Notebookcheck Logo

Tesla verrast vloten met subsidieteruggaveverzoek twee jaar na aankoop wegens te weinig kilometers

Tesla-vloten gevraagd om overheidssubsidies terug te geven (afbeelding:Tesla)
Tesla-vloten gevraagd om overheidssubsidies terug te geven (afbeelding:Tesla)
Auto's van bedrijven worden vaak voor privédoeleinden gebruikt en de voorzorgsmaatregelen die de Chinese staat heeft genomen om ervoor te zorgen dat dit niet het geval is, hebben Tesla-klanten verrast. In plaats van hen vooraf te waarschuwen of het verschil op te eten, zoals andere EV-makers deden, stuurde Tesla gewoon berichten dat overheidssubsidies moeten worden teruggegeven.

Terwijl grote Chinese makers van elektrische voertuigen zoals NIO of XPeng hun zakelijke klanten vooraf waarschuwen over de voorwaarden waaraan ze moeten voldoen om overheidssubsidies te krijgen en te behouden, vraagt Tesla het geld gewoon terug twee jaar na de aankoop. Aangezien de Chinese EV-markt met sprongen groeit, blijft ook het aantal bedrijfswagenparken met Tesla's zoals de Model 3 toenemen.

Om frauduleuze uitbetalingen aan wagenparken die als privéauto's worden bestuurd te voorkomen, heeft de Chinese overheid een kilometrage-eis gesteld aan dergelijke aankopen om in aanmerking te komen voor de subsidie. Aanvankelijk moesten bedrijfsauto's in twee jaar 30.000 km afleggen om in aanmerking te komen, maar daarna verlaagde de overheid de eis tot 20.000 km onder dezelfde voorwaarden.

Sommige autofabrikanten vermelden deze eisen expliciet in het koopcontract, anderen eten gewoon het verschil op, maar Tesla zegt gewoon dat kopers zich zelf op de hoogte moeten stellen van de overheidsregulering van wagenparken. Zo zijn sommige van de eerste Model 3 vlootklanten in China nu voorbij de periode van twee jaar en waren ze verrast om een subsidieterugbetalingsbericht van Tesla te ontvangen, omdat ze de voorwaardeclausule in het koopcontract ontoereikend vonden. Hier is het subsidieterugbetalingsbericht dat Tesla China naar zijn zakelijke klanten begon te sturen:

Omdat uw bedrijf een Tesla-voertuig heeft gekocht en niet heeft voldaan aan de voorwaarde van het totale aantal gereden mijlen binnen het tijdsbestek dat door het staatsbeleid is vastgesteld, is definitief bevestigd dat het voertuig van uw bedrijf niet in aanmerking komt voor een verrekening van de staatssubsidie. Volgens het contract werd de subsidie die uw bedrijf reeds in de aankoopprijs genoot, door ons bedrijf voorgeschoten, en moet uw bedrijf nu een aanvullende betaling van dat bedrag aan ons bedrijf doen. U kunt het aankoopcontract bekijken op uw Mijn Tesla account, waarin het exacte bedrag van de subsidie en de daarmee samenhangende verplichting tot het doen van de aanvullende betaling is opgenomen.

Koop de Tesla Motors 24' kabel muurschakelaar op Amazon

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 06 > Tesla verrast vloten met subsidieteruggaveverzoek twee jaar na aankoop wegens te weinig kilometers
Daniel Zlatev, 2022-06-23 (Update: 2022-06-23)