Notebookcheck

Testrapport Packard Bell EasyNote TK85-JN-105GE Notebook

Waldemar Trautwein, 09-09-2012

Twee jaar oude hardware! Ondanks dat Intel binnenkort de derde generatie Ivy Bridge Core i3 processors gaat uitbrengen, heeft Packard Bell een laptop uitgebracht met Arrandale onderdelen van een paar generaties terug. De laptop bevat ook de modernere GT 610M van Nvidia maar we gaan kijken of deze combinatie aan te bevelen is.

Packard Bell laptops zijn nauwelijks beschikbaar voor testrapporten. Dit komt doordat Acer Packard Bell heeft opgekocht in oktober 2007. De hardware en het ontwerp lijken erg op elkaar. Je kan gemakkelijk overeenkomsten vinden in het ontwerp van de behuizing, batterijen en de stroomadapters. Ons testmodel lijkt erg op de Acer Aspire 5742G, die bijna twee jaar oud is.

Acer is de grootste concurrent van Packard Bell. Veel andere fabrikanten zoals Lenovo en HP proberen klanten weg te trekken van Packard Bell door degelijke laptops te bieden voor een goede prijs-prestatie verhouding.

 

Behuizing

Krassen hebben weinig kans
Een krasbestendig oppervlakte.

Met uitzondering van het beeldscherm en het beeldschermframe, is de gehele behuizing gemaakt van krasbestendig plastic. Vanaf een afstand ziet de behuizing van de TK85 er behoorlijk simpel uit. Alleen bij een gedetailleerde observatie is te zien dat gebruik is gemaakt van een ongewone structuur. Het volgt de structuur van hout en dit is duidelijk tastbaar.

De gehele behuizing is gemaakt van dun plastic dat niet eens lichte krachten kan hebben. Door met de wijsvinger te drukken op het beeldschermdeksel, buigt dit door. Zelfs het onderste paneel, de scharnieren en de polssteunen zijn niet voldoende stevig om alledaagse krachten te weerstaan.

Verder zijn de scharnieren erg strak en is het beeldscherm niet goed te openen met één hand. Ze kunnen schommelingen ook niet voorkomen. De verwisselbare batterij is wel netjes in het geheel verwerkt en wordt met twee haken vastgehouden.

Verbindingsmogelijkheden

Alle verbindingen van de TK85 zijn verplaatst naar de zijkanten. Dit heeft het voordeel dat alle poorten binnen handbereik zitten, maar het cruciale nadeel is dat de kabels onhandig lopen over het bureau. De twee USB poorten aan de rechterkant zitten tamelijk ver vooraan, waardoor het lastig wordt voor rechtshandige muisgebruikers. Een ander minpunt is dat deze poorten dicht op elkaar zitten. Hierdoor kunnen niet twee brede USB sticks tegelijk worden gebruikt.

Voorkant: MMC / SD kaartlezer
Voorkant: MMC / SD kaartlezer
Links: Stroomaansluiting, VGA, Gigabit LAN, HDMI, USB 2.0, microfoon,
Links: Stroomaansluiting, VGA, Gigabit LAN, HDMI, USB 2.0, microfoon,
Kopelefoon
Kopelefoon
Achterkant: geen aansluitingen
Achterkant: geen aansluitingen

Communicatie

Voor communicatie tussen het apparaat en een netwerk, heeft de notebook de benodigde hardware, zoals Gigabit LAN en Wireless LAN. Bij deze laatste is de signaalsterkte een probleem (WLAN 802.11g). Wanneer de draadloze adapter wordt verwisseld met een Intel Wi-Fi Link 1000, heeft de gebruiker zelfs in een afgesloten kamer een goed signaal. De bruto overdrachtssnelheid van 48 MB/s is een verbetering van 30% van de signaalsterkte. Een UMTS upgrade zal niet worden ondersteund omdat er geen antennes en mini-PCIe poorten zitten.

Accessoires

De TK85 wordt geleverd met een batterij, een snelstartgids en een stroomadapter, dat de basis is voor elke laptop. Packard Bell biedt geen installatieschijven en beveelt de vooraf geïnstalleerde Packard Bell Recovery Management aan. Een onderdeel van de bijkomende software is een 60 dagen durende proeftijd van Norton Internet Security en Nero Essentials. Maar Packard Bell heeft een leuke verassing: het biedt de volledige versie van Adobe Photoshop en Premiere Elements 9.

Onderhoud

Aan de onderkant van de behuizing zitten twee onderhoudspanelen. Zodra het grotere paneel is verwijderd, heeft de gebruiker toegang tot het RAM geheugen, de  harde schijf en de WLAN kaart. Het blijkt dat het RAM geheugen gemakkelijk kan worden geüpgraded. Slechts één van de twee slots is bezet, dus kan de tweede module meteen geplaatst worden. Ook kan de harde schijf worden vervangen door een veel stillere SSD. Onder het kleine onderhoudspaneel zit een lege poort die niet kan worden gebruikt door het ontbreken van connectoren.

Garantie

Packard Bell biedt standaard twee jaar 'carry-in' garantie. Dit betekent dat de gebruiker zelf de kapotte laptop bij een geautoriseerd Packard Bell service point moet brengen. Als de twee jaar durende garantie niet lang genoeg is, kan de garantie tot drie jaar worden verlengd voor een meerprijs van €69 ($90). Ook kan de bijkomende garantie van Cyberport aangeschaft worden voor €49 ($65).

Invoerapparaten

Toetsenbord

Het chiclet-stijl toetsenbord met toets afmetingen van 17 x 17 mm en 2 mm afstand tussen de toetsen, is fijn om op te typen, ook voor mensen met lange vingers. De layout van het toetsenbord is standaard inclusief een numeriek toetsenblok. Samengevat hebben de toetsen een goed drukpunt, dat samen met de middel lange drukafstand ervoor zorgt dat er minder typefouten worden gemaakt. Een negatief aspect is de geluidsproductie van de grotere toetsen zoals de spatiebalk en de shifttoetsen.

Touchpad

Het Synaptics Touchpad V7.2 ondersteunt ook multi-touch bewegingen. Met z'n afmetingen van 79 x 44 mm is hij redelijk klein, maar door het enigszins verruwde oppervlakte is de precisie nog steeds goed. Het touchpad is niet verlaagd, maar bij het verlaten van het touchpad raakt de gebruiker de ruwe polssteunen aan. Helaas zijn er geen aparte muisknoppen en worden alleen de aanslagen aan de uiteinden van de strook geregistreerd. Naast de ongevoeligheid van de muisstrook, maken de knoppen een luide 'klik' wanneer ze ingedrukt worden. In eerste instantie vonden we de automatische uitschakeling van het touchpad tijdens het typen vervelend. Het oppervlakte moest aangeraakt worden voordat het geactiveerd wordt. Als het nodig is, kan het touchpad worden uitgeschakeld via een functietoets.

Touchpad
Toetsenbord
Touchpad

Display

Wie wir testen - Display

Buitenshuis gebruik in direct zonlicht
Buitenshuis gebruik in direct zonlicht

Packard Bell heeft het glanzende beeldscherm N156B6-L0B van Chi Mei Optoelectronics (CMO) gebruikt. Het ingebouwde beeldscherm is een TN paneel, dat gebruikelijk is in laag geprijsde notebooks. Dit beeldscherm is niet bekend om z'n hoge contrast of goede kijkhoeken. Met een resolutie van 1366 x 768 pixels, is het een standaard beeldscherm met een beeldverhouding van 16:9. Deze beeldverhouding is geschikt voor films.

251
cd/m²
254
cd/m²
247
cd/m²
241
cd/m²
247
cd/m²
227
cd/m²
250
cd/m²
226
cd/m²
236
cd/m²
Helderheidsverdeling
Gossen Mavo-Monitor
Maximum: 254 cd/m² Gemiddelde: 242.1 cd/m²
Helderheidsverdeling: 89 %
Helderheid in Batterij-modus: 247 cd/m²
Contrast: 187:1 (Zwart: 1.32 cd/m²)

De verlichting van 89% is goed en de gemiddelde helderheid is ook acceptabel voor een multimedia notebook. Een speciale eigenschap die alle Acer en Packard Bell laptops hebben is de mogelijkheid om de achtergrondverlichting volledig uit te schakelen.

Het kijken van films met donkere scenes is niet leuk door de hoge zwartwaarde van 1,32 cd/m². In zulke scenes lijkt zwart meer op grijs. Het contrast van 187:1 is voor verbetering vatbaar, maar is nog steeds acceptabel.

De test om het kleurenspectrum te bepalen lijkt niet toepasbaar op deze klasse notebooks. Beide kleurenspectra worden verre van volledig gedekt. Zelfs vergeleken met andere multimedia notebooks zoals de Acer Aspire 5750G, komt de Packard Bell tekort.

TK85 vs. AdobeRGB (t)
TK85 vs. AdobeRGB (t)
TK85 vs. sRGB (t)
TK85 vs. sRGB (t)
TK85 vs. Aspire 5750G (t)
TK85 vs. Aspire 5750G (t)

De Packard Bell is niet bepaald ontworpen voor gebruik buitenshuis zoals bovenstaande afbeeldingen laten zien. De vervelende weerspiegelingen worden veroorzaakt door het glanzende oppervlakte. Gebruik buitenshuis op schaduwrijke plaatsen is nog mogelijk, maar zonlicht en kunstlicht maken het beeldscherm bijna onleesbaar.

De optimale kijkhoek wordt verkregen wanneer er iets van boven op het beeldscherm wordt gekeken. Zodra de gebruiker afwijkt van dit optimum, treden al snel extreme afwijkingen op van de kleuren. Een tweede kijker die vanaf de zijkant meekijkt op het beeldscherm zal moeite krijgen met het lezen van de tekst.

Kijkhoeken van de Packard Bell EasyNote TK85-JN-105GE
Kijkhoeken van de Packard Bell EasyNote TK85-JN-105GE

Prestaties

Bij de configuratie heeft de koper erg veel keuze in CPU's, variërend van de Intel Pentium P6200 tot de Intel Core i5-560M. Ook is de keuzen van de videokaarten ongebruikelijk in deze prijsklasse, aangezien de koper kan kiezen tussen Intel HD Graphics, een GeForce 610M die in ons testmodel zit en de Nvidia GeForce GT 540M die geschikt is voor games. Vier of zes GB RAM en een 320 of 500 GB harde schijf zijn verdere onderdelen.

Systeeminfo CPUZ CPU
Systeeminfo CPUZ Cache
Systeeminfo CPUZ Mainboard
Systeeminfo CPUZ RAM
Systeeminfo CPUZ RAM SPD
Systeeminfo GPUZ
Systeeminfo HDTune
DPC Latenzen
Systeme information Packard Bell EasyNote TK85-JN-105GE

Processor

Ons testsysteem heeft een Intel Core i3-380M CPU en 4 GB DDR3 RAM in single channel modus. De 2,533 GHz dual core processor is gefabriceerd in een 32nm architectuur, net zoals de Sandy Bridge generatie. De prestaties zijn vergeleken met de huidige processoren niet slecht, maar voldoende voor kantoorgebruik, films kijken en surfen op Internet.

De Cinebench R11.5 multi core benchmark laat zien dat de Intel Core i3-380M niet te oud is en ongeveer gelijk is aan de Core i3-2330M. Vergeleken met de Core i3-2310M is de Intel Core i3-380M een beetje sneller in de multi core test maar verliest met bijna 2% in de single core test. De AMD A10-4600 quad core CPU in de HP Pavilion g7-2051sg

Cinebench R10 Rendering Single 32Bit
2719
Cinebench R10 Rendering Multiple CPUs 32Bit
6579
Cinebench R10 Shading 32Bit
3912
Cinebench R10 Rendering Single CPUs 64Bit
3349 Points
Cinebench R10 Rendering Multiple CPUs 64Bit
7756 Points
Cinebench R10 Shading 64Bit
4154 Points
Cinebench R11.5 CPU Multi 64Bit
2.08 Points
Cinebench R11.5 OpenGL 64Bit
13.37 fps
Help

Systeemprestaties

Het testmodel is ongeveer gelijk aan de beter uitgeruste Acer Aspire 5760G (1,672 vs. 1,652 punten) en boven de 5750G die met gelijkwaardige hardware 1,573 punten scoorde in PCMark 7 van Futuremark. Vergeleken met de Asus K53TA-SX026V, laat het een verbetering van ongeveer 8% zien ondanks de zwakkere grafische kaart. Wanneer de TK85 een taak uitvoert, neemt die soms iets meer tijd in beslag dan modernere hardware. Dit is ook te zien in de HDD benchmark waar lagere overdrachtssnelheden het gevolg zijn.

4
Windows 7 Prestatie-Index
Processor
Berekeningen per seconde
6.8
Geheugen (RAM)
Geheugenoperaties per seconde
5.9
Grafisch
Bureaublad-prestaties voor Windows Aero
4
Grafisch (Games)
3D-prestaties voor zakelijke toepassingen en games
6.3
Primaire harde schijf
Data-overdracht van de harde schijf
5.9
PCMark Vantage Result
4572 punten
PCMark 7 Score
1672 punten
Help

Systeemopslag

De 500 GB harde schijf van Seagate roteert met 5400 rpm en stoot geen hoog en hard geluid uit. Met een gemiddelde overdrachtssnelheid van 62,1 MB/s presteert de harde schijf minder goed dan de meeste andere HDD's in deze klasse. De toegangstijd en de burst waarden blijken onder het gemiddelde te zitten. Een upgrade naar een snellere HDD en zelfs een SSD zou een goed idee zijn omdat dit de prestaties aanzienlijk verbetert.

Seagate Momentus 5400.6 ST9500325AS
Overdrachtssnelheid Minimum: 5.9 MB/s
Overdrachtssnelheid Maximum: 80 MB/s
Overdrachtssnelheid Gemiddeld: 62.1 MB/s
Toegangstijd: 19.4 ms
Pieksnelheid: 59.6 MB/s
CPU-gebruik: -1 %

Grafische Kaart

De gebruiker kan via de Nvidia Optimus technologie kiezen tussen twee grafische kaarten. Er kan gekozen worden tussen de Intel GMA HD Graphics (die anders ontworpen is dan voor de 45 nm processoren) en de Nvidia GeForce 610M. Deze laatste is duidelijk de snelste met 1024 MB toegewezen DDR3 videogeheugen. Het ondersteunt DirectX 11, PhysX, CUDA, DirectCompute 2.1 en OpenCL. Beide grafische kaarten zijn niet geschikt voor games, maar de discrete GPU is bedoelt voor het ontlasten van de CPU in (HD) video's.

3D benchmarks laten zien dat de GPU in de TK85 ongeveer hetzelfde is als de GeForce GT 610M in andere notebooks. De GT 610M is langzamer dan de HD Graphics 4000, dat beschikbaar is op de nieuwe Ivy Bridge processoren. De 610M is ongeveer 60% sneller dan de Intel HD graphics die op de Core i3-380M zit.

3DMark 03 Standard
11688 punten
3DMark 05 Standard
8239 punten
3DMark 06 Standard
4350 punten
3DMark Vantage P Result
1992 punten
3DMark 11 Performance
525 punten
Help

Gaming Prestaties

Hoewel drie jaar oude games speelbaar zijn in middel tot hoge details, kunnen recente games alleen gespeeld worden wanneer alle details op minimaal worden ingesteld. De casual gamer kan beter upgraden naar de GeForce GT 540M of gelijkwaardige modellen.

lage gem. hoge ultra
Sims 3 (2009) 173.345.121.8fps

Emissies

Systeemgeluid

In idle modus blijft het testmodel bijna stil met 31,9 dB (A). De harde schijf is meestal niet hoorbaar en een zacht geratel is hoorbaar tijdens schrijfbezigheden. De ventilator brengt het geluidsniveau omhoog voor korte perioden tijdens surfen op Internet. Het apparaat kan behoorlijk lawaaierig worden met een maximum van 41,5 dB (A), maar alleen onder zware belasting. De optische drive voor het afspelen van een DVD is duidelijk hoorbaar met 39,3 dB (A) tijdens het opstarten en een piepend geluid is ook merkbaar.

Geluidsniveau

Onbelast
31.3 / 31.9 / 32 dB (A)
HDD
31.9 dB (A)
DVD
39.3 / dB (A)
Belasting
39.3 / 41.5 dB (A)
 
 
 
30 dB
stil
40 dB(A)
hoorbaar
50 dB(A)
luid
 
min: dark, med: mid, max: light   Voltcraft SL-320 (aus 15 cm gemessen) (15 cm afstand)

Temperatuur

Belastingtest
Belastingtest

De TK85 is behoorlijk ineffectief op het gebied van warmteafvoer. Tijdens idle modus is een maximum van 38°C gemeten. De meest warme gebieden zijn onder het touchpad en de rechterpolssteun. Dit kan vervelend zijn in de zomer. Gebruik op schoot is mogelijk met lage belasting, maar de laptop warmt snel op.

Onder volledige belasting (FurMark en Prime95), is het gebied rond de ventilator erg warm met een temperatuur van 45°C. In deze stresstest is het ons opgevallen dat na 10 minuten de CPU begon terug te klokken. Op dat moment was de kloksnelheid 1330 MHz met een temperatuur van 85°C. Deze zogenaamde 'throttling' komt niet voor tijdens normale belasting.

Max. Belasting
 47.7 °C42.6 °C33.2 °C 
 44.8 °C44.6 °C34.3 °C 
 35.3 °C40.3 °C35.7 °C 
Maximum: 47.7 °C
Gemiddelde: 39.8 °C
33.5 °C37.6 °C45.5 °C
33.8 °C42.6 °C44.5 °C
34.3 °C34.8 °C38.1 °C
Maximum: 45.5 °C
Gemiddelde: 38.3 °C
Stroomadapter (max.)  62.7 °C | Kamertemperatuur 24.4 °C | Voltcraft IR-360

Luidsprekers

Een mono luidspreker is verantwoordelijk voor het geluid en is geplaatst naast de status LED's. Het maximale volume is goed genoeg voor een ruimte van ongeveer 15m². Op het gebied van geluidskwaliteit, is het ontbreken van bastonen en hoge tonen duidelijk merkbaar. Concurrerende modellen hebben betere geluidskwaliteit. Tijdens het afspelen via de 3,5 mm poort, werden geen bijzonderheden opgemerkt.

Batterijlevensduur

Energieverbruik

Het energieverbruik van de laptop in idle modus was acceptabel maar niet uitstekend. De laptop verbruikt minimaal 8 Watt, dat behoorlijk goed is vergeleken met andere zuinige laptops. Tijdens benchmark tests van 3DMark 06, nam het energieverbruik toe tot 49 Watt. De 65 Watt adapter kan de batterij dus voldoende snel opladen.

Stroomgebruik
Uit / Standbydarklight 0.3 / 0.7 Watt
Inactiefdarkmidlight 7.8 / 12 / 15 Watt
Belasting midlight 49 / 59.7 Watt
 color bar
Key: min: dark, med: mid, max: light        Voltcraft VC 940

Batterijlevensduur

Met behulp van de BatteryEater Classic test, hield het apparaat het ongeveer 1,5 uur vol. Surfen via Wi-Fi met een helderheid van 60% (~ 150 cd/m²) kon de laptop ongeveer vier uur volhouden. Dit is behoorlijk goed voor deze klasse laptops. Het zou geen probleem moeten zijn om films te kijken op maximale helderheid. Na zes uur was de batterij leeg bij de Reader's test, waarbij de helderheid op minimaal staat en draadloze verbindingen uitgeschakeld zijn. Het resultaat was acceptabel, maar niet verassend goed. De Acer Aspire 5750G en de Samsung 300E5A hebben betere algemene prestaties. Uitbreiden van de batterijlevensduur is niet mogelijk omdat er geen andere batterijen dan de 48 Wh batterij beschikbaar zijn.

Batterij: AS10D31 48Wh capaciteit
Batterij: AS10D31 48Wh capaciteit
Oplaadtijd: 105min (1 uur 45 minuten).
Oplaadtijd: 105min (1 uur 45 minuten).
Maximale looptijd: 372min (6 uur 12 minuten).
Maximale looptijd: 372min (6 uur 12 minuten).
Onder belasting: 84min (1 uur24 minuten).
Onder belasting: 84min (1 uur24 minuten).
Surfen WLAN: 250min (4 uur10 minuten).
Surfen WLAN: 250min (4 uur10 minuten).
DVD films: 202min (3 uur 22 minuten).
DVD films: 202min (3 uur 22 minuten).
Batterijduur
Inactief (zonder WLAN, minimale helderheid)
6h 12min
Surfen met WLAN
4h 10min
DVD
3h 22min
Belast (maximale helderheid)
1h 24min

Samenvatting

Er zijn niet veel positieve aspecten die ons aanmoedigen om deze laptop aan te bevelen. Echter, de batterijlevensduur is net zoals de invoerapparaten wel goed, hoewel we met een paar problemen zaten. Deze aspecten maken de laptop perfect voor mensen die veel gebruik maken van sociale netwerken. Daarnaast is de laptop geschikt voor mensen die graag foto's maken en bewerken (alleen de basis), omdat de volledige versie van Adobe Photoshop Elements 9 erbij wordt geleverd. Dit is echter niet een laptop waarvoor professionals zullen kiezen door het slechte beeldscherm. Zelfs multimedia gebruikers zullen niet tevreden zijn, omdat de geluidkwaliteit en de prestaties niet voldoende zijn.

Als gevolg van onze tests en metingen, kunnen we deze laptop niet aanbevelen. Diegenen die geïnteresseerd zijn in dit segment, zouden moeten kijken naar de Asus K53SK en de Samsung 300E5A die beide beschikbaar zijn voor dezelfde prijs en nieuwere CPU's en GPU's gebruiken.

Review unit provided by ...
Getest: Packard Bell EasyNote TK85-JN-105GE
Getest: Packard Bell EasyNote TK85-JN-105GE, mede mogelijk gemaakt door:

Specificaties

Packard Bell EasyNote TK85-JN-105GE
Processor
Intel Core i3-380M 2.533 GHz
Grafische kaart
NVIDIA GeForce 610M - 1024 MB, Core: 672 MHz, Geheugen: 800 MHz, DDR3, 8.17.12.8564 (ForceWare 285.64), Intel HD Graphics (Nvidia Optimus)
Geheugen
4096 MB 
, 1x 4096 MB Nanya Technology, PC3-10700 667 MHz, 2 Slots, max 8 GB
Beeldscherm
15.6 inch 16:9, 1366x768 pixel, CMO N156B6-L0B, TN WLED, glimmend: ja
Moederbord
Intel HM55
Opslag
Seagate Momentus 5400.6 ST9500325AS, 500 GB 
, 5400 rpm, SATA II, 8 MB Cache
Geluidskaart
Realtek ALC272 @ Intel Ibex Peak PCH - High Definition Audio Controller [B-2]
Verbindingen
3 USB 2.0, 1 VGA, 1 HDMI, 1 Kensington Lock, Audio Verbindingen: Koptelefoon, Microfoon, Card Reader: MMC, SD
Netwerkmogelijkheden
Broadcom NetLink Gigabit Ethernet (10/100/1000MBit), Atheros AR5B97 Wireless Network Adapter (b/g/n)
Optische drive
MATSHITA DVD-RAM UJ8A0AS
Afmetingen
hoogte x breedte x diepte (in mm): 34 x 384 x 253
Batterij
48 Wh Lithium-Ion, 4400 mAh, 10.8 V, 6 cells, 305 g
Besturingssysteem
Microsoft Windows 7 Home Premium 64 Bit
Camera
Webcam: 1.3 Megapixel
Bijkomende functionaliteiten
Luidsprekers: Mono, Toetsenbordverlichting: nee, Notebook, 6-cel batterij, 65 Watt stroomadapter (3,5 m kabellengte), Documentation (PDF), Snelstartgids, Adobe Photoshop Elements 9, Adobe Premiere Elements 9, Microsoft Office 2010 Starter, Norton Internet Security, Live Essentials, Skype, 24 Maanden Garantie
Gewicht
2.41 kg, Voeding: 352 g
Prijs
444 Euro

 

Afmetingen en gewicht zijn gemiddeld.
Afmetingen en gewicht zijn gemiddeld.
De maximale openingshoek is goed genoeg voor een multimedia laptop.
De maximale openingshoek is goed genoeg voor een multimedia laptop.
Zowel het beeldscherm als het frame zijn erg weerspiegelend.
Zowel het beeldscherm als het frame zijn erg weerspiegelend.
De webcam heeft een kwaliteit van 1,3 MP.
De webcam heeft een kwaliteit van 1,3 MP.
... hoe veel bloatware geïnstalleerd is.
... hoe veel bloatware geïnstalleerd is.
Het Welkomcentrum laat al zien...
Het Welkomcentrum laat al zien...
... en een toets voor toegang tot sociale media.
... en een toets voor toegang tot sociale media.
Speciale toetsen voor aanpassing van het volume...
Speciale toetsen voor aanpassing van het volume...
... de blauw verlichte startknop.
... de blauw verlichte startknop.
De enige uitstekende eigenschap van het ontwerp is...
De enige uitstekende eigenschap van het ontwerp is...
Achter het kleine paneel zitten geen connectoren.
Achter het kleine paneel zitten geen connectoren.
Slechts één mini-PCIe connector.
Slechts één mini-PCIe connector.
HDD verbonden met SATA III.
HDD verbonden met SATA III.
Slechts twee schroeven moeten verwijderd worden om toegang te krijgen tot de interne hardware.
Slechts twee schroeven moeten verwijderd worden om toegang te krijgen tot de interne hardware.
... maar de batterijlevensduur is goed.
... maar de batterijlevensduur is goed.
De batterij is een 6-cel 4400 mAh...
De batterij is een 6-cel 4400 mAh...
De onderkant, net zoals de rest van de behuizing is gemaakt van plastic.
De onderkant, net zoals de rest van de behuizing is gemaakt van plastic.
Ontwerp met houtstructuur en het Packard Bell logo.
Ontwerp met houtstructuur en het Packard Bell logo.
De stroomadapter heeft erg compacte afmetingen.
De stroomadapter heeft erg compacte afmetingen.

Similar devices

Laptops van zelfde fabrikant

Kort testrapport Packard Bell EasyNote TF71BM-C8R1 Notebook
HD Graphics (Bay Trail), Celeron N2830, 15.6", 2.4 kg
Kort testrapport Packard Bell EasyNote TE69HW-29574G50Mnsk Notebook
HD Graphics (Haswell), Celeron 2957U, 15.6", 2.3 kg
Kort testrapport Packard Bell EasyNote ME69BMP Netbook
HD Graphics (Bay Trail), Celeron N2805, 10", 1.1 kg

Bibliotheek

  • Bijkomende eigen testrapporten

  • Beschikbare externe tests gesorteerd op de schermgrootte

  • Beschikbare externe tests gesorteerd op de grafische kaart
  • Zoek naar testrapporten in de uitgebreide verzameling van notebookCHECK.com

Links

Price comparison

Pro

+Handig grote knoppen
+Geen verlies van prestaties op accustroom
+Lange batterijlevensduur tijdens surfen op Internet
+Volledige versie van Photoshop Elements
 

Contra

-Geen ExpressCard 34/54
-Geen USB 3.0 of eSATA
-Slechte kijkhoeken
-CPU throttling bij volledige belasting
-Hoge temperaturen
-Langzame harde schijf

In het kort

Wat we goed vonden

De goede looptijden voor een product in deze prijsklasse en de erg goede invoerapparaten.

Wat we graag zouden zien

Een beter beeldscherm en de snelle USB 3.0 standaard dat bij bijna elk nieuw model beschikbaar is.

Wat ons verrast heeft

Packard Bell biedt geen mat beeldscherm op dit moment.

De concurrentie

Concurrentie van z'n eigen klasse: de Acer Aspire 5750G en de Packard Bell EasyNote TS11-HR-032GE. Andere rivalen zijn de HP Pavilion g6Lenovo ThinkPad Edge E535, Toshiba Satellite C660-2QH, Asus K53SK, Samsung 300E5A en de Sony Vaio VPC-EH2H4E.

Rating

Packard Bell EasyNote TK85-JN-105GE - 23-08-2012 v3(old)
Waldemar Trautwein

Behuizing
77%
Toetsenbord
80%
Aanwijsapparaat
77%
Aansluitmogelijkheden
62%
Gewicht
82%
Batterij
83%
Beeldscherm
68%
Gaming-performance
65%
Applicatie-performance
86%
Temperatuur
77%
Luidheid
85%
Extra punten
76%
Gemiddelde
77%
76%
Multimedia - Gewogen Gemiddelde
Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Testrapporten > Archief van onze testrapporten > Testrapport Packard Bell EasyNote TK85-JN-105GE Notebook
Waldemar Trautwein, 2012-09- 9 (Update: 2013-06- 6)