Notebookcheck Logo

TCL toont 65-inch opvouwbaar OLED-scherm met inkjetprint en 8K-resolutie

65-inch inkjet geprint OLED-scherm ontvouwt zich (Beeldbron: Charbax op YouTube)
65-inch inkjet geprint OLED-scherm ontvouwt zich (Beeldbron: Charbax op YouTube)
TCL integreert de nieuwste inkjet geprinte OLED-ontwikkelingen in een opvouwbaar pakket dat ook dienst doet als multimediatafel. Het OLED-scherm heeft een 8K-resolutie en kan minstens 100.000 keer worden gevouwen.

TInkjet geprinte OLED beeldschermen zijn al enkele jaren een ding, hoewel consumenten-tv's van grote merken als LG en Samsung dit type OLED paneel nog niet gebruiken omdat het niet beschikbaar is in grotere formaten. TCL is er echter in geslaagd de inkjet-printing OLED-techniek te combineren met grotere flexibele displays om een opvouwbaar 65-inch scherm met 8K-resolutie te produceren dat tevens dienst doet als multimediatafel. TCL toont een prototype voor dit opvouwbare OLED-scherm op de Display Week 2023 in Los Angeles.

Het specificatieblad voor de opvouwbare OLED vermeldt dat TCL PPE-printers uit Japan heeft gebruikt om de 65-inch opvouwbare OLED te produceren. Dit is ook 's werelds eerste 120 Hz inkjet geprinte flexibele OLED. De buigradius is klein voor dit formaat, met slechts R25 mm, en het scherm houdt het gegarandeerd minstens 100.000 keer vol. Uit de beelden op YouTube blijkt dat de vouw in het midden van het scherm niet zichtbaar is vanaf een paar meter afstand, hoewel de inhoud meestal een zwarte achtergrond laat zien die meestal geen vouwen vertoont.

Hopelijk kan TCL de helderheid voor dit formaat verbeteren, want deze is momenteel afgetopt op 800 nit op 10% vensters en 150 nit volvelds. De nieuwe OLED TV's van LG en Samsung kunnen 200+ nit volvelds en 1400+ nit op kleine vensters. DCI-P3 kleurbereik voor de TCL's foldable is met 99% in lijn met de nieuwste OLED modellen.

TCL zegt dat er nog geen plannen zijn om een commerciële versie voor dit type display uit te brengen.

 

Koop de TCL 55R646 4K QLED TV op Amazon

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 05 > TCL toont 65-inch opvouwbaar OLED-scherm met inkjetprint en 8K-resolutie
Bogdan Solca, 2023-05-25 (Update: 2023-05-25)