Notebookcheck Logo

TCL C855: Mini LED TV met 3500 cd/m² richt zich ook op videogamers en wordt geleverd met een krachtig geluidssysteem

TCL C855: Nieuwe mini LED TV voor videogamers
TCL C855: Nieuwe mini LED TV voor videogamers
De TCL C855 is een nieuwe mini LED TV met 4K resolutie en een bijzonder grote schermdiagonaal. Er is ook een krachtig geluidssysteem geïntegreerd.

TCL brengt een nieuwe televisie op de markt, namelijk de C855, die optioneel verkrijgbaar zal zijn in verschillende formaten, variërend van 65, 75, 85 tot 98 inch. In elke variant wordt een QD mini LED-paneel geïnstalleerd, dat waarschijnlijk gekenmerkt wordt door een hoge helderheid en een hoog contrastbereik. Het aantal dimzones hangt af van het formaat en bedraagt naar verluidt maximaal 2304 zones, waarbij het 85-inch model de meeste dimzones biedt. De maximale helderheid wordt opgegeven als 3500 cd/m², wat alleen de piekhelderheid aangeeft en niet uniform is over het hele scherm. De typische helderheid wordt opgegeven als 650 cd/m².

De mini-LED-technologie zou er ook voor moeten zorgen dat beeldinhoud met een groot contrastbereik optimaal wordt weergegeven. HDR10+ Adaptive wordt ondersteund, wat de helderheid aanpast aan de helderheid van de omgeving. De DCI-P3 kleurruimte wordt naar verluidt gedekt met 97%, terwijl de kleurnauwkeurigheid of kleurafwijking wordt gespecificeerd als een Delta E-waarde van minder dan 1. Een dergelijke specificatie wordt ook geleverd door (semi-)professionele monitoren, die bijvoorbeeld door grafische ontwerpers worden gebruikt.

Volgens TCL gaat het paneel naar verluidt 100.000 uur mee zonder dat de helderheid afneemt, wat betekent dat het niet snel zal degraderen. Er is een 2.2.2 geluidssysteem met een vermogen van maximaal 120 watt geïnstalleerd, en DTS Virtual:X en Dolby Atmos worden ondersteund. Tot slot biedt de C855 ook AALM, VRR en AMD FreeSync Premium, samen met een vernieuwingsfrequentie van 144 Hz, wat betekent dat de C855 waarschijnlijk ook geschikt is voor gamers met weinig of geen beperkingen.

De televisies gaan binnenkort in de verkoop, maar de prijzen zijn nog onbekend.

Een mogelijk alternatief: Koop de TCL 65S450G bij Amazon.

Het geluidssysteem komt van Onkyo
Het geluidssysteem komt van Onkyo

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 04 > TCL C855: Mini LED TV met 3500 cd/m² richt zich ook op videogamers en wordt geleverd met een krachtig geluidssysteem
Silvio Werner, 2024-04- 2 (Update: 2024-04- 2)