Notebookcheck Logo

Toyota onthult zijn eerste elektrische pick-up prototype als een opgevoerde Hilux Revo BEV truck

De elektrische Hilux Revo (afbeelding: Toyota)
De elektrische Hilux Revo (afbeelding: Toyota)
Tegen de tijd dat Tesla's Cybertruck wordt gelanceerd, kan het een ware aanval van concurrentie krijgen in de categorie elektrische pick-ups, en niet alleen van Ford of Rivian. Toyota heeft net ook zijn eerste volledig elektrische pick-up truck geprezen, de Hilux Revo BEV.

Toyota Motors gaf een verrassingsvoorproefje van zijn eerste batterij-elektrische pick-up, met de toepasselijke naam Hilux Revo BEV, als onderdeel van de viering van de 60e verjaardag van zijn Thaise vestiging. De plaats en timing van de onthulling van de elektrische Hilux suggereert dat Toyota's eerste elektrische vrachtwagen wel eens eerst op de Aziatische markt gelanceerd zou kunnen worden voordat hij uiteindelijk in de Verenigde Staten wordt uitgebracht.

Toyota liet vorig jaar bij de aankondiging van zijn EV-strategie wel een pick-up zien onder de 30 conceptvoertuigen, maar dat was in afgebeelde vorm, terwijl de Hilux Revo op het podium stond met Toyota's president Akio Toyoda, compleet met laagprofielbanden en een formidabele vleugel over de achterkant van de truck

De heer Toyoda zweeg over details als prijs en specificaties, maar hij herhaalde wel dat volledige en snelle elektrificatie misschien niet de enige manier is om duurzaam vervoer aan te pakken, en misschien zelfs meer kwaad dan goed doet als het overhaast gebeurt:

Ik krijg vaak kritiek in de pers omdat ik niet verklaar dat de auto-industrie zich voor 100% moet inzetten voor BEV. Ik denk dat we realistisch moeten zijn over wanneer de maatschappij in staat zal zijn om volledig over te stappen op batterij-elektrische voertuigen en wanneer onze infrastructuur ze op schaal kan ondersteunen. Want net als bij de volledig autonome auto's waarin we nu allemaal zouden moeten rijden, denk ik dat het langer gaat duren voordat BEV's mainstream worden dan de media ons willen doen geloven. En eerlijk gezegd zijn BEV's niet de enige manier om de wereldwijde doelstellingen van koolstofneutraliteit te bereiken. Persoonlijk zou ik liever alle opties nastreven en niet slechts één, opties zoals emissievrije synthetische brandstoffen en waterstof. Ik geloof nog steeds dat waterstof een even veelbelovende technologie is voor onze toekomst als BEV.

Toyota loopt al geruime tijd voorop in de technologie voor hybride en waterstofvoertuigen en is zich dus terdege bewust van alle duurzaamheidsuitdagingen die de huidige snelle elektrificatiedruk met zich meebrengt

De grootste automaker ter wereld kan echter schoppend en schreeuwend naar het nieuwe tijdperk worden gebracht, aangezien het naar verluidt op de drempel staat van een grondige herziening van de EV-strategie waarbij sommige van de in het begin geplaagde voertuigen worden geschrapt en nieuwe worden geïntroduceerd die vanaf het begin met een elektrische aandrijving zullen worden ontworpen en geproduceerd.

Krijg de GOWE Toyota Hilux Dubbele Straal Xenon Koplampen met DRL Lens op Amazon

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 12 > Toyota onthult zijn eerste elektrische pick-up prototype als een opgevoerde Hilux Revo BEV truck
Daniel Zlatev, 2022-12-18 (Update: 2022-12-18)