Notebookcheck Logo

Toyota bZ3 elektrische sedan aangekondigd om het op te nemen tegen de Model 3 met lager prijskaartje en BYD blade batterij

De bZ3 elektrische sedan is iets langer dan de Model 3 (afbeelding: Toyota)
De bZ3 elektrische sedan is iets langer dan de Model 3 (afbeelding: Toyota)
Het volgende voertuig in Toyota's stal van 2022 elektrische auto's is zojuist aangekondigd met een geruchtmakend prijskaartje dat een stuk lager ligt dan dat van zijn directe concurrent, de Tesla Model 3. De Toyota bZ3 is een beetje langer dan de Model 3 en heeft BYD's blade LFP batterijen en aandrijflijn.

Na de bZ4X SUV heeft Toyota heeft dit jaar een ander elektrisch voertuig aangekondigd, de 2023 bZ3 sedan, ontwikkeld in samenwerking met Tesla's belangrijkste concurrent BYD. Toyota China heeft de powertrain componenten zoals batterijen en motor, en heeft de nieuwe elektrische sedan ontworpen rond hen met afmetingen iets langer maar smaller dan de Model 3.

Terwijl de officiÃ"le Toyota bZ3 prijs moet nog worden onthuld, de automaker heeft onthuld dat er zijn versies met 49,92 kWh en 65,28 kWh fosfaat batterijen die goed zijn voor 517 km (321 mijl) en 616 km bereik op een lading op China's gelokaliseerde CLTC testnorm, respectievelijk.

De prijs van de Toyota bZ3 zal waarschijnlijk vrij betaalbaar zijn, met een geruchtmakend starttarief van 28.000 dollar, een stuk lager dan de Model 3 in China, aangezien de sedan alleen een RWD-versie heeft met één elektrische motor die de varianten onderscheidt door 135 kW of 180 kW vermogen. De nieuwe bZ3 elektrische sedan is samen ontwikkeld door Toyota, BYD en FAW Toyota en is vervaardigd op het nieuwe e-TNGA-platform van het bedrijf voor elektrische voertuigen.

Toyota merkte op dat het zijn tientallen jaren ervaring met hybride elektrische voertuigen heeft benut voor functies als regeneratief remmen om tot een zeer zuinig en efficiënt voertuig te komen. Gekoppeld aan de LFP-batterijen van BYD in een blade-ontwerp dat hun duurzaamheid en veiligheid verbetert, kan de bZ3 tot 373 mijl rijden op een lading, aldus de fabrikant. De batterijen hebben een capaciteit van 90% na 10 jaar gebruik, dus de garantie op de bZ3 zal waarschijnlijk ook vrij royaal zijn.

Krijg het 10-inch touchscreen Android infotainmentsysteem voor Toyota Camry 2008-2011

Toyota bZ3 elektrische sedan kan lager geprijsd zijn dan de Tesla Model 3
Toyota bZ3 elektrische sedan kan lager geprijsd zijn dan de Tesla Model 3

Bron(nen)

Toyota (Weibo)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 10 > Toyota bZ3 elektrische sedan aangekondigd om het op te nemen tegen de Model 3 met lager prijskaartje en BYD blade batterij
Daniel Zlatev, 2022-10-25 (Update: 2022-10-25)