echte ervaring met de HiTune T2 TWS was leuk, maar het ontwerp is voor mij gewoon niet goed genoeg. De waarheid is dat de knoppen best goed passen, maar ik heb altijd het gevoel dat ze eraf gaan vallen. Ik heb veel bewogen, ik heb me opgedrukt, ik heb gerold, ik heb gegeten en ik heb me zelfs geschoren terwijl ik de HiTune T2 droeg. In al deze scenario's weigerden de knoppen eraf te vallen.

Wat betreft de audio-ervaring, denk ik dat de gaming-modus een verspilling van middelen is en ik zou liever aptX hebben, zelfs voor een lichte verhoging van de prijs. Ik ging heen en weer tussen de twee audio modi en ik was niet in staat om een scenario te vinden waar de gaming modus een beter geluid kon leveren. Over het algemeen is het luisteren naar muziek op de HiTune T2 een draaglijke ervaring die heel aangenaam kan zijn met minder intense genres (zang, pop, dance), maar het luisteren naar ingewikkelde orkestrale werken of alles wat veel cymbalen en blast beats met zich meebrengt is een no-go voor mij. Het is niet aan te raden om het volume helemaal omhoog te draaien als je naar muziek luistert, maar het kan wel helpen bij gesprekken of bij het beluisteren van podcasts of audioboeken.

Vreemd genoeg lijkt het erop dat de microfoons hun werk niet goed genoeg doen. Uiteraard is er ook een kans dat de mensen met wie ik aan de telefoon praat hun gehoor moeten laten nakijken, maar tot het tegendeel bewezen is, moet ik ze maar geloven. Wat mij betreft, was de gesprekskwaliteit goed. Zelfs als je op een drukke straat loopt, kan de HiTune T2 de klus goed klaren.

Voor mij zijn de knoppen te gevoelig en ik merkte vaak dat ik gesprekken beëindigde of muziek pauzeerde terwijl ik probeerde de knoppen aan te passen. Zoals ik al eerder zei, kan het wennen aan het dragen een kwestie van geluk zijn.

In verschillende scenario's - waarvan de meeste het luisteren naar muziek en podcasts betroffen - kwam de batterijduur heel dicht in de buurt van de geadverteerde waarde van 4 uur, dus geen problemen hier. Ik gebruik de originele HiTune TWS nog steeds van tijd tot tijd en na meer dan 8 maanden gebruik houden beide buds de lading nog steeds heel goed vast, dus ik kan ervan uitgaan dat het deze keer net zo zal zijn.

 

Het goede, het slechte, en de waarheid

De UGREEN HiTune T2 TWS heeft een zeer goede bouwkwaliteit, een fraai uiterlijk, vier kleurkeuzes, ondersteuning voor draadloos opladen, een comfortabel ergonomisch ontwerp (zoals ik al aangaf, geluk speelt ook hier een rol), en "massieve" 14,2 mm drivers.

In de praktijk maken de genoemde drivers geen indruk. Ik ben er echter zeker van dat het toevoegen van aptX ondersteuning aan het bestaande hardware ontwerp de zaken drastisch zou kunnen verbeteren. De rechter oordop genereerde meer dan eens wat krakende geluiden en dat had niets te maken met het volumeniveau. Gelukkig verdween het probleem na minder dan een minuut en kwam het maar een of twee keer voor bij een volledige lading. Hoogstwaarschijnlijk een hardwareprobleem met mijn toestel, of zelfs een probleem met de Bluetooth-ontvangst.

Als de behuizing met draadloze oplaadondersteuning niet jouw ding is en je ook niet zeker bent van het ontwerp van de oordopjes, kun je beter voor de HiTune of HiTune T1 gaan. Anders kun je gerust de HiTune T2 nemen. Het zal je misschien niet verbazen, maar het zal zeker de klus klaren voor de prijs.

Disclaimer: De auteur van deze review heeft de UGREEN HiTune T2 TWS gratis ontvangen van UGREEN om te testen.

Bron(nen)

UGREEN (officiële productpagina)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Testrapporten > UGREEN HiTune T2 TWS hands-on: Niets bijzonders, maar goede waarde voor de prijs
Codrut Nistor, 2021-04- 6 (Update: 2021-04- 6)
Codrut Nistor
Editor of the original article: Codrut Nistor - News Editor - 5405 articles published on Notebookcheck since 2013