Notebookcheck Logo

Tesla moet nog steeds CCS-connectoren leveren om federale Supercharger-financiering te krijgen, ondanks dat Ford en GM zich bij NACS hebben aangesloten

De F-150 Lightning kan select Supercharger gebruiken met een Magic Dock-adapter (afbeelding: Reddit)
De F-150 Lightning kan select Supercharger gebruiken met een Magic Dock-adapter (afbeelding: Reddit)
Ondanks het feit dat zowel Ford als GM zijn gescoord als adopters van zijn open-source North American Charging Standard, zal Tesla nog steeds moeten zorgen voor CCS-ondersteuning bij zijn Supercharger-stations als het federaal geld wil. Het landelijke EV-oplaadnetwerk dat de overheid aan het bouwen is, heeft een budget van 7,5 miljard dollar.

De overheid heeft Tesla rechtstreeks aangesloten op de federale financiering voor zijn landelijk dekkend oplaadnetwerk voor EV's ter waarde van 7,5 miljard US dollar direct op vrijdag. De woordvoerder van Tesla, Robyn Patterson, zei in een verklaring dat de lieveling van Elon Musk kan profiteren van de federale dollars die voor dit doel zijn gereserveerd, op voorwaarde dat de Supercharger-stations van Tesla zorgen voor een minimale hoeveelheid CCS-connectoren die andere autofabrikanten gebruiken.

De verklaring komt als een soort waarschuwing, aangezien zowel Ford als GM hebben aangekondigd dat ze voortaan Tesla's open source North American Charging Standard (NACS) technologie gaan gebruiken. Hierdoor zullen veel minder elektrische voertuigen in de VS de CCS-connector gebruiken en zou NACS de de facto standaard kunnen worden in plaats van de wereldwijde CCS-oplossing.

"Eerder dit jaar hebben we minimumnormen ontwikkeld om ervoor te zorgen dat door de overheid gefinancierd opladen van EV's toegankelijk, betrouwbaar en betaalbaar is voor alle bestuurders, en we hebben interoperabiliteit geëist om de concurrentie te bevorderen," herinnert de verklaring van het Witte Huis, aangezien de overheidsnormen "flexibiliteit bieden voor het toevoegen van zowel CCS als NACS, zolang bestuurders kunnen rekenen op een minimum aan CCS."

Tesla is al begonnen met Supercharger stations uit te rusten met de zogenaamde Magic Dock palen waarop een CCS-adapter is aangesloten op de NACS-connector. Bij deze stations kan iedereen met een Rivian, een Ford F-150 Lightning, een Hyundai Ioniq of een andere niet-Tesla EV zijn voertuig benaderen en opladen voor een kleine meerprijs ten opzichte van Tesla's prijs.

De zet is bedoeld om precies die overheidsnormen te sussen waar Robyn Patterson het over heeft. Tesla zal waarschijnlijk doorgaan met het uitrusten van Magic Docks in de VS om aan de minimale CCS-connectorvereiste te voldoen die nodig is om nog meer federale financiering te krijgen.

Per slot van rekening zijn de Amerikaanse belastingbetalers mogelijk verantwoordelijk voor US$41 miljard aan belastingkredietoverdrachten aan Tesla en zijn batterijleverancier Panasonic, en hun rekening zou nog wel eens kunnen oplopen met een paar miljard extra voor een landelijk netwerk van interoperabele Superchargers, als Tesla zijn kaarten goed speelt.

Koop de 48A Tesla Wall Connector met 24" kabel op Amazon

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 06 > Tesla moet nog steeds CCS-connectoren leveren om federale Supercharger-financiering te krijgen, ondanks dat Ford en GM zich bij NACS hebben aangesloten
Daniel Zlatev, 2023-06-11 (Update: 2023-06-11)