Notebookcheck Logo

Tesla's belangrijkste concurrent BYD kan zijn eerste elektrische pick-up lanceren met de Cybertruck release

BYD test zijn gecamoufleerde pick-up truck (foto: Weibo)
BYD test zijn gecamoufleerde pick-up truck (foto: Weibo)
Tesla zei dat de lancering van zijn elektrische pick-up truck is uitgesteld tot 2023, hoogstwaarschijnlijk tot volgende zomer, en zijn belangrijkste concurrent BYD bereidt mogelijk ook een antwoord voor op de Cybertruck om rond die tijd te lanceren. De pick-up van BYD is al gespot terwijl hij gecamoufleerd aan het testen was.

S Werelds tweede grootste fabrikant van elektrische auto's na Tesla - BYD - lanceert mogelijk een batterij-aangedreven pick-up truck om samen te vallen met de Cybertruck release volgend jaar. De naar verluidt eerste pick-up van BYD is gespot tijdens tests in de stad met camouflage.

Niet alleen zou BYD een elektrische pick-up kunnen uitbrengen net wanneer Tesla eindelijk zijn Cybertruck op de markt zou brengenmaar ook in een nieuwe lijn van gepersonaliseerde voertuigen die eindeloos kunnen worden aangepast door de koper, waarvoor BYD van plan is speciale dealerrelaties aan te gaan. Ter herinnering: BYD kondigde als eerste aan dat het stopt met auto's met alleen een verbrandingsmotoren vanaf nu alleen nog maar hybrides en elektrische voertuigen zal maken, terwijl het overgaat op een EV-only strategie.

Toen hij een paar dagen geleden de 3 miljoenste levering van die "nieuwe energie"-voertuigen vierde, plaagde voorzitter Wang Chuanfu van BYD het nieuwe merk dat zich zal richten op de wensen van de gebruiker en op maat gemaakte oplossingen zal bieden. Dit zal een andere lijn zijn dan het merk Yangwang van het bedrijf voor luxe prestatievoertuigen dat ook in 2023 zal worden gelanceerd, al in dit komende kwartaal.

Als het gaat om elektrische pick-ups, zal de high-end markt al voldoende verzadigd zijn door Amerikaanse bedrijven als Rivian, Tesla en Ford of Chevy, dus BYD's eerste dergelijke truck kan in eerste instantie bestemd zijn voor de lokale markt. De belangstelling voor dergelijke voertuigen neemt toe in China, temeer daar grote steden dit jaar begonnen met het opheffen van de beperkingen voor het gebruik ervan, maar de vraag naar de hybride en elektrische dieplader van BYD moet nog worden gepeild nadat de exacte specificaties en prijs ergens in 2023 beschikbaar komen.

Koop de Lectron Level 2 Draagbare Tesla Lader (NEMA 14-50, 240V 40A) op Amazon

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 11 > Tesla's belangrijkste concurrent BYD kan zijn eerste elektrische pick-up lanceren met de Cybertruck release
Daniel Zlatev, 2022-11-23 (Update: 2022-11-23)